Ο ΓΑΤΟΦΟΝΙΑΣ ΗΤΑΝ ΑΛΕΠΟΥ!

Μεγάλος ντόρος έγινε στα φιλοζωικά μέσα ενημέρωσης της Βρετανίας όταν άρχισαν να εμφανίζονται σκοτωμένες γάτες στο λονδρέζικο προάστιο του Κρόιντον. Τα πρώτα κρούσματα ήταν στις αρχές του 2018.

Η κατάσταση των γάτων, φριχτά ακρωτηριασμένων, έδωσε τροφή για ρεπορτάζ εντυπωσιασμού, με αναφορές σε κάποιον βάρβαρο σαδιστή που σκότωνε γατιά και τα άφηνε επίτηδες έξω από τα σπίτια των ιδιοκτητών και άλλα παρόμοια.

Τα πρώτα ρεπορτάζ ακολουθήθηκαν από άλλα με περιστατικά φόνων γάτων κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Μ25 που φεύγει δυτικά από το Λονδίνο. Τα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τον Γατοφονιά της Μ25 και μερικά πρόσφεραν αμοιβή για τον εντοπισμό του.

Μήνες αστυνομικών και ιατροδικαστικών ερευνών απέδειξαν ότι δεν υπήρχε Γατοφονιάς, αλλά πολλές αλεπούδες που σκοτώνουν γατιά, συχνά εντός πόλεων και μέσα στις αυλές σπιτιών. Η ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ για τα πορίσματα των ερευνών έγινε τον Σεπτέμβριο του 2018.

Ως δια μαγείας η υπόθεση του Γατοφονιά ξεχάστηκε, αλλά οι γάτες συνεχίζουν να σκοτώνονται με τον ίδιο φρικτό τρόπο, οι ιδιοκτήτες τους να σοκάρονται. Αλλά αφού γίνεται η πράξη από αλεπούδες θεωρείται πλέον φυσική φθορά. Φυσική και ανάξια λόγου αφού ο δράστης, οι αλεπές, κάνει κάτι που πλέον θεωρείται φυσικό.

Η υπόθεση δείχνει ότι η πολιτική ορθότητα ενίοτε παίρνει τη μορφή διαστροφής. Την μνημονεύουμε ως ορόσημο της χρονιάς, του 2018, που σημαδεύτηκε από εξάπλωση της πολιτικής ορθότητας παγκοσμίως.

Υστερόγραφο- η φωτογραφία στην αρχή του άρθρου πάρθηκε από μένα, σε απόσταση τριακοσίων μέτρων από πυκνοκατοικημένο οικισμό με εκατοντάδες εξοχικά σπίτια.