ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 384

SIRE ARMS

Καλησπέρα κύριε Νικήτα πρόσφατα αποκτησα ένα όπλο από έναν θείο μου μάρκας sirearms θα ήθελα να μου πείτε λίγα πράγματα για το συγκεκριμένο (έτος κατασκευής και τιμη κ.α) σκέφτομαι να το βάψω σε οπλουργο αν αξίζει ένα τέτοιο κόστος για το συγκεκριμένο η ένα καθάρισμα καλό και ένα service . ευχαριστώ πολύ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η εταιρεία Sire Arms ήταν εμπορικός οίκος που εισήγαγε όπλα στις ΗΠΑ με το δικό της εμπορικό όνομα. Αυτά τα όπλα κατασκευάζονταν εκτός ΗΠΑ, συνήθως σε Ιταλία, Ισπανία και Ιαπωνία.

Το δίκαννο σας είναι ιταλικό, το οικόσημο RL δείχνει ότι αρχικός κατασκευαστής ήταν η γνωστή Luciano Rota που ειδικευόταν στην κατασκευή μέτριας ποιότητας όπλων. Η αξία του κυμαίνεται γύρω στα ίδια επίπεδα με άλλα φθηνά όπλα και βέβαια εξαρτάται και από την κατάσταση του. Στην ελληνική αγορά έχει την ίδια αξία με ένα μεταχειρισμένο Baikal IZ43.

SAINT ETIENNE ΔΙΚΑΝΝΟ

Ψαχνω να βρω πληροφοριες σχετικα με ενα δικανο που ανηκε στον παππου μου. Το μονο που γνωριζω ει ναι οτι ειναι σεντ ετιεν και δειχνει αρκετα παλιο. Θα μπορουσατε να μου πειτε περισσοτερες πληροφοριες και ποια ειναι περιπου η αξια του; Ευχαριστω προκαταβολικα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το δίκαννο σας είναι από την πρώιμη εποχή του οπισθογεμούς, όταν πρωτοβγήκε το σύστημα κλειδιών Λεφωσέ και μετά την εφεύρεση της αυτόματα ανασυρόμενης σφύρας, δηλαδή κάπου γύρω στο 1870.

Λόγω ηλικίας, καταγωγής και σπανιότητας έχει κάποια συλλεκτική αξία. Ειδικά για τους λάτρεις των γαλλικών όπλων αποτελεί ορόσημο στην εξέλιξη του είδους. Καλό είναι να το δει ο κύριος Παπατσαρούχας (210-6445581) για να το εκτιμήσει από κοντά.

ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΠΛΑ

Γειά σας κ.Κυπρίδημε.
Θα ήθελα να με πληροφορήσετε ποιές είναι οι πρώτες ενέργειες που πρέπει να κάνει
η σύζυγος αποβιώσαντος ιδιοκτήτη κυνηγετικού όπλου προκειμένου να μην έχει προβλήματα
με τον νόμο.Ευχαριστώ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Πρώτο βήμα σίγουρα πρέπει να είναι η κατάθεση ενός αντιγράφου του πιστοποιητικού θανάτου του κατόχου στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα που εξέδωσε τις άδειες κατοχής. Εκεί θα σας συμβουλεύσουν για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν ανάλογα με το αν το όπλο θα διατηρηθεί προσωρινά μέχρι την πώληση ή αν θα γίνει κανονική μεταβίβαση σε κληρονόμο.

ΜΑΚΡΥ ΚΑΙ ΚΟΝΤΟ ΤΣΟΚΑΚΙ ΣΕ ΠΟΖΕ

Γεια σου και χαρά σου Νικήτα! Να είσαι καλά!

Όταν σε ένα αλληλεπίθετο, έχουμε στη μία του κάννη βιδωμένο ένα έσω-έξω τσοκ που εξέχει του στομίου 2 πόντους, και στην άλλη κάννη ένα κανονικό, “χωνευτό” τσοκάκι (flush), τότε, θα υπάρξει πρόβλημα κατά την έξοδο της γόμωσης από τη δεύτερη κάννη που “φοράει” το κανονικό τσοκ…; Δηλαδή υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσει η γόμωση αυτή εξερχόμενη του στομίου το τσοκ της άλλης κάννης που εξέχει κατά δύο εκατοστά…;

Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ Νικήτα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο συνδυασμό, τον χρησιμοποιούν πολλοί σκοπευτές στην Αμερική διότι δεν μπορούν να περάσουν δύο εξέχοντα τσοκάκια σε συγκλίνουσες κάννες. Το ένα ακουμπά στο άλλο και δεν βιδώνουν σωστά.

Ισως να υπάρξει μια αλλαγή χρώματος στο τσοκάκι που εξέχει, από τα αέρια, αλλά αυτή είναι άνευ σημασίας.

ΓΝΗΣΙΟ BRAUNIG

Ολα τα λεφτά όπως λέει και ο φίλος Σταμάτης που έστειλε την φωτογραφία. Κάποιος προφανώς άκουσε την λέξη Browning αλλά δεν είδε πως γράφεται, και το πήγε… φωνητικά το όνομα.

Ομως, αν είναι όντως Braunig τότε τι να πούμε!