ΓΙΑΤΙ ΟΡΙΟ ΣΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ;

Σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και σε καμία προηγμένη χώρα του κόσμου δεν υπάρχει περιορισμός στην αγορά φυσιγγίων λειόκαννου.

Λογικό, διοτι αφενός τα αθλήματα του λειόκαννου έχουν μεγάλη κατανάλωση, και αφετέρου δεν υπάρχει φόβος για καμία εγκληματική ενέργεια με κυνηγετικά φυσίγγια.

Να αρχίσουμε με την εγκληματική ενέργεια. Αν κάποιος επιμένει να κάνει κακό με λειόκαννο και δεν έχει φυσίγγια μπορεί εύκολα να τα κατασκευάσει μόνος του. Ο κάλυκας γίνεται με πλαστική υδραυλική σωλήνα. Η πυρίτιδα με την μείξη δύο κοινών υλικών που πωλούνται σε όλα τα φαρμακεία του κόσμου χωρίς συνταγή γιατρού. Τα βύσματα φτιάχνονται από χαρτί και τα βληματα ακόμα και από πέτρες.

Η μεγαλύτερη νόμιμη κατανάλωση φυσιγγίων γίνεται από σκοπευτές σε νόμιμα σκοπευτήρια. Μια ημερήσια προπόνηση “τρώει” άνετα δυακόσια φυσίγγια. Ενας αγώνας απαιτεί τουλάχιστον 125.

Προς τι λοιπόν τα όρια στην αγορά και την κατοχή που θέλησε πρόσφατα να επιβάλει η πολιτεία;

Υπάρχει ένδειξη ότι κάποιοι συσσωρεύουν κυνηγετικά φυσίγγια προετοιμαζόμενοι για κάποια ενέργεια; Οχι.

Υπήρξε άνοδος εγκληματικών ενεργειών με λειόκαννα όπλα; Πάλι όχι.

Αρα που στοχεύει αυτή η ξφανική επιβολή ορίου φυσιγγίων στην αγορά κυνηγετικών φυσιγγίων; Αγνωστο.

Και αν κάποιοι πανικοβάλλονται με την απίθανη πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν κυνηγετικά φυσίγγια για κακό σκοπό, τι κάνουν για την βενζίνη που ΣΙΓΟΥΡΑ χρησιμοποιείται σε βόμβες μολότοφ; Στις μολότοφ δεν υπάρχει πιθανότητα, υπάρχει βεβαιότητα ότι χρησιμοποιούνται για κακό σκοπό. Ας καταναλώσουν λοιπόν φαιά ουσία για αυτό το υπαρκτό πρόβλημα αντί να μάχονται τα ανύπαρκτα!