Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς προβλέπει ειδική μεταχείριση για τα κυνηγόσκυλα.

Ο κυνηγός θα πρέπει να έχει μαζί το διαβατήριο του σκύλου σε κάθε έξοδο, να τον στειρώσει, δηλαδή να μην κρατά “αίματα” και άλλα.

Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό δυσχέρανσης των κυνηγών αυτό. Προσθέστε το σε άλλα μέτρα που δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να δυχεραίνουν την ενασχόληση με το κυνήγι:

το πιστοποιητικό ψυχιάτρου

το πιστοποιητικό παθολόγου

την αγορά ερμαρίου ασφαλείας

τα μέτρα ασαφαλείας στα κυνηγομάγαζα, και ένα σωρό άλλα μέτρα που τίποτε δεν καταφέρνουν ούτε για την δημόσια ασφάλεια ούτε για την καλύτερη διαχείριση του θηραματικού πλούτου. Το μόνο που κάνουν είναι να δυσκολεύουν την ζωή των κυνηγών.

Συγκρίνετε τα παραπάνω με την κατάργηση της άδειας παράκτιας αλιείας, την παντελή έλλειψη μέτρων για την κατοχή ψαροτούφεκου και η σύγκριση της στάσης έναντι των δύο ΟΜΟΙΩΝ οικολογικά δραστηριοτήτων κάτι δείχνει.

Χθες βράδυ η κρατική ΕΡΤ είχε εκπομπή από την Σαντορίνη και έδειχνε μια νεαρή καπετάνισσα που παίρνει τουρίστες στο καϊκι της για τους γνωρίσει τις τεχνικές ψαρέματος στο Αιγαίο.

Ο Δήμαρχος Πόρου οργανώνει τουρ ψαράδων γύρω από το νησί του, μάθαμε από τα ΜΜΕ.

Δικαίως, κατά την άποψη μου, εισπράττουν εύσημα η καπετάνισσα και ο Δήμαρχος.

Σκεφτείτε τώρα τι θα εισπράττανε, ο Δήμαρχος και η καπετάνισσα, από τα ίδια ΜΜΕ που τους εκθείασαν για το ψάρεμα, αν κάναν το ίδιο για το κυνήγι στις περιοχές τους.