ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 434

ΔΙΚΑΝΝΟ L.C. SMITH

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΜΙΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΙΚΑΝΟ ?Η ΚΑΝΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ 82 ΠΟΝΤΟΥΣ ΦΟΥΛ ΤΣΟΚ ΚΑΙ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ – R 72388 I και LONDON STFFL –

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το δίκαννο σας είναι το αμερικανικό L.C. Smith, κατασκευασμένο το 1924. Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι είναι το λιτό μοντέλο Field Grade.

Τα L.C. Smith ως αμερικανικά δίκαννα έχουν ενθουσιώδεις φίλους στην Αμερική, αλλά όχι στην Ευρώπη. Οι Αμερικανοί έχουν και ειδικό ιστότοπο για τους λάτρεις του Smith στην διεύθυνση www.lcsmith.org.

Η ένδειξη London Steel (όχι STFFL) δείχνει ότι έχει κάννες αγγλικές από ατσάλι, και όχι δαμασκηνές. Το μήκος των καννών δείχνει προς παπιοτουφεκο.

Η αξία του στην Ελλάδα δεν είναι ανάλογη της αξίας που αγγίζει στην Αμερική. Για να δείτε αξίες παρόμοιων όπλων ψάξτε στο gunbroker.com και υπολογίστε ότι στην Ελλάδα θα έχει την μισή αξία από ότι στην Αμερική.

ΩΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

Καλησπέρα κύριε Νικήτα. Έχω στην κατοχή μου ένα αυτογεμές αδρανείας, την Bellmonte 2. Κυνηγάω λαγό, τρυγόνι και τσίχλα. Πρόσφατα απέκτησα πρόβλημα στην ακοή μου από εργασιακό θόρυβο. Αληθεύει ότι τα αυτογεμή αερίων έχουν λιγότερο θόρυβο; Αξίζει να αλλάξω την καραμπίνα αδράνειας με μία αερίων; Έχω σκεφτεί τη λύση ωτοασπιδων αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι πρακτικές στο κυνήγι. Ευχαριστώ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Οι μικρές εσωτερικές ωτοασπίδες τύπου Norton με βαλβίδα είναι πρακτικές και δεν ενοχλούν στο κυνήγι. Η βαλβίδα επιτρέπει να ακούτε τους ήχους γύρω σας αλλά κλείνει όταν υπάρχει δυνατός ήχος από τουφεκιές. Είναι μια πρακτική λύση για το πρόβλημα σας.

ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΔΕΝ ΡΙΧΝΕΙ ΤΡΙΤΟ ΦΥΣΙΓΓΙ

Καλησπέρα έχω στην κατοχή μου μια καραμπίνα αερίων τοποθετώ τρία φυσίγγια δυο στην αποθήκη και ένα στην κάνη τα δύο πρωτα τα ρίχνει κανονικά το τελευταίο φευγει απο την αποθήκη κανονικά και ανεβαίνει αλλά το κλείστρο μένει αγκιστρωμένο πίσω το κάνει σε κάθε γέμισμα θα ήθελα την γνώμη σας πριν τον οπλουργό

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το πιο πιθανό αίτιο είναι αδυνατισμένο ή στραβωμένο ελατήριο αποθήκης.

Στο τρίτο φυσίγγι το ελατήριο έχει ήδη εκταθεί αρκετά και δεν έχει την απαιτούμεν δύναμη να σπρώξει το τρίτο φυσίγγι προς την γλώσσα αρκετά γρήγορα ώστε να το πιάσει η γλώσσα.

Το ελατήριο αποθήκης είναι μακρύ και δύσκολο στην εγκατάσταση για κάποιον που δεν έχει την ανάλογη πείρα. Καλύτερα να το εμπιστευτείτε σε οπλουργό. Και καθώς χρειάζεται άνοιγμα της αποθήκης για να γίνει η δουλειά τότε είναι και καλή ευκαιρία να γίνει ένα εσωτερικό καθάρισμα και λείανση της αποθήκης.

ΚΑΝΝΗ 61 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ

Καλησπέρα κύριε Νικήτα,ήθελα να σας ρωτήσω τα υπέρ και τα κατά μιας κάνης 61cm με μια κάνη 66-71cm όσον αφορά το τι κερδίζουμε και το τι χάνουμε από αυτές τις διαφορές των εκατοστών που έχουν ανάμεσα τους οι κάνες αυτές.και αν αξίζει μια 61cm για γενικό κυνήγι.σας ευχαριστώ πολυ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βλητικά δεν υπάρχει διαφορά. Η διαφορά θα είναι στο ζύγισμα του όπλου, η κοντή κάννη προσφέρει λιγότερο βάρος μπροστά, στο σημείο που στηρίζεται στο αδύναμο αριστερό χέρι.

Το μειονέκτημα είναι ότι ο ήχος της τουφεκιάς είναι πιο κοντά στο αυτί μας και αυτό ενοχλεί μερικούς κυνηγούς.

WINCHESTER 6000

Καλησπέρα σας. Είμαι κάτοχος ενός Winchester 6000 το οποιό αγόρασα σε εξαιρετική κατάσταση. Δεν μπορώ να βρω πολλές πληροφορίες για το όπλο και θα εκτιμούσα τα σχόλια σας. Ευχαριστω!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το μοντέλο 6000 κατασκευαζόταν στην Ιαπωνία για λογαριασμό της Winchester και ακολουθεί το πρότυπο Browning. Η παραγωγή δεν κράτησε πολύ, υπολογίζεται ότι κατασκευαζόταν μόνο για τρία χρόνια. Είναι ποιοτικό σουπερποζέ, πάνω από τον μέσο όρο και εφάμιλλο των Browning που κατασκευάζονται στην Ιαπωνία, όπως πχ τα μοντέλα 325 και τα μεαγενέστερα καθώς και τα Citori.