ΟΙΚΟΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΜΑΤΑ

Ο “οικοπαντελονιάσας” το μύριο, Δρ Τζαλέπι.

Ενα ακόμα κρούσμα οικο-κομπίνας σημειώθηκε, στην Αγγλία αυτή τη φορά, και αφορά την παραγωγή “πράσινης” ενέργειας.

Ο Δρ Εχσάν Αμπντί Τζαλέπι πιάστηκε στο αεροδρόμιο του Χίθροοόυ με 100 000 λίρες σε ένα κουτί από σοκολάτες τον Μάιο του 2016. Το συμβάν οδήγησε σε έρευνες που οδήγησαν στην κατηγορία και καταδίκη του Δρος Τζαλέπι για κατάχρηση επιδοτήσεων.

Ο Δρ Τζαλέπι είναι διεθνούς φήμης ειδικός στις ανεμογεννήτριες. Είχε στήσει μια εταιρεία εφαρμογών και αντλούσε επιδοτήσεις για ανεμογεννήτριες και για την “πράσινη” ενέργεια. Εφαρμόζοντας την γνωστή τεχνική των υπερτιμολογήσεων άντλησε περισσότερα χρήματα από ότι δικαιούνταν τα πρότζεκτ του και με αυτό το χρήμα έκανε ζωή στυλάτη. Είχε αγοράσει μια Μαζεράτι καθώς και ακίνητο στο Κέμπριτζ και στην γενετειρα του, στο Ιράν.

Καταδικάζοντας τον Δρα Τζαλέπι σε τέσσερα χρόνια φυλακή, Στις 22 Δεκεμβρίου 2018, ο δικαστής Μαρτιν Μπεντοου είπε:

“Με άνεντιμα μέσα πέτυχες χρηματοδότηση από την οποία παντελόνιασες ένα εκατομμύριο λίρες”. Στα αγγλικά η λέξη “παντελόνιασες” ήταν “trousered”.

Μιλώντας για παντελονιάσματα, χθες (1-2-2019)ανακοινώθηκε από την Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ότι μια ακατανόμαστη ΜΚΟ (Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση) παντελόνιασε 506 000 Ευρώ. Τα χρήματα εισπράχθηκαν χωρίς αποδείξεις, άγνωστο από ποιόν.

Δεν μας λένε το όνομα αυτής της ΜΚΟ. Αλλά είμαστε μικρή χώρα και αργά ή γρήγορα θα μαθευτούν οι λεπτομέρειες.