ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 363

ΚΟΝΤΑΚΙ BERETTA 686, 687

Πριν μέρες από λάθος δικό μου ράγισα το κοντάκι σε ένα Beretta Silver Pigeon S687 του 1998
Παρατηρώ ότι όλα τα κοντάκια της σειράς 680 Silver Pigeon ταιριάζουν στα όπλα (682,686,687).
Αυτό ισχύει και για το S687 ?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Μηχανικά τα δύο μοντέλα είναι όμοια, οι διαφορές μεταξύ τους αφορούν το εξωτερικό φινίρισμα, με το 687 να είναι το πιο «πολυτελές» σε αυτό το θέμα.

Από την άποψη εφαρμογής του κοντακιού δεν υπάρχει πρόβλημα. Το κοντάκι του 686 θα ταιριάξει στη βάση του 687, αλλά θα είναι από χαμηλότερης ποιότητας καρυδιά.

Υπάρχει και η περίπτωση επισκευής του κοντακιού σας. Οι σύγχρονες κόλλες αποδίδουν κολλήσεις μεγάλης αντοχής και αξίζει να δείτε και αυτή την περίπτωση.

Α-5 ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Καλησπέρα.
Δεν ξέρω εάν μπορείτε να με βοηθήσετε, αντιμετωπίζω πρόβλημα με το επαναγέμισμα της καραμπίνας μου.
Ποιο συγκεκριμένα μια καραμπίνα brοuning light twelve Βελγίου που είχε να χρησιμοποιηθεί 20 χρόνια. Ρίχνει το πρώτο φυσίγγι και δεν φέρνει στη θαλάμη το επόμενο. Μήπως πρέπει να ξέρω κάτι πριν απευθυνθώ στον οπλουργό?
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Φαίνεται ότι δεν ενεργοποιείται η γλώσσα ή το στοπ της αποθήκης. Τα εξαρτήματα αυτά φέρουν τους αριθμούς 13, 14, 16 στο σχεδιάγραμμα.

Το πρόβλημα πιθανότατα οφείλεται σε φθορά ή σπάσιμο κάποιου από αυτά και έτσι δεν ολοκληρώνεται η μεταφορά φυσιγγίου από την αποθήκη στη γλώσσα, ή η γλώσσα δεν σηκώνει το φυσίγγι να το προσφέρει στο κλείστρο.

Είναι κάτι που συμβαίνει σε πολλά αυογεμή και επαναληπτικά όπλα και είναι εύκολα επισκευάσιμη βλάβη.