ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 405

ΦΥΣΙΓΓΙΑ 1050 BAR

Γεια σας κύριε Νικήτα. Ήθελα να σας ρωτήσω ποιος ο λόγος που πολλοί κατασκευαστές φτιάχνουν φυσίγγια 70 χιλιοστών με 1050 πιέσεις. Αυτά τα φυσίγγια αποδίδουν σε κάτι παραπάνω από τα υπόλοιπα 70 χιλιοστών; Και επίσης θέλω να ρωτήσω αν βάλουμε τέτοια φυσίγγια 1050 πιεσεων σε όπλα που έχουν δοκιμαστεί στις 1200 πιέσεις (τα οποία είναι για 900 καθημερινές) τότε θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Και λέω να βάζουμε μια στο τόσο όχι συχνά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Μπορείτε να βάζετε φυσίγγια 1050 bar καθώς η δοκιμή είναι στα 1200 bar. Ωστόσο δεν συνιστάται η χρήση τους διότι θα επιταχύνει την φθορά του όπλου.

Τα φυσίγγια με 1050 bar δεν προσφέρουν κανένα βλητικό πλεονέκτημα σε σύγκριση με φυσίγγια κανονικών πιέσεων, δηλαδή 740 bar, ή πιο κάτω. Αυτό δείχνουν μετρήσεις ταχύτητας σκαγίων σε Τράπεζες Δοκιμών.

ΠΑΛΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αγαπητέ και σεβαστέ μας Δάσκαλε Νικήτα, που μπορούμε να βρούμε παλιά σας άρθρα του έθνος -κυνήγι, σε ηλεκτρονική μορφή;
Να είστε πάντα καλά, να μας μεταδίδετε τις γνώσεις σας,
Με απεριόριστη εκτίμηση,
ο παλιός συνδρομητής του Κυνήγι – Σκοποβολή Μάριος -Prowler R

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Σύντομα θα έχουμε τα παλιά τεύχη του Κυνήγι και Σκοποβολή σε ηλεκτρονική μορφή. Για τά άρθρα του Εθνος Κυνήγι δεν ξέρω τι γίνεται. Ανήκουν στην εφημερίδα Εθνος που με τη σειρά της ανήκει στον εκδοτικό οίκο Πήγασος ΑΕ.

Ενημέρωση: όλα τα τεύχη του Κυνήγι και Σκοποβολή διατίθενται σε ηλεκτρονική μορφή (PDF) εδώ.

ΠΑΛΙΟ ΔΙΚΑΝΝΟ ΣΑΙΝΤ ΕΤΙΕΝ

καλησπέρα σας.εψαχνα τα πράγματα του παππού μου και βρήκα ένα δίκανο μέσα στη θήκη του .ρώτησα τη γιαγιά και μου είπε ότι αυτό ήταν το τελευταίο που είχε αγοράσει καθότι ήταν χωροφύλακας παλιά.το αγόρασε μόνο για να το έχω εγώ ενθύμιο είπε η γιαγιά μου.αν σας στείλω φωτογραφίες μπορείτε να με βοηθήσετε με μάρκα κλπ.εζω βάλει την γιαγιά να ψάξει τα χαρτιά να βλέπω άκρη να το πάρω στο όνομα μου.και αν δεν βρεθούν χαρτιά τους τι κάνω ?πάω στην αστυνομία και δηλώνω κάτι?ευχαριστώ για οποία απάντηση.
Είναι ίδιο με τις φωτογραφίες που δείχνετε στη σελίδα σας Απλά Εμένα έχει τριψήφιο κωδικό έχει μεγαλύτερη αξία???

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ενα κοκοροτούφεκο Manufrance σε άριστη κατάσταση εκτιμάται στα 1200 Ευρώ. Τυχόν φθορά και ζημιές μειώνυν την τιμή του από αυτό το επίπεδο.

Σε περίπτωση όπλων που αφήνουν αποβιώσαντες η αστυνομία δείχνει κατανόηση στην δήλωση τους. Αν δεν υπάρχουν χαρτιά τότε σας επιτρέπουν να το δηλώσετε πληρώνοντας ένα μικρό ποσό ως “πρόστιμο”.

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ROBUST

Καλημέρα σας…Ενδιαφέρομαι να αποκτήσω ROBUST της εταιρείας MANUFRANCE, καινούργιο…Μπορείτε να με ενημερώσετε ποιός έχει την αντιπροσωπεία στην Ελλάδα ?? Δεν μπορώ να μάθω παρόλο που έκανα έρευνα…Ευχαριστώ εκ των προτέρων…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η κατασκευάστρια εταιρεία Manufrance έκλεισε στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Τότε σταμάτησε η παραγωγή των Robust. Κάποια στιγμή αγοράστηκε η εμπορική ονομασία από έναν Γάλλο επιχειρηματία και ξανάρχισε η παραγωγή των Robust.

Δεν έχω δει καινούργιο Robust και δεν μπορώ να κρίνω την ποιότητα κατασκευής και κατά πόσο ακολουθεί τις προδιαγραφές των όπλων της Manufrance.