ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 443

ΤΟ ΖΥΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΓΕΜΟΥΣ

Νικήτα γειά σου και πάλι

Είναι γνωστό ότι ναι μεν “αργία μήτηρ πάσης κακίας” αλλά για τους οπλολάτρεις ίσως και ευκαιρία προβληματισμών και πειραμάτων .Εχοντας λοιπόν αρκετό χρόνο εν μέσω καραντίνας σκέφτηκα να βελτιώσω το βάρος μιάς Remi 1100G3 που έχω. Το όπλο, που μάλλον αποτελεί μιά special έκδοση της 1100 , έχει ξύλα που είναι από ανθρακονήματα και που ναι μεν δίνουν πολύ καλή ποιότητα και προστασία στα ξύλα αλλά αυξάνει και πολύ το βάρος που φτάνει αισίως τα 3.900gr άδειο (δίνω έμφαση στο άδειο που θα την εξηγήσω παρακάτω). Σκέφτηκα λοιπόν ότι με ένα σετ συνθετικών πάπιας και κοντακιού θα ξαλάφρωνε λίγο το όπλο. Βρέθηκαν , τοποθετήθηκαν και όντως το όπλο πήγε στο υποφερτό – για όπλο καρτεριού – βάρος των 3.580gr.

Ελα όμως που άλλαξε και η ισορροπία του όπλου. Δεδομένου ότι 30gr περίπου χάθηκαν από τον ξυστό και τα υπόλοιπα 300 περίπου από το κοντάκι το όπλο έγινε εμφανώς εμπροσθόβαρο. Δεν με ενοχλεί πολύ, ιδιαίτερα επειδή το εμπροσθόβαρο όπλο βοηθάει στο swing που σε πολλές βολές μου βγαίνει ανεπαρκές, μου προκάλεσε όμως πειραματικό ενδιαφέρον.

Βλέποντας, από διάφορους μάστορες στο UTube, πως το παραπάνω διορθώνεται εύκολα προσθέτοντας βάρος στο κοντάκι, σκέφτηκα να προσπαθήσω να το διορθώσω. Ετσι το “έφερα” σε πολύ ικανοποιητικό σημείο και … ανακάλυψα ότι είχα προσθέσει στο όπλο σχεδόν το βάρος ( λίγο λιγότερο) που είχα κερδίσει αντικαθιστώντας με συνθετικά τα ξύλινα πάπια – κοντάκι. Πάει στράφι λοιπόν όλη η προσπάθεια – έξοδα.

Με το σκεπτικό οτι ήθελα να έχω πιο ελαφρύ το όπλο και οτι το εμπροσθόβαρο δεν με ενοχλούσε πολύ, έκανα την παραδοχή να το κρατήσω έτσι. Μέχρι που σκέφτηκα – λογω καραντίνας δεν μπόρεσα να το δω στην πράξη – ότι όλα τα παραπάνω πειράματα – εργασίες γίνονταν με το όπλο άδειο (που έλεγα στην αρχή). Με το γέμισμα της αποθήκης η κατάσταση θα επιδεινώνονταν . Και πάλι η κατάσταση δεν είναι δραματική επειδή μιλάμε για τρία φυσίγγια που όταν γεμίζει το όπλο τοποθετούνται ανάμεσα στα χέρια .Δεν μπορώ όμως καν να υποθέσω τι θα γινόταν με 5 φυσίγγια (το όπλο για 5 κατασκευάστηκε ) εκ των οποίων τα δύο τουλάχιστον επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο το προς τα εμπρός ζύγισμα του όπλου, δεδομένου ότι πάνε στην αποθήκη σχεδόν μπροστά από το αριστερό χέρι.

Και φτάνω στις ερωτήσεις. Είναι γνωστό ότι η μετατόπιση του βάρους των φυσιγγίων στα αυτογεμή τα καθιστά πιο “αζύγιστα” συγκριτικά με τα δίκαννα , αφού σε συνεχείς βολές, το βάρος κάποιου φυσιγγίου συνεχώς μετακινείται προς την βάση.
Τελικά είναι εφικτό να έχουμε ένα ζυγισμένο αυτογεμές;

Γνωρίζω ότι διυλίζω τον κώνωπα αφού σύμφωνα με τον Gough Thomas , θεωρητικά κάποια μετακίνηση του κέντρου βάρους ανάμεσα στα σημεία που τα χέρια κρατάνε το όπλο, δεν επιφέρει τρομερή απώλεια της αίσθησης της ισορροπίας του όπλου.

Με το σκεπτικό αυτό τα 16 cm μπροστά από την σκανδάλη που είναι τώρα το κέντρο βάρους του όπλου μου όταν αυτό είναι γεμάτο – οκ είναι ακόμα ανάμεσα στα χέρια μου – είναι μια αποδεκτή απόσταση;

Αύριο Τετάρτη είναι ανοικτό το σκοπευτήριο και θα το επισκεφθώ για να έχω και άποψη επί του πρακτέου – αν δεν με σταματήσουν τα άπειρα μπλόκα στον δρόμο – , αλλά θα ήθελα να έχω και την άποψή σου για τα παραπάνω.

Γνωρίζω ότι μάλλον κούρασα και κλείνω με ευχές για τις γιορτές που έρχονται Θεού θέλοντος και κορονοϊού επιτρέποντος με την ελπίδα και την ευχή, ίσως – το εύχομαι αλλά δεν το ελπίζω – να έχουμε κυνηγήσει και λίγο.

Καλές γιορτές με ΥΓΕΙΑ και χαρά

Δημήτρης Κυρατζίδης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η σύντομη απάντηση είναι Beretta 304 και Benelli Beccaccia. Πρόκειται για δύο καραμπίνες που πλησιάζουν το καλό ζύγισμα που μάθαμε από τα δίκαννα, αλλά… με κάποια αντιστάθμισμα. Και οι δύο έχουν κοντή αποθήκη δύο φυσιγγίων, και οι δύο επιβάλλουν ελαφριές γομώσεις. Η μεν 304 δέχεται μόνο 70άρια φυσίγγια η δε Beccaccia είναι τόσο ελαφρυά που “τιμωρεί” το ρίξιμο βαριών γομώσεων έστω και αν τα αντέχει λόγω θαλάμης 76 χιλιοστών και δοκιμής στα 1370 bar.

Η Remington 1100 έχει το πρόσθετο χαρακτηριστικό της ατσάλινης βάσης που προσθέτει συνολικό βάρος. Εχει και ένα άλλο στοιχείο πρακτικά αμετακίνητο, την ρίγα που προσθέτει και αυτή 150 γραμμάρια στο μπροστινό μέρος του όπλου. Ακούγεται αμελητέο το βάρος των 150 γραμμαρίων, αλλά δεν είναι όταν βρίσκεται στο μέρος του όπλου που στηρίζεται στο αδύναμο αριστερό χέρι (για δεξιόχειρες). Επίσης έχει κάννη με θαλάμη 76 χιλιοστών και αυτό φέρνει κάποια πρόσθετα γραμμάρια σε πιο χοντρά τοιχώματα κάννης, πάλι μπροστά, εκεί που είναι πιο αισθητό το βάρος και επηρεάζει το ζύγισμα περισσότερο. Με την 1100 λοιπόν ότι καταφέρεις είναι θετικό διοτι τα περιθώρια βελτίωσης του ζυγίσματος είναι περιορισμένα.

ΛΑΚΤΙΣΜΑ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ

Καλησπέρα σας.
Η ερώτησή μου αφορά την σύγκριση του λακτίσματος μεταξύ δύο αυτογεμών όπλων. Πρώτον της συνθετικής Beretta A300 outlander και δεύτερον της benelli montefeltro black comfort με σύστημα απόσβεσης λακτίσματος. Είναι το σύστημα αυτό αρκετό στο να καταργήσει ουσιαστικά την διαφορά στο αισθητό λάκτισμα μεταξύ ενός όπλου αερίων από ένα όπλο αδρανείας;
Ευχαριστώ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το αισθητό λάκτισμα από καραμπίνες αδρανείας είναι πιο έντονο από ότι το λάκτισμα από καραμπίνες αερίων. Ο τρόπος λειτουργείας του συστήματος αδρανείας επιβάλλει το όπλο να φρενάρει στον ώμο του χειριστή για να αρχίσει η παλινδρόμηση του κλείστρου. Μετά από αυτό το πρώτο στάδιο έρχεται ο τερματισμός του αρκετά βαριού κλείστρου στο τέλος της διαδρομής του, και αυτό μεταφέρεται στον ώμο του χειριστή.

Το σύστημα αερίων δεν έχει μικρότερο συνολικό λάκτισμα αν μετρηθεί σε ειδικό κιλλίβαντα. Αυτό που κάνει το σύστημα αερίων είναι να δίνει περισσότερο χρόνο (μιλάμε για χιλιοστά του δευτερολέπτου) στην διαδρομή του κλείστρου και έτσι δίνει την αίσθηση ηπιότερου λακτίσματος.

ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ITHACA

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ.
ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ITHACA ΜΑΥΡΗ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ CORPORATION ΧΩΡΙΣ ΚΛΙΣΤΡΟ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΗ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΒΡΩ ΣΚΑΝΔΑΛΗ ΚΑΙ ΚΛΙΣΤΡΟ?ΚΑΙ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΚΟΣΤΟΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Τις αυτογεμείς καραμπίνες της Ithaca τις κατασκεύαζε η ιαπωνική SKB. Η παραγωγή σταμάτησε πριν χρόνια. Ανταλλακτικά υπάρχουν στην αμερικανική Numrich αλλά η εισαγωγή τους είναι δύσκολη υπόθεση καθώς απατούνται δαπανηρές άδειες εξαγωγής από την Αμερική. Στην Ελλάδα μάλλον δεν θα βρεθούν ανταλλακτικά καθώς δεν εσαγόταν η αυτογεμής Ithaca.

ΒERETTA 686

Message Body:
ΤΟ ΠΟΛΚΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΩ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΦΑΙΡΕΣ ΜΑΖΙ. ΕΙΝΑ ΜΟΝΟΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΙΑ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Υπάρχει κάποια δυσλειτουργεία του μηχανισμού μονής σκανδάλης. Είναι κάτι που ρυθμίζεται εύκολα. Αυτή η δουλειά θέλει οπλουργό που έχει πείρα με μονοσκάνδαλα. Δεν είναι δουλειά για ερασιτέχνη.