ΥΨΟΣ ΒΑΣΗΣ ΣΟΥΠΕΡΠΟΖΕ

Γεια σου Νικήτα!

Πολύ πρόσφατα απέκτησα ένα ψηφιακό παχύμετρο και είπα να καθίσω να μετρήσω το ολικό εξωτερικό ύψος της βάσης όλων μου των αλληλεπίθετων (καθότι μεγάλος λάτρης των χαμηλών προφίλ στα ορθόκαννα). Για την ακρίβεια, μέτρησα καθέτως από την κορυφή της μπάσκουλας (ακριβώς στο σημείο επαφής της βάσης με την επάνω κάννα) έως το κατώτερο, κάθετο σημείο της στην κάτω επιφάνειά της.

Λοιπόν, ιδού οι τελικές μου μετρήσεις (ίσως με μια ελάχιστη απόκλιση του ενός με δύο δεκάτων του χιλιοστού):

1) Caesar Guerini Essex: 65,5χιλ. (κλείδωμα τύπου Βrescia).

2) Fabarm Elos B Field: 65,5χιλ. (κλείδωμα τύπου Βrescia).

3) Marocchi Finn Classic 512 SD: 64,5χιλ. (κλείδωμα με συρταρωτό καπάκι).

4) Antonio Zoli Columbus Gold: 63χιλ. (κλείδωμα Boss).

5) Beretta SV10 Perennia 1: 62χιλ. (το χαρακτηριστικό κλείδωμα Βeretta).

6) SKB 605 S: 61χιλ. (κλείδωμα τύπου Boss με Kersten).

7) Browning Cynergy Hunter Light: 60,5χιλ. (κλείδωμα με εσωτερικές ημικυκλικές ράγες). Τα Cynergy διαθέτουν το χαμηλότερο προφίλ βάσης αλληλεπίθετου μαζικής παραγωγής (ίδιο με τα Βlaser F16)!

(Σε λίγο καιρό θα αποκτήσω και το πρώτο σκοπευτικό μοντέλο της συλλογής μου, το Caesar Guerini Invictus 1 Sporting με 71εκ. κάννες, το οποίο εικάζω πως θα έχει εξωτερικό προφίλ ίδιο ακριβώς με το Essex, αλλά διαθέτει ίσως την πιο φαρδιά μπάσκουλα στα αλληλεπίθετα, στα 46χιλ.!)

Καλοδεχούμενα τα σχόλιά σου Νικήτα μου!

Να είσαι καλά!

N.Ρ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

“Το χαμηλότερο προφίλ μαζικής παραγωγής”, διότι στην λεγόμενη χειροποίητη παραγωγή υπάρχει το σουηδικό Flodman/Caprinus με ύψος προφίλ 56 χιλιοστών! Δεν έχω μετρήσει χαμηλότερο προφίλ σε κανένα όπλο ακόμα! Το συγκεκριμένο, το Flodman έχει χαμηλότερο προφιλ από πολλά πλαγιόκαννα.

Τα χαμηλό προφίλ στα σουπερποζέ είναι κάτι σαν το άγιο δισκοπότηρο, ένα ιδανικό που έχει περισσότερο θεωρητική παρά πρακτική αξία.

Οσο και να θαυμάζω τα χαμηλά προφίλ σε σουπερποζέ τύπου Boss και Flodman, δεν αποχωρίζομαι το Citori μου με το χαρακτηριστικό ψηλό προφίλ του Browning. Και αυτό διότι πέρα της θεωρίας υπάρχει το πρακτικό κριτήριο της ευστοχίας, τελικά το καλό είναι αυτό που επιτρέπει την μεγαλύτερη ευστοχία.

Είμαι βέβαιος ότι με το Invictus θα σου ανεβάσει το σκορ, επειδή είναι μελετημένο για σκοπευτική χρήση σε μεγαλύτερο βαθμό από τα υπόλοιπα σουπερποζέ που αναφέρεις.