ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ

Η μείωση του πληθυσμου είναι τόσο καλό πράμα που πρότειναν οι βιγκάνδες την εθελοντική στείρωση για νέα ζευγάρια. Το διαβάσαμε σε ρεπορτάζ εφημερίδων πρόσφατα.

Τις ίδιες μέρες, σε ρεπορτάζ των ίδιων εφημερίδων διαβάσαμε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ΜΕΙΩΣΗ του πληθυσμού της και το 2050 θα έχει 2,5 εκατομμύρια λιγότερους κατοίκους.

Κανείς, μα κανείς, δεν συνέδεσε τα δύο και να θέσει τα δέοντα ερωτήματα στους βιγκάναδες που λένε τέτοιες κουταμάρες για στείρωση σε μια χώρα που αφανίζεται πληθυσμιακά.

Βέβαια οι βιγκανάδες δεν νοιάζονται μόνο για την Ελλάδα. Ανησυχούν για το παγκόσμιο οικοσύστημα το οποία περιέχει την Ελλάδα. Πρόκειται για συστημική προσέγγιση στα περιβαλλοντικά θέματα.

Θυμάστε ποιος εισήγαγε την συστημική νομική προσέγγιση στα περιβαλλοντικά; Η πρώτη αναφορά έγινε στο βιβλίο “Δωδεκάδελτος του Περιβάλλοντος” από τον οικολογικό δικαστή της χώρας. Τον ίδιο δικαστή που έδωσε νομικό βήμα σε κάθε ιδιώτη ή οργάνωση σφραγίδα σε ότι αφορά τα περιβαλλοντικά, αρκεί να δηλώσουν ανησυχία για πιθανή ζημιά στο περιβάλλον.

Ανησυχίες εξέφρασε ο ίδιος δικαστής, τώρα που αφυπηρέτησε, για τις αρνητικές επιπτώσεις των ανεμογεννητριών στο περιβάλλον. Οι ανησυχίες δεν οδήγησαν σε προσφυγή. Ούτε συνοδεύτηκαν από αυτοκριτική για το πως οι περιβαλλοντικές ευαισθησίες χρησιμοποιήθηκαν από τους πιο κυνικούς περιβαλλοντιστές, για να σπείρουν ανεμογεννήτριες στις βουνοκορφές, ακόμη και μέσα σε περιοχές Νατούρα.

Σε άλλες επιστήμες μιλούν για τις παράπλευρες και απρόβλεπτες επιπτώσεις που φέρνει μια εφεύρεση. Σήμερα ζούμε τις επιπτώσεις της άκριτα εισαγόμενης δήθεν οικολογίας. Κάποια στιγμή να δείτε που οι βιγκανάδες, εκμεταλλευόμενοι την δυνατότητα προσφυγής λόγω ανησυχιών για πιθανή βλάβη στο περιβάλλον, θα προσφύγουν και θα πετύχουν την συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων για την δημογραφική πολιτική της χώρας. Το ακριβώς ανάλογο, χάρη στο δεδικασμένο, γίνεται στην διαβούλευση για την ετήσια ρυθμιστική απόφαση κυνηγίου, όπου οργάνωση που έχει δεδηλωμένο σκοπό την κατάργηση του κυνηγίου συμμετέχει στην ρύθμιση του!!!

Τότε είναι που θα μιλαμε για συστημική υστερία.