ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΙ, Ε ΚΑΙ;

Μεγάλο άρθρο, ολοσέλιδο στην σελίδα 2 των Νέων στις 26/10/19 για την αύξηση του αγριόχοιρου. Σύμφωνα με το άρθρο η Ελλάδα σήμερα φιλοξενεί 400 000 αγριόχοιρους ενώ θηρεύονται 50 000 ετησίως.

Για πρώτη φορά “συστημικό” μέσο ενημέρωσης αναφέρει ΑΥΞΗΣΗ κάποιου θηράματος. Και αυτό διότι οι ζημιές στην γεωργική παραγωγή και τα τροχαία ατυχήματα δεν αφήνουν περιθώριο για το παλιό γνωστό οικολογικό μοιρολόι ότι όλα τα ζώα φθίνουν και σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει τίποτε κλπ κλπ. Οταν τρακάρουν με αγριόχοιρους ακόμα και γνωστοί τηλεστάρ, τότε σίγουρα κάτι συμβαίνει που ούτε οι οικολογικές εφημερίδες δεν μπορούν να αγνοήσουν. Να μην ξεχνάμε ότι στην συγκεκριμένη εφημερίδα υπηρέτησαν τρανά ονόματα της οικολογικής δημοσιογραφίας.

Κουβέντα βέβαια δεν γίνεται για την οικολογική αστοχία των περασμένων χρόνων, όταν οι οικολογικοί συντάκτες αυτής, και άλλων εφημερίδων, μας έλεγαν ότι όπου νάναι δεν θα υπάρχει τίποτε και ειρωνεύονταν εμάς τους κυνηγούς που λέγαμε ότι θηρεύουμε μόνο τον τόκο και όχι το θηραματικό κεφάλαιο.

Και τι κάνουμε τώρα που έχουμε 400 000 αγριόχοιρους και μάλιστα με αυξητική τάση; Κουβέντα για την ταμπακιέρα βέβαια. Κρατάμε ακόμα τα οικολογικά προσχήματα.