ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 403

BERETTA 680

Κύριε Νικήτα συγχαρητήρια για τη σελίδα και το έργο σας. Εχω ένα trap berreta 680 με χάραξη shul 1986 trap. Είμαι περίεργος να δω τι μπορεί να σημαίνει. Έχετε κατι υπ όψιν; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Μαντεύω ότι η λέξη είναι Suhl, η γνωστή πόλη στη Γερμανία και κέντρο της γερμανικής οπλοκατασκευής. Υποθέτω ότι είναι αναμνηστική επιγραφή που κάτι σημαίνει για αυτόν που την παρήγγειλε, ίσως μια συμμετοχή ή νίκη σε αγώνα στην Suhl το 1986;

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΡΙΓΕΣ

Γεια και χαρά, φίλε Νικήτα. Μόλις αγόρασα ένα καινούργιο Superpose Sporting, με σκοπό να το χρησιμοποιήσω τόσο στο σκοπευτήριο όσο και στο κυνήγι. Οι ενδιάμεσες ρίγες του, έχουν ανοίγματα κατά μήκος, για κάποιο λόγο. Επίσης οι ρίγες αυτές σταματούν λίγο μέσα απ΄ την άκρη του ξυστού. Με ποιό τρόπο μπορώ να παρέχω προστασία μέσα στις ρίγες;. Σκέφτηκα να ψεκάσω ένα ψιλό λάδι, το οποίο στο διαφημιστικό spot (που παίζει πάνω απ΄ το stand που πωλείται, μέσα στο μαγαζί με τα σιδηρικά) λέει ότι είναι βαρύτερο απ΄ το νερό. Άρα όπου τοποθετείται παρέχει μια προστασία απ΄ την υγρασία. Εννοείται ότι μετά το ψέκασμα με το ρουξούνι στοχευμένο μέσα στις ρίγες απ΄ τα ανοίγματα, θα στραγγίσω το περισευούμενο λάδι. Τί λες;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Οτιδήποτε πραγματικά εκτοπίζει το νερό είναι κατάλληλο. Αυτό που ΔΕΝ θέλουμε να συμβεί είναι η επικάλυψη της υγρασίας κάτω από ένα στρώμα ακατάλληλου λαδιού. Αν συμβεί αυτό τότε το νερό δημιουργεί οξείδωση που προχωρά ακάθεκτη.

Υπάρχουν διάφορα λάδια που εκτοπίζουν την υγρασία, πολλά από αυτά προορίζονται για χρήση σε ηλεκτρικές επαφές όπως πχ μέσα στο ντιστριμπιουτέρ του αυτοκινήτου. Το πιο γνωστό είναι το WD40.