ΤΑΧΥΔΟΥΛΕΜΑ

Με την έκτακτη κατάσταση λόγω πανδημίας, με τα καταστήματα κλειστά και τον κόσμο σπίτι, θα νόμισε κανείς ότι θα ήταν η χρυσή ευκαιρία για τις πωλήσεις μέσω Διαδικτύου και τις εταιρείες κούριερ.

Αμ δε!

Εκανα πέντε παραγγελίες μεσούσης της έκτακτης κατάστασης. Μια από Γαλλία και τέσσερις από Ελλάδα. Μια από αυτές έφτασε, οι άλλες είναι κάπου αλλά όχι στα χέρια μου. Η μια που έφτασε ήταν αυτή από Γαλλία, με παράδοση από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Δείτε τι λέει η μια ελληνική εταιρεία, με έδρα το Μαρούσι για την αποστολή:

“Αν το προϊόν είναι άμεσα διαθέσιμο θα παραλάβετε σε 1-2 εργάσιμες ημέρες.”

Και να η κατάσταση από την ΕΛΤΑ κούριερ για την διαδρομή του αντικειμένου και δείτε πως η διαδρομή Γιάννενα Αθήνα πήρε μια μέρα και από Αθήνα σε Αθήνα επτά ημέρες:

Η άλλη εταιρεία ήταν ακόμα πιο…διοασκεδαστική. Αφού περίμενα δέκα μέρες τους πήρα τηλέφωνο.

“Κοιτάχτε, επειδή η χρέωση κουριερ είναι δεκαπέντε Ευρώ (που δεν μου το είπαν) υποθέσαμε ότι δεν θα θέλατε και έτσι δεν στείλαμε την παραγγελία”. Και βρε άνθρωπε μου, δεν σκέφτηκες να με ενημερώσεις να μην περιμένω τζάμπα!!! Ημαρτον!!!

Ο άλλος επιχειρηματίας, αφου καθυστέρησε τρεις εβδομάδες λέει στο τηλέφωνο:

“Φιλαράκο, είσαι ριγμένος. Αύριο το αναλαμβάνω και θα στο φέρω στο Χαλάνδρι”. Φιλικό ύφος, αλλά δεν έφτασε ποτέ το αντικείμενο.

Η τελευταία εταιρειά ανέλαβε να εξετάσει την τύχη της παραγγελίας και να με πάρει στο κινητό. Οσο πήραν εσάς πήραν και εμένα.

Οταν παραγγελίες εξωτερικού φτάνουν στην δηλώμένη ώρα, και αυτές του εσωτερικού καθυστερημένα ή καθόλου, καταλαβαίνετε ποιος θα είναι ο τελικός νικητής και θα πάρει το μεγάλο μερίδιο της αγοράς. Η φάση δεν έχει να κάνει με τον καπιταλισμό ή την παγκοσμιοποίηση και άλλα πομπώδη. Είναι θέμα απλής αποτελεσματικότητας και τίποτε άλλο.