ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

“Τότε τα ξίφη τους θα τα σφυρηλατήσουν σε άροτρα και τις λόγχες τους σε δρεπάνια. Ξίφος δεν θα σηκώνει το ένα έθνος ενάντια στο άλλο και πια δεν θα μαθαίνουν να πολεμούν».

Ησαϊας, 2,4

Οποιος και αν ενέπνευσε τον προφήτη να γράψει τα παραπάνω, ήταν εντελώς ανίδεος περί βιολογίας!

Γιατί;

Διότι δεν υπάρχει πιο βίαια, πιο βιοκαταστροφική πράξη από το όργωμα. Κάθε φορά που ένα άροτρο χώνει το υνί του (αυτό το ειρηνικό δήθεν σύνεργο) στο έδαφος καταστρέφει κοινωνίες ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΊΩΝ ΩΦΕΛΙΜΩΝ οργανισμών!

Αυτό που δεν ήξεραν οι πληροφοριοδότες του προφήτη Ησαϊα είναι ότι το έδαφος είναι κάτι παραπάνω, πολύ παραπάνω, από ορυκτό που στηρίζει τα φυτά. Το έδαφος είναι ένα σύμπλεγμα ορυκτών στοιχείων, οργανικής ύλης, οργανισμών και μικροοργανισμών σε συμβιωτική σχέση. Αυτή η συμβιωτική σχέση, άρα η ύπαρξη αυτών των βιοκοινωνιών του εδάφους, καθιστά το έδαφος γόνιμο. Με το “ειρηνικό” άροτρο καταστρέφουμε αυτή την γονιμότητα! Ειρωνικό, αλλά με την προφητική προτροπή αυξάνουμε την εξάρτηση σε χημικά λιπάσματα καθώς η άροση σκοτώνει τα φυσικά μέσα λίπανσης του εδάφους! Εξίσου ειρωνικό ότι αυτή η φράση υιοθετείται από διάφορους όψιμους ειρηνιστές, βιγκανάδες και δήθεν οικολόγους. Οι πραγματικοί οικολόγοι κάνουν χρήσιμη δουλειά.

Δεν είναι τυχαία η πρόσφατη εξάπλωση της γεωργίας χωρίς άροση, No Till Farming αγγλιστί. Ούτε τυχαία είναι η ανακάλυψη ότι με αυτή τη μέθοδο μειώνονται δραστικά τα φυτοφάρμακα και τεχνητά λιπάσματα ανά στρέμμα καλλιέργειας. Αυτά τα έχουν μελετήσει και τα έχουν βάλει σε καθημερινή εφαρμογή πραγματικοί οικολόγοι σε πολλές χώρες του κόσμου, ακόμα και στην γειτονικη Τουρκία. Στην προοδευτική και δήθεν οικολογική Ελλάδα έχουμε λίγες πειραματικές καλλιέργειες χωρίς άροση.

Το βίντεο στην αρχή του άρθρου είναι της “καπιταλιστικής” Παγκόσμιας Τράπεζας και προειδοποιεί για του κινδύνους της άροσης!