ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 433

ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΝΝΟ

Κ. Νικητα καλησπέρα σας. Θα ήθελα τη γνώμη σας για την χρονολογία,την αξία και την αντοχή ένος ισπανικου δικανου που έχω στην κατοχή μου. Τι φυσίγγια θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω προκειμένου να έχω ασφάλεια αλλά και επιδώσεις; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το δικαννο σας κατασκευάστηκε από την βιοτεχνία COMERCIAL VASCO ARMERA C. V.

Η φωτογραφία δείχνει ένα μέτριας ποιότητας ισπανικό δίκαννο με μισές φωτιές. Δεν φαίνονται όλες οι σφραγίδες δοκιμής αλλά μάλλον θα είναι με θαλάμη 70 χιλιοστών, με κανονική δοκιμή (όχι μάγκνουμ) και τσοκάρισμα ντεμί και φουλ. Είναι στην ίδια κατηγορία με άλλα ισπανικά δίκαννα όπως Arizaga, Sarriguarte, και άλλα και η αξία του κυμαίνεται γύρω στα 400 Ευρώ ανάλογα με την κατάσταση του.

BROWNING ΚΑΙ ΑΤΣΑΛΙΝΑ ΣΚΑΓΙΑ

Κύριε Νικήτα καλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν η Browning A5 Ultimate του 2018 με τσόκ invector DS είναι συμβατή με ατσάλινα σκάγια και αν ναι με ποιο τσόκ;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Καλό είναι να τεθεί η ερώτηση αυτή και στην αντιπροσωπεία επειδή υπάρχει το θέμα της εγγύησης.

Σχεδόν όλα τα σύγχρονα όπλα δέχονται ατσάλινα σκάγια, και αυτό επειδή τα ατσάλινα είναι υποχρεωτικά στην Αμερική που είναι η μεγαλύτερη αγορά κυνηγετικών όπλων.

Η γενική σύσταση είναι να μην ρίχνονται ατσάλινα σκάγια με τσοκάρισμα πιο σφιχτό από μισό τσοκ, δηλαδή τρία άστρα.

ΕΠΙΜΕΤΑΛΛΩΜΕΝΑ ΣΚΆΓΙΑ ΚΑΙ ΑΤΣΆΛΙΝΑ

Κυριε Νικητα καλησπέρα. Υπαρχουν φυσίγγια που δεν είναι μολυβενια, Επινικελωμένα, επιχαλκωμένα, και με ορειχαλκο. Brass, silver και δεν ξερω τι άλλο γραφουν. Η ερωτηση μου είναι αν μπορουν να χρησιμοποιηθουν με τα κλειστα τσοκ όπως Ένα και Δυο αστρα. Ευχαριστω.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Υπάρχουν μολυβένια επιμεταλλωμένα σκάγια και υπάρχουν και ατσάλινα.

Η επιμετάλλωση των μολυένιων σκαγίων είναι παλιά τακτική και γίνεται για να αποφεύγονται οι συσσωματώσεις. Τα σκάγια όμως είναι ΜΟΛΥΒΕΝΙΑ και περνούν από όλα τα τσοκ με ασφάλεια.

Τα ατσάλινα είναι από σίδερο, που είναι πολύ πιο σκληρό από το μολύβι και αυτά τα σκάγια δεν περνούν από τσοκάρισμα πιο στενό μισό τσοκ ή τρία άστρα.

ΤΣΑΛΑΚΩΜΕΝΟ ΦΥΣΙΓΓΙ

Γειά σας, μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη αντιμετώπισα. Αγόρασα ένα κουτί φυσίγγια επώνυμης Ιταλικής εταιρείας και εντός υπήρχε φυσίγγι με παραμορφωμένο μέταλλο, κυριολεκτικά λειωμένο σε αρκετά σημεία του.Η αλλοίωση του μετάλλου ήταν τρομερή σαν να είχε φάει οξύ κατα μήκος των 20mm μετάλλου. Καλά δεν το είδαν πριν το βάλουν στο κουτί?? Τί μπορεί να συνέβει?? Έχουν πέσει στην αντίληψή σας τέτοια περιστατικά ? Και το μεγάλο ερώτημα: Να εμπιστεύομαι από εδω και στο εξής την συγκεκριμένη εταιρεία όπως έκανα επί δεκαετίες ή μετά το συμβάν αυτό να την βγάλω από τις επιλογές μου ?? Αναμένω με ανυπομονησία την απάντησή σας. Ευχαριστώ για όλα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Οι σύγχρονες αυτόματες μηχανές γόμωσης φυσιγγίων σπάνια τσαλακώνουν κάποιον κάλυκα. Αυτές οί μηχανές συσκευάζουν τα φυσίγγια αυτόματα. Ουσιαστικά δεν τα βλέπει ανθρώπινο μάτι καθώς η μηχανή βγάζει έτοιμα πακέτα των 25 και όχι μεμονωμένα φυσίγγια.

Οι μηχανές έχουν σύστημα απόρριψης φυσιγγίων που δεν έχουν σωστό σχήμα αλλά σπάνια ξεφεύγει κάποιο φυσίγγι. Πρόκειτια για κάτι που συμβαίνει, σπάνια μεν αλλά συμβαίνει, σε όλα τα εργοστάσια. Δεν επηρεάζει την γενικότερη ποιότητα των φυσιγγίων.

ΑΞΙΑ SAGITTAIRE

ΚΑΛ ΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΟΥ ΕΝΑ VERNEYCARRON ΝΤ SAGITTAIRE MONOΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠΛΟΙ ΕΞΩΛΚΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΩ .ΕΝΔΟΙΚΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙΜΗ??

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Υπολογίστε την αξία του στο 70 τοις εκατό της τρέχουσας τιμής ενός καινούργιου Sagittair. Την τιμή του καινούργιου θα την μάθετε από τον κύριο Παπαδάκη, τον αντιπρόσωπο.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Το πλαγιοκαννο μου διαθέτει αυτόματη ασφάλεια, δηλαδή με το που κλείνω το όπλο πάει κατευθείαν το κουμπί στη θεση ”safe”…Tο ερώτημά μου είναι: μετά το κυνήγι αδειάζω το όπλο και βάζω τα φυσίγγια αδρανείας, κλείνω το όπλο, απασφαλίζω και πατάω τις σκανδάλες, μετά είναι καλύτερα για τις σκανδάλες να βάλω ασφάλεια ή όχι ?? Με εκτίμηση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η σφάλεια συγκρατείται από ένα μικρό ελατήριο-λάμα το οποίο δεν δέχεται μεγάλη τάση, είτε είναι στην ασφαλισμένη ή στην απασφαλισμένη θέση.

Για λόγους συνήθειας και μόνο, καλό είναι να βάζουμε την ασφάλεια σε κάθε φάση χρήσης του όπλου εκτός από την στιγμή πυροδότησης.