ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 476

ΒΕΛΓΙΚΟ ΔΙΚΑΝΝΟ

ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΗΤΑ ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΜΑΡΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟ ΔΙΚΑΝΟ;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ο κατασκευαστής δεν έγραψε3 το όνομα του στο όπλο και δεν το σφράγισε με το οικόσημο του, συνεπω΄ς δεν βγαίνει συμπέρασμα για την μάρκα. Είναι μέτριας ποιότητας δίκαννο βελγικό με μισές φωτιές. Το ότι είναι μέτριας ποιότητας φαίνεται από την συγκόλληση των καννών με χελιδονοουρά και το ενιαίο κάλυμμα της κάτω μεριάς της βάσης. Σε όπλα υψηλής ποιόητας οι κάννες συνήθως είναι ντεμιμπλόκ και υπάρχει βιδωτό καπάκι στην κάτω μεριά της βάσης. Ωστόσο παραμένει ένα καλό βελγικό δίκαννο κατάλληλο για κυνηγετική χρήση.

ΔΙΚΑΝΝΟ HELICOBLOC

Και αυτό περί τίνος πρόκειται; Για Verney carron helicoblock, helice grip?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Λεπτομέρειες για το σύστημα Helicobloc θα βρείτε εδώ:

Η αρχική πατέντα του κλειδώματος Helicobloc ήταντης Verney Carron. Ωστόσο η ίδια η Verney Carron πρόσφερεημιτελή όπλα με αυτό το σύστημα σε μικρές βιοτεχνίες που το τελείωναν και το πρόσφεραν με την δική τους σφραγίδα. Πρόκειται για απόλυτα θεμιτή και νόμιμη πρακτική.

ΔΙΚΑΝΝΟ MERKEL

Καλησπέρα σας, το όπλο μου το έστειλαν όπως το βλέπετε με τις φωτογραφίες και θα ήθελα να μάθω μοντέλο,τιμή που κυμαίνεται και όσες περισσότερες λεπτομέρειες γμωρίζετε ή βλέπετε.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το δίκαννο σας είναι Merkel μοντέλο 47 κατασκευασμένο στην δεκαετία του 1970. Εχει όλα τα γνωρίσματα του Merkel της τότε εποχής, τους βιδωτούς άξονες σφύρας και οπλιστήρα, δείκτες όπλισης, τα “αυτιά” στη βάση, περαστό κλειδί. Είναι ποιοτικό δίκαννο από την καλή εποχή παραγωγής των Merkel. Θυμάμαι αυτό το μοντέλο στην βιτρίνα του Μπούσουλα στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων να προσφερεται στις 18500 δραχμές το 1978 όταν το αγόρασε ένας φίλος. Τότε είχε την ίδια τιμή με μια Beretta 302 νομίζω.

Υπολογίστε την σημερινή του αξία στο 70 τοις εκατό του αντίστοιχου καινουργιου μοντέλου.