Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ BRAND NAME

Ενα συνηθισμένο επαρχιακό εστιατόριο στη Γαλλία, το Bouche A Oreille στην πόλη Bourge ξαφνικά πολιορκείται από πελάτες που τηλεφωνούν μανιωδώς για να κλείσουν τραπέζι.

Μεγαλύτερη έκπληξη ήταν τα συνεργεία τηλεόρασης που στρατοπέδευσαν έξω από το εστιατόριο και προσπαθούσαν να πάρουν συνέντευξη από τον ιδιοκτήτη και το προσωπικό. Η πολιορκία κράτησε δύο μέρες πριν τελικά ανακαλυφθεί το λάθος που έδωσε πρόσκαιρη φήμη στο ταπεινό εστιατόριο. Η διάσημη εταιρεία αξιολόγησης εστιατορίων, η Michelin, έκανε λάθος και στον ετήσιο οδηγό της απένειμε ένα άστρο στο εστιατόριο λόγω συνωνυμίας με ένα πρεστιζάτο εστιατόριο στο Παρίσι.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι πως μερικοί καλοφαγάδες που ταξίδεψαν μέχρι το μικρό και άσημο κατά τα άλλα Bouche A Oreille βρήκαν ότι το μενού του (κόστος 15 Ευρώ το άτομο πλήρες γεύμα) ήταν εξίσου γευστικό με αυτό των “αστεράτων” εστιατορίων που συνήθως χρεώνουν 40 Ευρώ το πιάτο.

Το δίδαγμα της υπόθεσης: το Brand Name δεν αντανακλά πάντα την αξία του προϊόντος. Κάποτε τα λεφτά πιάνουν περισσότερο τόπο όταν ξέρεις τι σου προσφέρουν και δεν επαφίεσαι στις κριτικές διότι και οι κριτές κάνουν λάθη.

Το ίδιο ισχύει και στα δικά μας, από όπλα μέχρι περιλαίμια σκύλων.