ΟΠΛΟΥΡΓΕΙΟ ΖΑΠΑΝΤΟΥΛΗ, Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ

Φίλε Νικήτα. Πήρα ένα αλληλεπίθετο Breda Vega Special με μήκος καννών 68 cm και συσφίξεις βελτιωμένο κύλινδρο και σφιχτό demi. Το βρήκα σε κατάσταση καινούργιου, από κάποιον «καραμπινάκια» που «ήθελε και ένα δικαννάκι για να υπάρχει» που όμως δεν κυνήγησε ποτέ!

Το όπλο ζυγίζει 3176 gr και έχει ένα φανταστικό, για όπλο μαζικής παραγωγής, ζύγισμα. Από καιρό ήξερα ότι για να βρω καλοζυγισμένο και σε κανονικό βάρος ατσάλινο Super Pose έπρεπε να μην είναι magnum και να μην έχει εσωτερικά τσοκ. Το όπλο είναι κατασκευασμένο το 1988 και το πέλμα του είναι κύλο. Έχει αορτηριούχους και το φινίρισμα της βάσης του είναι αυτό που η κατασκευάστρια Beretta ονομάζει «επάργυρο».

Στο κατάστημα που το βρήκα, υπήρχε και ένα δίδυμο καινούργιο όπλο με μόλις 70 νούμερα διαφορά στο σειριακό αριθμό παραγωγής, επίσης του 1988. Εάν αφαιρούσες το ταμπελάκι/σφραγίδα δεν ξεχώριζες το παρθένο από το «μεταχειρισμένο».

Γιατί στα γράφω όλα αυτά; μα γιατί θέλω απλώς να μοιραστώ τη χαρά μου που το απέκτησα, με κάποιον που αγαπά το κυνηγετικό όπλο. Επίσης θέλω μέσα από την οπλογνωσία να ενημερώσω τους αναγνώστες ότι ο Χρήστος Ζαπαντούλης στο Βόλο (Volosguns.gr) είναι ένας άριστος επαγγελματίας. Αφού με ανέχτηκε τρεις ώρες το Σάββατο μέχρι να αποφασίσω τι όπλο θα αγοράσω, ξανάνοιξε το μαγαζί του την Κυριακή για μία ώρα για να αλλάξω το όπλο που είχα επιλέξει την προηγούμενη και που είχα μετανοιώσει στο σπίτι το βράδυ, γιατί «κάτι είδα»! Επίσης με παρότρυνε να μην «πετάξω» τα λεφτά μου αγοράζοντας το άθικτο, αφού είχα μαζί μου τη «διαφορά» για την περίπτωση που έβλεπα κάποια ατέλεια.

Σημείωση: εάν κάποιος «ψωριάρης» σαν κι΄ εμένα, θέλει ένα καλό όπλο για όλα τα ελληνικά κυνήγια, να πάει να πάρει το «δίδυμο». Πλέον δεν κατασκευάζουν τέτοια όπλα η Browning και η Beretta.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Φιλικά, Σταμάτης.

Αφήστε μια απάντηση