ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 352

FRANCHI FAST PRO

Καλησπέρα κε Νικήτα,

Απέκτησα πριν λίγο καιρό ένα μεταχειρισμένο franchi fast pro σε 66εκ. κάνη, για το κυνήγι της πέρδικας. Το όπλο είναι σε πολύ καλή κατάσταση, είναι ελαφρύ (2700γρ), έχει μαζεμένες διαστάσεις βάσης και ωραία αίσθηση στα χέρια. Αντιλαμβάνομαι πως ένα όπλο που ζυγίζει 2700γρ δεν μπορεί να είναι φτιαγμένο απ’ τα ποιοτικότερα υλικά και η ανησυχία μου έγκειται στο κατά πόσον είναι εύκολο να βρεθούν ανταλλακτικά αν χρειαστεί.

Επίσης όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, η κάνη αναφέρει FRANCHI S.p.A – BRESCIA MADE IN ITALY και στην βάση πάλι FRANCHI MADE IN ITALY. Έχω δει όμως το ίδιο μοντέλο να αναφέρει στην βάση και στην κάνη BENELLI ARMI S.p.A MADE IN ITALY. Έχει να κάνει η διαφοροποίηση αυτή με την εξαγορά της Franchi από την Beretta-Benelli;

Θα ήθελα να γνωρίζω κάποια χαρακτηριστικά του όπλου μου, όπως τρόπος κατασκευής κάνης, αν είναι χρωμιωμένη ή όχι και μέγεθος κώνου προσαρμογής.

Σας ευχαριστώ,

Χαράλαμπος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ετχυε να βρεθώ δύο φορές στο εργοστάσιο Beretta και να πέσω πάνω σε φάση παραγωγής τμημάτων όπλων Franchi.

Ο όμιλος Beretta έχει εξαγοράσει την Franchi καθώς και την Benelli και εφαρμόζει οικονομίες κλίμακος στο σύνολο της παραγωγής του ομίλου. Οι κάννες κατασκευάζονται με ψυχρή σφυρηλάτηση σε όλα τα όπλα του ομίλου. Οι κάννες είναι χρωμιωμένες. Ο κώνος προσαρμογής δεν μου είναι γνωστός αλλά μετριέται εύκολα από οπλουργό που έχει εργαλείο θαλάμης.

Το σύστημα λειτουργείας είναι Benelli αδρανείας. Αρα ανταλλακτικά υπάρχουν σε αφθονία.

Ενα ανταλλακικό που μπορεί να κριθεί ως “ευάλωτο” και αξίζει να υπάρχει είναι ο σιδηρόδρομος που συνδέει το κλείστρο με το ελατήριο επανάταξης που περιβάλλει την αποθήκη. Είναι το μόνο τμήμα που έχω δεν να σπάει σε όπλα με αυτή τη διάταξη (ελατήριο εμπρός). Αν και στην Fast Pro ο σιδηρόδρομος είναι στιβαρός και κατασκευασμένος από ενιαίο ατσάλινο τμήμα αξίζει να υπάρχει ένας εξτρά.

Μετά από αρκετές δοκιμές στα σύγχρονα Franchi με σύστημα αδρανείας τα βρίσκω εύχρηστα κυνηγετικά όπλα, και αν και φανατικός δικαννάκιας, τα βρήκα συμπαθητικά και καλοζυγισμένα.

ΣΚΟΥΡΙΑ ΣΕ ΤΣΟΚ PERAZZI

Κ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
ΑΝΟΙΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΘΗΚΗ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ Η ΣΚΟΥΡΙΑ ΔΑΓΚΩΣΕ ΤΑ ΤΣΟΚ ΚΑΙ
ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΤΣΟΚ.ΤΟ ΟΠΛΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΟΠΛΟΚΙΒΩΤΙΟ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΕ ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΒΩ ΣΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ???.
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΒΑΦΗ???.
Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ??.ΜΕ ΑΜΜΟΒΟΛΗ Η ΜΕ ΧΗΜΙΚΟ ΤΡΟΠΟ???.
ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ.
ΜΦΧ
ΦΙΛΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εξαρτάται η λύση από το βάθος της σκουριάς. Αν είναι επιφανειακό “πουρί” τότε φεύγει μαλακώνοντας το σε πετρέλεαιο για μερικές ώρες και τρίβοντας με ψιλό σύρμα. Η αμμοβολή, έστω και η πιο ήπια με υαλοσφαιρίδια είναι δραστικη υπόθεση για το σπείρωμα. Υπάρχει η βολή με σόδα αλλά η μια εταιρεία που το έκανε δεν απαντά το τηλέφωνο της και φαίνεται να έχει κλείσει. Ουτως ή άλλως, η ελαφριά επιφανειακή σκουριά φεύγει με το σύρμα και λάδι ή πετρέλαιο.

Αν η σκουριά έχει υπερβεί τα όρια της επιφάνειας και έχει “δαγκώσει” τότε γίνονται άλλες σκέψεις.

Το τσοκ έχει λεπτά τοιχώματα και η βαθιά σκουριά ενδέχεται να το αδυνατίσει. Δεν αξίζει το ρίσκο να σκάσει ένα τσοκ και να προκαλέσει ζημιά στις βόλτες της κάννης. Σε τέτοια περίπτωση καλύτερη είναι η αγορά ενός καινούργιου τσοκ.

ΤΣΟΚ ΚΑΙ ΜΟΛΥΒΔΙΝΑ ΣΚΑΓΙΑ

Νικήτα γεια σου και πάλι!

Όταν λέει ένας κατασκευαστής ότι ένα τσοκ είναι κατάλληλο μόνο για χρήση με μολυβένια σκάγια, εννοεί ότι χρησιμοποιούμε άφοβα και τα επιχαλκωμένα μολύβδινα, και τα επινικελωμένα μολύβδινα, και τα μολύβδινα 9βολα (επιχαλκωμένα/επινικελωμένα ή μη), ακόμα και τα επιχαλκωμένα ή επινικελωμένα μολυβένια μονόβολα…;

Επίσης, ρίχνουμε με ασφάλεια και τα ιδιαίτερα σκληρά, αντιμονιούχα μολύβδινα (5-6% αντιμόνιο)…;

Τέλος, πώς είναι δυνατό Νικήτα να συστήνει η ίδια η Βriley τη μη χρήση ατσάλινων σκαγιών για τα συγκεκριμένα τσοκ που κατασκευάζει εξ ολοκλήρου από τιτάνιο…; Το τιτάνιο δεν είναι κατά πολύ σκληρότερο του ατσαλιού…; Κινδυνεύει το τιτάνιο στην τριβή από το ατσάλι…; (Μου φαίνεται οξύμωρο αυτό…!)

Σ’ ευχαριστώ πολύ Νικήτα μου!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το υλικό κατασκευής των τσοκ δεν είναι το κύριο κριτήριο, το κριτήριο είναι η σύσφιξη.

Τα ατσάλινα σκάγια δεν πρέπει να ρίχνονται σε τσοκ με σύσφιξη πιο κλειστή από μισό τσόκ, δηλαδή τρία άστρα. Το θέμα αφορά την πλαστικότητα του μετάλλο και όχι την τριβή.

Αυτό επειδή το ατσάλι στα σκάγια δεν έχει ελαστικότητα και δεν παραμορφώνεται κατά την διάβαση από το τσοκ. Αρα καθυστερεί η γόμωση και τότε υπάρχει κίνδυνος διόγκωσης της κάννης. Το τσοκ από τιτάνιο θα αντέξει, η διόγκωση θα σημειωθεί λίγο πριν το τσοκ, δηλαδή θα καταστραφεί η κάννη. Αυτό εξηγεί γιατί η Brieley συστήνει αποφυγή των ατσάλινων σε μερικά τσοκάκια της, για να σώσει κάννες, όχι τσοκ!

Εφόσον τα σκάγια είναι από μολύβι, ακόμα και με προσμίξεις από αντιμόνιο και επιμετάλλωση, μπορόυν να ριχτουν από όλα τα τσοκαρίσματα. Η επιμετάλλωση και η πρόσμιξη αντιμονίου δεν μειώνουν την πλαστικότητα του μολυβιού και την δυνατότητα παραμόρφωσης αρκετής για να περάσει από το τσοκ.

ΟΠΛΟ ΜΗΛΙΟΣ

Καλησπέρα… Έχουμε ένα όπλο το παππού μου… Είναι περίπου 80 ετών… Τις εταιρίας p.v.millios… Μήπως ξέρετε πόσο περίπου μπορούμε να το πουλήσουμε…. Με αυτό το όπλο ήταν και στον πόλεμο μας είπαν.. Ευχαριστώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η εταιρεία Μηλιός σφράγιζε το όνομα της σε εισαγόμενα όπλα. Για να εξακριβωθεί ο αρχικός κατασκευαστής καλό ειναι να το δει το όπλο ο κύριος Παπατσαρούχας (τηλ. 210-6445581) για μια πλήρη εκτίμηση. Στο παρελθόν έχω δει βελγικά και γαλλικά όπλα με την σφραγίδα Μηλιός.

FRANCHI 48AL 12ga HUNTER

Καλησπερα σας,
Μολις απεκτησα την συγκεκριμενη καραμπινα και θα ηθελα να μαθω μεχρι ποσα γραμμαρια φυσιγγια μπορει να ριξει. Μου ειπαν οτι ριχνει χωρις προβλημα απο 30γρ μεχρι 40γρ semi-magnum ανετα αλλα θα ηθελα την σεβαστη γνωμη σας.
Σας ευχαριστω εκ των προτερων!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Οι περισσότερες AL48 που έχω δει έχουν δοκιμή στις 1200 πιέσεις και δέχονται φυσίγγια σεμί μάγκνουμ.

Η σφραγίδα των 1200 πιέσεων είναι αυτή που γράφει PSF και από πάνω έχει ΔΥΟ κορώνες. Αν έχει μόνο μια κορώνα τότε η δοκιμή ήταν στις 900 πιέσεις και δεν κάνει για σεμί μάγκνουμ. Η σφραγίδα αυτή υπάρχει στην κάννη και βάση της καραμπίνας.

ΔΙΑΦΑΝΗ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΛΙΔΙΑ

Γεια σου αγαπητέ μου Νικήτα! Να είσαι πάντα καλά!

Έχω παρατηρήσει σε διάφορα (διαφανή κυρίως) φυσίγγια, κάποια φυλλίδια πυρίτιδας που “βολοδέρνουν”, μεταξύ των τοιχωμάτων του κάλυκα και των τοιχωμάτων του συγκεντρωτήρα…! Προφανώς, έχουν “ξεγλιστρήσει” από τη θέση τους, που είναι ακριβώς κάτω από τη “φούστα” του κυαθίου και μπροστά από το καψούλι…!

Και ερωτώ, λοιπόν: αυτή η ελάχιστη “απώλεια” φυλλιδίων πυρίτιδος μέσα στο φυσίγγι, είναι δυνατόν να επηρεάσει αρνητικά τα τεχνικά/βλητικά χαρακτηριστικά του φυσιγγίου κατά την πυροδότησή του; Π.χ. σημαντική ελάττωση των πιέσεων, με ό,τι δεινό συνεπάγεται…;

Ευχαριστώ πολύ & καλή κυνηγετική σεζόν!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Τα ελάχιστα αυτά φυλλίδια δεν παίζουν ρόλο. Βρίσκονται εκεί είτε λόγω στατικού ηλεκτρισμού κατά την γόμωση ή λόγω κενών μεταξύ κυαθίου και βύσματος βάσης. Τις περισσότερες φορές δεν καίγονται και παραμένουν άκαυτά και ορατά μετά την βολή. Δεν είναι λόγος για ανησυχία.

ΑΤΣΑΛΙ ΣΕ ΙΖ27

Χαιρετε κ. Νικήτα,
εχω στην κατοχη μου το baikal mp 27m κ μου γεννηθηκε η εξης απορια:
απο τί ατσάλι ειναι κατασκευασμενες οι κανες κ η βαση του, μηπως γνωριζεται;
Η ερωτηση μου αφορα την κατηγορια-συσταση του ατσαλιου, π.χ. 4140 κ οχι οπως λενε απλα κ γενικα απο χρωμιομολυβδενιουχοχαλυβα

Ευχαριστω εκ των προτερων κ καλη εναρξη σε εσας κ σε ολους του συναδελφους κυνηγους σε Ελλαδα κ Κυπρο

Ξεχασα να σας κανω κ μια ακομη ερωτηση,γνωριζεται ποσα εκατοστα ειναι περιπου ο κωνος συναρμογης των κανων του mp 27m;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Απαντώ με επιφύλαξη διοτι η Baikal δεν απάντησε ποτέ σε γραπτά ερωτήματα που τις απηύθυνα. Μια φορά έτυχε να συνομιλήσω με έναν μηχανικό τους φιλοξενούμενο της τότε αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, δια μέσω διερμηνέα.

Επίσης βασίζομαι σε αναφορές των τεχνικών της Τράπεζας Δοκιμών του Μπέρμγχαμ οι οποίοι υπέβαλαν ένα ΙΖ27 σε εξαντλητικές δοκιμασίες.

Το ατσάλι των καννων είναι κάτι ισάξιο του 4140 σε αντοχή, δηλαδή έχει αντοχή άνω των 100 000 psi (λίμπρες ανά τετραγωνική ίντσα). Στο Μπέρμιγχαμ δοκίμασαν διάφορα καταστροφικά τέστ για να προκαλέσουν ρήξη στις κάννες το ΙΖ27 και δεν τα κατάφεραν.

Οι βάσεις πριν την κατάργηση της Σοβιετικής Ενωσης κατασκευάζονταν από σφυρήλατα τμήματα. Η μετέπειτα παραγωγή πέρασε σε χύτευση ακριβείας. Η καθε μέθοδος έχει τα υπέρ και τα κατά της, στην ουσία δεν υπήρξε καμία μεταβολή στην αντοχή και αυτό αποδεικνύεται από την προσφορά ΙΖ27 με ραβδωτές κάννες σε διαμετρήματα όπως το 0.30-06 που αναπτύσσει 55 000 PSI χωρίς πρόβλημα.

Οι κώνοι προσαρμογής που έχω μετρήσει σε μερικά ΙΖ27 ήταν 35 χιλιοστά, σε άλλα ήταν μικρότεροι. Πιστεύω ότι η διαφορά εξαρτάται από την κατάσταση του κοπτικού εργαλείου θαλάμης. Το εργαλείο χάνει την κοπτική του ικανότητα με την χρήση και επειδή είναι σχετικά ακριβό εξάρτημα δεν αλλάζεται αν δεν εξαντληθεί. Η επιμήκυνση του κώνου, αν αυτό επιθυμείτε, είναι δυνατή ακόμη και σε χρωμιωμένες κάννες. Αρκετοί οπλουργοί διαθέτουν σύγχρονα εργαλεία επιμήκυνσης κώνων.