ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 439

ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ

Κύριε Νικήτα μας , μια ακόμη ερώτηση…Όταν στο δίκαννο έχω μέσα τα φυσίγγια αδρανείας και πάω να το ανοίξω από την πεταλούδα για να τα αφαιρέσω και να τοποθετήσω κανονικά φυσιγγια για να κυνηγήσω, το δίναννο ζορίζεται να ανοίξει και καμμιά φορά δεν ανοίγει και καθόλου…Πρόκειται για BAIKAL χωρίς αυτόματους εξωλκείς…Δοκίμασα διαφορετικές μάρκες φυσιγγίων αδρανείας και το πρόβλημα ξαναεμφανίζεται…Τί μπορεί να ευθύνεται και τί μπορώ να κάνω ?? Το συμπέρασμα που έχω καταλήξει είναι οτι το όπλο ”δεν θέλει” τα φυσσίγια αδρανείας, το ίδιο πρόβλημα είχα και με ένα γαλλικό δίκαννο που δεν ξέρω εαν είναι σύμπτωση αλλά και εκείνο δεν διέθεται αυτόματους εξωλκείς αλλά απλούς…Παρακαλώ πολύ διαφωτίστε με διότι οι περιπτώσεις αφορούν αγορά καινούργιων όπλων (ρώσσικο, γαλλικό)…Με πραγματικά απεριόριστη εκτίμηση !!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Τα πιθανά αίτια είναι δύο και ενδέχεται να επιδρουν ταυτόχρονα.

Το πρώτο αίτιο είναι ότι τα φυσίγγια εκτόνωσης έχουν ελατήρια που πιέζουν το “καψύλλι” τους προς την βελόνα. Οταν έχει πέσει η βελόνα αυτά τα ελατήρια την πιέζουν με δύναμη και έτσι δημιούργείται αντίσταση στην κίνηση των καννών.

Το δεύτερο αίτιο είναι το πάχος της πατούρας των φυσιγγίων εκτόνωσης. Συχνά αυτά τα φυσίγγια έχουν χοντρή πατούρα που γεμίζει την πατούρα της κάννης και εξέχει λίγο. Με το κλείσιμο του όπλου δημιουργείται μια σφιχτή εφαρμογή μεταξή καννών και βάσης που δυσκολεύει το άνοιγμα.

Προσοχή στο άνοιγμα του κολλημένου όπλου. Στην αρχή του ανοίγματος οι βελόνες είναι σφηνωμένες στο φυσίγγι εκτόνωσης και ένα δυνατό άνοιγμα μπορεί να τις σπάσει.

ΔΙΚΑΝΝΟ BAIKAL, ΕΞΟλΚΕΙΣ

Καλησπέρα έχω ενυ δίκανο Baikal τό αγόρασα καινούργιο και μερικές φορές που πετάει και τά φυσίγγια (αυτόματους εξωκλεις) και τό ασκαστο φυσιγγι.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το δίκαννο σας χρειάζεται ένα καλό καθάρισμα για να φύ γουν τυχόν παλιά λάδια και γράσσα που μπορεί να κολλάνε στους οπλιστήρες και εξολκείς. Αν αυτό δεν είναι αρκετό τότε χρειάζεται ρύθμιση των εξολκέων από οπλουργό που ξέρει από ρύθμιση εξολκέων. Δεν είναι σοβαρό πρόβλημα για κάποιον που ξέρει.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΖ 34

Καλησπέρα σας κύριε Κυπρίδημε. Έφτασε στα χέρια μου από δωρεά ένα baikal TOZ 34 EP, αυτόματοι εξολκείς και ελαστική βάση κοντακίου, από μια μικρή αναζήτηση που έκανα στο διαδίκτυο διαπίστωσα ότι πρόκειται για ένα καινοτόμο για την εποχή του όπλο που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα. Το συγκεκριμένο όπλο έχει να χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον 15 έτη, από οπτικό έλεγχο στις κάννες είδα μια μικρή μαυρίλα.
Αρχικά σκέφτηκα να το καθαρίσω- λιπάνω μόνος μου και να περάσω ένα αντισκουριακό την κάννη εξωτερικά και ίσως ενα λινέλαιο- κέρωμα τα ξύλινα μέρη με οδηγίες που βρήκα στο ίντερνετ, θεωρείτε είναι μια εργασία βατή; Ή να απευθυνθώ σε επαγγελματία; Το όπλο θα το έχω για ιδία χρήση (μια δυο φορές τον χρόνο εχω τον χρόνο να βγω για κάποιο κυνήγι) και όχι για εκθεσιακό, άρα απλά θέλω να πάρω από πάνω του κάποια χρόνια φθοράς.
Επίσης έχω από τον πατέρα μου ένα πλαγιόκαννο BAIKAL IJ-26 ένα φλόμπερ VOERE VOEPRENEAUH (σίγουρα πριν το 1970) για τα οποία δεν μπορώ να βρω πληροφορίες (ποιότητα – τεχνολογία- σημερινή αξία) και αν ξέρατε κάτι να με διαφωτίσετε θα σας ήμουν ευγνώμον, τα οποία είναι πιο ταλαιπωρημένα από υγρασίες και σκεφτόμουν να τα αναπαλαιώσω και αυτά.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το ΤΟΖ 34 έχει απλό μηχανισμό και είναι εύκολο στην συντήρηση.

Tο καθάρισμα και το λινέλαιο στο κοντάκι είναι δουλειές που μπορεί να κάνει ένας ερασιτέχνης με φτηνά υλικά και απλά εργαλεία. Προσοχή χρειάζεται για να μην τσαλακωθεί καμιά βίδα.

Το πλαγιόκαννο ΙΖ26 είναι το πρώτο πλαγιόκαννο που έβγάλε η Baikal για εξαγωγή. Εχει μηχανισμό Ανσον Ντήλυ και είναι ένα στιβαρό και σχετικά βαρύ δίκαννο. Σε καλή κατάσταση έχει κάποιο συλλεκτικό ενδιαφέρον. Η αξία του εξαρτάται από την κατάστση βέβαια, ένα ΙΖ26 σε πολύ καλή κατάσταση μπορεί να πιάσει έως 500 Ευρώ.

Οντας Ανσον-Ντήλυ το ΙΖ26 είναι λίγο δύσκολο στην αποσυναρμολόγηση και συναρμολόγηση. Είναι κάτι που δεν συστήνεται για ερασιτέχνες.

Το φλόμπερ Voere είναι ίσως το πιο γνωστό φλόμπερ. Εχει μηχανισμό κινητου ουραίου και διαμέτρημα 9 χιλιοστών. Η αξία του είναι κάπου μεταξύ 70 και 150 Ευρώ ανάλογα με την κατάσταση.