«ΕΙΔΗΜΟΙ» ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΒΙΓΚΑΝΙΛΙΚΙΑ

Το βίντεο από οργανωμένο κυνήγι χιμπατζήδων κατά πιθήκων κολόμπους διαλύει τα πιο συχνά επιχειρήματα των βιγκανάδων και συναφών ιδεοληπτικών. Καταρρακώνει ισχυρισμούς ότι οι χιμπαντζήδες είναι χορτοφάγοι, και έχοντας εν μέρει κοινό DNA έτσι έπρεπε να είναι και ο άνθρωπος. Ενώ έχουν ευκαιρίες να πιάσουν γέρικα και άρρωστα ζώα σκοτώνουν σχεδόν αποκλειστικά νεογνά, βυθίζοντας την θεωρία ότι το κυνήγι στη φύση έχει κάποια «ευγονική» διάσταση αφού αφαιρεί τα γέρικα κλπ. Αυτό το βίντεο αναδύεται πρώτο σε μια απλή έρευνα στο Google, έρευνα που δεν έκανε κανένας «ειδήμος» των ΜΜΕ.

Βγήκε τις προάλλες ένας βιγκανάς και αράδιασε ένα κάρο μπαρούφες. Μαγκιά του, τη δουλειά του κάνει. Το θέμα είναι άλλο και αφορά την αβασάνιστη αναπαραγωγή όσων δήλωσε χωρίς καμία ανάλυση ή διασταύρωση.

Πάρτε δείγμα:

Οι Ινδοί που λόγω θρησκείας δεν τρώνε κρέας είναι πιο υγιείς από τους κρεατοφάγους δυτικούς, δήλωσε ο βιγκανάς και έγραψαν οι «ειδήμοι».

Ανοησίες! Μια επιδερμική έρευνα στο Google βγάζει χιλιάδες άρθρα για την λαίλαπα των καρδιαγγειακών παθήσεων στην Ινδία!!!

Ενώ στη δύση 23 τοις εκατό των θανάτων πριν τα 70 οφείλονται σε καρδιακά στην Ινδία το ποσοστό είναι 52 τοις εκατό!

Οι Εσκιμώοι τρώνε σχεδόν αποκλειστικά κρέας, ωστόσο τα δικά τους ποσοστά καρδιαγγειακών είναι χαμηλότερα από αυτά των Ινδών. Και αυτό βρίσκεται εύκολα στο Google, αλλά όχι όταν είσαι βαριεστημένος «ειδήμος» του γενικού τύπου και ψάχνεις εύκολο τρόπο να γεμίσεις μια σελίδα.

Το μέλι είναι κλοπή μας πληροφορούν τα ΜΜΕ, αναπαράγοντας την άποψη του βιγκανά. Πότε δηλαδή είναι κλοπή η αφαίρεση μελιού από μελίσσια, όταν το αφαιρεί ο άνθρωπος που τα έφτιαξε και τα φροντίζει, ή όταν τα καταστρέφει μια αρκούδα;

Το κρέας είναι δολοφονία. Αλλά μόνο όταν τρώγεται από άνθρωπο, όλα τα άλλα μέλη του ζωικού βασιλείου δικαιούνται να σκοτώσουν και να φάνε. Δείτε το βίντεο για επιβεβαίωση!

Μια από τις διατροφικές συμβουλές των βιγκανάδων είναι η βρώσι ανοφλοίωτου ρυζιού. Και αυτή αναπαράγεται αβασάνιστα από τους «ειδήμους» που σε αυτό το θέμα τουλάχιστον έπρεπε να έχουν ιδία γνώση καθότι πολλοί τρέφονται με ανατολίτικη κουζίνα και σούσια. Δεν παρατήρησαν ότι καμία εθνική κουζίνα που έχει ως βασικό συστατικό το ρύζι δεν χρησιμοποιεί ανοφλοίωτο ρύζι. Δεν υποψιάστηκαν ότι κάτι τρέχει όταν η κατ’εξοχήν καταναλωτές ρυζιού δεν ακολουθούν τις προτροπές των βιγκανάδων;

Αυτά και άλλα συνθέτουν το πρόβλημα του έντυπου τύπου. Ο κόσμος βαρέθηκε να πληρώνει για να αγοράσει εφημερίδες που δεν έχουν την διάθεση να κάνουν μια υποτυπώδη έρευνα στο Google, προς θεού, δεν μιλάμε για έρευνα σε βιβλιοθήκη και τέτοια δύσκολα! Αν θέλει ο κόσμος αμάσητη προπαγάνδα κάθε πικραμένου την βρίσκει τζάμπα στις ιστοσελίδες του και του μένει και το Ευρώ στην τσέπη.

Κλείνοντας να αναφέρω μια τερατολογία αρθρογράφου των Νέων: «ο σκύλος είναι μπάσταρδο είδος που προέρχεται από αιμομιξία είτε λύκου είτε λύγκα» (Τα Νέα, Σάββατο 6 Οκτωβρίου). Πλήρωσα δύο Ευρώ για να πάρω αυτή την πληροφορία! Αισθάνομαι κάπως άβολα, καταλαβαίνετε τι θέλω να πω!