ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙς 477

ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΝΝΟ

Θα ήθελα μια εκτίμηση για το δικανο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Από την μια και μοναδική φωτογραφία των επίπεδων των καννών βγαίνει το συμπέρασμα ότι είναι ισπανικό όπλο, δοκιμασμένο στις 900 πιέσεις και έχει θαλάμη 70 χιλιοστών. Δεν ξέρουμε αν είναι με μισές ή ολόκληρες φωτιές, το όνομα του κατασκευαστή, ποιότητα ξύλων και σκαλίσματος και άλλα.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΔΙΚΑΝΝΟ

Γεια σας,εχω ενα δικανο SAINT-ETIENNE και θα ηθελα μια εκτίμηση,ευχαριστω!

Δείτε την απάντηση στην προηγουμενη ερώτηση. Από μια φωτογραφία του κάτω μέρους των καννών δεν βγαίνει συμπέρασμα. Επίσης Σαιντ Ετιέν είναι η πόλη την Γαλλία που ήταν επίκεντρο της οπλοκατασκευής. Στην πόλη αυτή κάποτε δούλευαν δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες οπλουργοί. Χωρίς στοιχεία δεν μπορεί να εξακριβωθεί ποιος από όλους κατασκεύασε ένα όπλο.

ΚΩΝΟΣ ΣΥΝΑΡΜΟΓΗΣ

Κυριε νικητα καλησπερα,ποιο ειναι το καταληλο μηκοσ κωνου συναρμογησ κατα τη γνωμη σαs?αξιζει αυτη η παρεμβαση που γινεται σε οπλουργο,αποδιδει?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παλιά ένα κώνος με μήκος μιάμιση ίντσας, 35 χιλιοαστών θεωρείτο μακρύς. Με την πάροδο του χρόνου οι κώνοι μάκρυναν, και σήμερα υπάρχουν σκποευτικά όπλα με κώνο που πιάνει μέχρι το μέσο της κάννης. Λογικά κώνος μακρύτερος των 30 χιλιοστών συγκαταλέγεται στους μακρυούς.

Η επιμήκυνση του κώνου προσαρμογής αποδίδει στην μείωση του αισθητού κλωτσήματος εφόσον τηρηθούν τα εξής:

Πρώτο και εξαιρετικά σημαντικό είναι να μετρηθεί το πάχος της κάννης και να υπολογιστεί με ακρίβεια το πάχος που θα παραμείνει μετά την επιμήκυνση.

Η εργασία πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύεται και από λείανση του κώνου. Κώνος που δεν λειαίνεται και η επιφάνεια του είναι γεμάτη γραμμώσεις από το εργαλείο κοπής δεν αποδίδει τα δέοντα.

ΣΧΟΛΗ ΟΠΛΟΥΡΓΙΚΗΣ

Καλησπέρα κύριε κυπριδήμε .ενδιαφέρομαι για μια καλη σχολή οπλουργικης με χαμηλό κόστος (ξέρω μόνο αγγλικά ) σας ευχαριστώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Στην Αγγλία δεν υπάρχουν σχολές. Μερικοί κατασκευαστές δέχονται μαθητευόμενος κατά καιρούς και η μαθητεία κρατά μέχρι και εφτά χρόνια.

Στην Αμερική υπάρχουν σχολές αλλά η διδασκαλία επικεντρώνεται στα αμερικανικά όπλα μαζικής παραγωγής και δεν αγγίζει τα δύσκολα, όπως πχ ρίγες δίκαννων, σφίξιμο καννών δίκαννου και άλλα.

Η πιο καλή σχολή οπλουργικής είναι η σχολή του Φέρλαχ της Αυστρίας αλλά εκεί από ότι ξέρω η διδασκαλία είναι στην γερμανική γλώσσα.

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΒΟΛΙΔΑΣ ΑΕΡΟΒΟΛΟΥ

Ράβδοτα αεροβόλα μπορεί να ταυτοποιθη η βολίδα ευχαριστώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ναι είναι δ υνατή η σύγκριση ριγμένης βολίδας με μια βολίδα δείγμα και έτσι γίνεται ταυτοποίηση. Χρειάζεται βέβαια το ειδικό μικροσκόπιο σύγκρισης.

Ολες οι ραβδώσεις, από όλα τα ραβδωτά όπλα, πυροβόλα και αεροβόλα αφήνουν μοναδικά σημάδια στο βλήμα.