H FACE ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΕΣ

Η Ευρωπαϊκη Ομοσπονδία Κυνηγετικών Οργανώσεων Face ανακοίνωσε πρόσφατα την συνεργαία της με την σουηδική εταιρεία κατασκευής προσομοιωτών σκόπευσης SimWay.

Σε εμάς, όπου η χρήση και κατοχή προσομοιωτών απαγορεύεται, η συνεργασία αυτή φαντάζει κάπως παράδοξη. Δεν είναι. Προσομοιωτές χρησιμοποιούνται σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους για διδασκαλία, και σε έναν τουλάχιστον κλάδο είναι υποχρεωτικοί, ακριβώς επειδή είναι τόσο αποτελεσματικοί στην εκμάθηση. Μιλάμε για τους πιλότους που υποχρεωτικά πρέπει να περάσουν κάποιες ώρες κάθε χρόνο στον προσομοιωτή πτήσης.

Το διαφημιστικό βίντεο της SimWay δίνει έμφαση στο ψυχαγωγικό μέρος του προσομοιωτή. Ωστόσο η ουσία βρίσκεται στην εκπαιδευτική του αξία και στην δημουργία αντανακλαστικών που θεμελιώνουν την ασφάλεια. Αν θέλουμε λιγότερα ατυχήματα, αντί για ευχολόγια και παρόλες τύπου “μας λείπει η κυνηγετική παιδεία” θα φροντίζαμε να υπάρχει ένας προσομοιωτής σε κάθε κυνηγετικό σύλλογο.

Η τελική φράση του διαφημιστικού της SimWay είναι: “βοηθά στην απόκτηση κυνηγετικής άδειας”, αναφερόμενο βέβαια στη Σουηδία που έχει τις πιο δύσκολες πρακτικές και θεωρητικές εξετάσεις κυνηγών στον κόσμο.

Περιμένουμε υπομονετικά για σχόλια από την ΚΣΕ και την ΣΚΟΕ.