ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 454

EIBAR ΔΙΚΑΝΝΟ

Παρακαλώ πολύ όπως με ενημερώσετε για την αξία του συγκεκριμένου όπλου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το δίκαννο σας είναι ισπανικό, μάρκας Erbi με μισές φωτιές, θαλάμες 70 χιλιοστών. Είναι χαρακτηριστικό δείγμα της ισπανικής παραγωγής δίκαννων με μηχανισμό Ανσον-Ντήλυ μέτριας ποιότητας. Υπολογίστε την αξία του γύρω στα 400 Ευρώ.

ΔΙΚΑΝΝΟ VIKING

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε. Θα ήθελα με την εμπειρία σας να μου πείτε αν μπορείτε να αναγνωρίσετε την μάρκα του δίκαννου των φωτογραφιών. Το ACIER VIKING είναι το μοντέλο του καθώς ψάχνω και δεν έχω εντοπίσει κατασκευαστή με αυτό το όνομα. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ονομασία Acier Viking δείχνει το είδος ατσαλιού των καννών. Πολλοί κατασκευαστές συνήθιζαν να δίνουν ονομασία στο ατσάλι των καννών τους. Αυτό δεν επηρεάζει θετικά ή αρνητικά την αξία του όπλου. Η ονομασία του ατσαλιού δεν είναι η μάρκα του όπλου, για αυτό δεν βρίσκετε τον κατασκευαστή.

Η σφραγίδα JB δείχνει τον κατασκευαστή που είναι η ARMAS BOST (antes JOSE BOLUMBURU) J. B.

Είναι δίκαννο μέτριας ποιότητας χαρακτηριστικό της ισπανικής μεταπολεμικής παραγωγής. Η αξία του είναι γύρω στα 400 Ευρώ.

304 KAI ΑΤΣΑΛΙΝΑ ΣΚΑΓΙΑ

Κύριε Νικήτα χαίρεται!

Η ερώτηση μου ειναι η εξής, η 304 μπορεί να ρίξει ατσάλινα σκάγια;

Ευχαριστούμε για την έγκυρη και δωρεάν ενημέρωση που μας παρέχετε.

Με εκτίμηση

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η 304 έχει η θαλάμη των 70 χιλιοστών και δοκιμή στα 1200 bar.

Το άλλο βασικό στοιχείο είναι το τσοκάρισμα.

Μπορεί να ρίξει φυσίγγια με ατσάλινα σκάγια εφόσον είναι 70 χιλιοστών η 67 χιλιοστών (μήκος κάλυκα) και εφόσον το τσοκ είναι μισό (τρία άστρα) ή πιο ανοικτό. Τα ατσάλινα σκάγια δεν πρέπει να ρίχνονται από τσοκ πιο κλειστό από τρία άστρα. Και ΠΟΤΕ δεν ρίχνονται φυσίγγια 76 χιλιοστών από θαλάμη 70 χιλιοστών, ΠΟΤΕ!

ΛΑΔΩΜΑ ΚΟΝΤΑΚΙΟΥ

Κύριε Νικήτα με ποιά συχνότητα θα πρέπει να περνάμε με λάδι κοντάκι και πάπια;
Συγκεκριμένα έχω ένα franchi highlander και χρησιμοποιώ το BALISTOL .
Θα ήθελα τη γνώμη σας για το λάδι αυτό, καθώς και κάποια πρόταση σας για λάδι.
Σας ευχαριστώ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το Ballistol είναι καλό λάδι και είναι από τα λίγα λάδια που δεν βλάφτουν το ξύλο. Ωστόσο πιο καλή προστασία στα ξύλα δίνει ένα κερί. Μπορεί να είνα κερί επίπλων ή κερί που χρησιμποιείται σε μουσικά όργανα.

Ενα κέρωμα πριν την έναρξη του κυνηγίου και ένα στο τέλος της σαιζόν είναι αρκετά.

ΔΙΚΑΝΝΟ NAGANT

Σας γνωρίζω ότι στον οικογενειακό κύκλο βρίσκεται ένα νόμιμο δίκαννο με τα παρακάτω στοιχεία. Ganons G. Bernard. BREVET NAGANT. REMINGTON 508. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των παλαιοτερων συγγενών η κατασκευή του είναι άνω των 150 ; Ετών. Παρακαλώ να μου γνωρισεται πιθανή αξία πώλησης και που πρέπει να απευθυνθώ για πιθανούς εν γενεί αγοραστές.
Ευχαριστω.

Αλεξανδρος Νατσης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η συνύπαρξη του ονόματος Nagant μαζί με την ονομασία Remington συν την αναφορά του κατασκευαστή καννών Bernard δημιουργούν σύγχυση. Η Nagant ήταν βελγική εταιρεία με κύρια ασχολία τωα στρατιωτικά όπλα. Η Remington είναι αμερικανική, και ο Bernard κατασκευαστής καννών. Δεν βγαίνει συμπέρασμα. Ισως αν υπήρχαν φωτογραφίες κάτι να έβγαινε.

FRANCHI 612 GRIFONE

Κ.Νικητα καλημέρα σας!ο πατέρας μου μου έδωσε την καραμπινα franchi 612 grifone.θα ήθελα να βοηθησετε στο θέμα χαρακτηριστικών της καραμπινας αυτης(κανη,κλειστρο vario press,επίχρυσες επιγραφές,ξύλινα καρυδιάς,…) και επίσης τη γνώμη σας για το οπλο αυτο(αν είναι καλό,ελαττωματικό σε ποια σημεία,βλητικη αποδοση).αξίζει επίσης να το ανταλλαξω με ενα αλλο!!!;σας ευχαριστω εκ των προτέρων!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η 612 έχει μηχανισμό με το ελατήριο επαναφοράς μπροστά, γύρω από την αποθήκη και συνδέει το κλείστρο μέσω δύο μακρυών ράβδων. Είναι καλοζυγισμένο όπλο και λειτουργικά αξιόπιστο. Το ένα μειονέκτημα, που έχει αναδειχθεί στην πράξη, είναι η η αποκόλληση των δύο ράβδων από το κλείστρο. Αυτό εμφανίζεται με την χρήση ισχυρών γομώσεων. Εχω δει 612 που το έπαθαν μετά από δύο κυνηγετικές περιόδους και έχω δει άλλες που πέρασαν πολλά χρόνια χωρίς να το εμφανίσουν.

Μερικοί οπλουργοί εξέλιξαν μεθόδους επανακόλλησης των ράβδων αυτών και έλυσαν οριστικά το πρόβλημα.

391 TEKNYS

Καλησπέρα κύριε Νικήτα ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια beretta 391 teknys stoncoat μπορείτε να μ
Δώσετε κάποιες πληροφορίες για αυτό το όπλο αν είναι αξιόπιστο και γενικά αν
Αξίζει αυτήν η αγορά

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η 391 σε όλες τις εκδόσεις της είναι ένα εξαιρετικά καλό κυνηγετικό όπλο. Εχει εργονομική σχεδίαση, το πολύ καλό σύστημα αερίων Beretta που είναι αυτορυθμιζόμενο και αυτοκαθαριζόμενο και έχει αποδείξει την αξιοπιστία του.

Το Stonecoat είναι το εξωτερικό φινίρισμα της βάσης και δίνει μια πρόσθετη προστασία στο μέταλλο της βάσης.