POS ANYONE?

POS στην συντομογραφία του Διαδικτύου σημαίνει Piece of Shit, δηλαδή σκατό, και αυτό το χαρακτηρισμό δίνουν μέλη των ομάδων συζητήσεων σε γνωστά προϊόντα και όπλα που κυκλοφορούν και στην ελληνική αγορά.

Είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνουν τώρα μερικοί “Ελληνάρες” εισαγωγείς που απειλούν με μηνύσεις τους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου όταν σχολιάζουν προϊόν ή όπλο αρνητικά.

Παλαιότερα, όταν το περιοδικό Κυνήγι και Σκοποβολή είχε στείλει ελληνικά φυσίγγια για δοκιμή στην Τράπεζα Δοκιμών του Μπέρμιγχαμ, τοπικός παράγοντας απείλησε με μήνυση, έστω και αν τα αποτελέσματα των δοκιμών ήταν θετικά για τα δικά του φυσίγγια. “Δεν έχετε δικαίωμα να δοκιμάζετε τα προϊόντα μου” ήταν η άποψη του.

Τουλάχιστον τα φυσίγγια ήταν της προκοπής. Διότι σε περίπτωση όπλου σκουπιδιού επιστρατεύτηκαν θεοί και δαίμονες από άλλον εισαγωγέα, να απειλήσουν για να μην δημοσιευτεί η αλήθεια. Αραγε έχει επισκεφθεί σελίδες των Forums ο συγκεκριμένος κύριος να δει ότι το όπλο του στην ηπιοτέρα των περιπτώσεων περιγράφεται ως POS; Και τώρα τι θα κάνει, θα υποβάλει μηνύσεις στους εκατοντάδες Αμερικάνους, Αγγλους και λοιπούς σχολιαστές που τυχαίνει να έχουν χάσει τα λεφτά τους σε ένα προβληματικό POS; Ή μήπως θα πάρει φόρα και ορμή και θα τους ΚΤΑ;

Το Διαδίκτυο έχει τα καλά του.

ΜΟΝΟ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ

Η δική μας επιλογή είναι να μην ασχολούμαστε με σκουπίδια. Δεν έχει νόημα να καταναλώνεται φαιά ουσία για να καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι κάτι είναι άχρηστο. Συνεπώς ότι παρουσιάζεται εδώ αξίζει τον κόπο της παρουσίασης. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα όσα δεν παρουσιάζονται είναι άχρηστα! Απλά σημαίνει ότι όταν κάτι επιλέγεται να παρουσιαστεί είναι προϊόν που έχει κριθεί αξιόλογο.

ΒΛΑΧΟΠΟΝΗΡΙΕΣ

“Πόσο κάνει αυτό;”

“Δυο χιλιάδες Ευρώ”

“Ξέρεις, στην Αγγλία κάνει 1600 Ευρώ. Γιατί η διαφορά;”

“Αν το φέρεις από Αγγλία θα σου κοστίσει περισσότερα.”

Ναι μεγάλε, αλλά δεν καταλαβαίνεις ότι οι πελάτες σου ελέγχουν το Ίντερνετ και σκέφτονται, και σε κόβουν αναλόγως!!!!! Τόσο λίγο μυαλό διαθέτεις!!!!

Να λοιπόν πως σκέφτονται οι πελάτες σου μεγάλε για να καταλάβεις πως σκάβεις το λάκκο σου:

Το προϊόν είναι ευρωπαϊκό, για να φτάσει μέχρι εδώ τα μεταφορικά είναι λιγότερα από ότι για την Αγγλία. Άρα αυτός ο τύπος βάζει πάνω κέρδος περισσότερο από τον Άγγλο ενώ οι Ελληνες αγοραστές κερδίζουν λιγότερα από τους Άγγλους. Συμπέρασμα, ο Ελληνας πελάτης είναι θύμα.

Και το θύμα τα μαζεύει μέσα του και κάποτε ανταποδίδει το κέρασμα.

ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Πως υπολογίζονται οι τιμές προϊόντων, με βάση το λογικό ποσοστό κέρδους ή χρεώνονται όσο αντέχει η αγορά; Αυτό το ερώτημα τίθεται κατά καιρούς σε εμπόρους αλλά μέχρι τώρα δεν έχουμε πάρει ικανοποιητική απάντηση. Αν υπάρχει επισκέπτης οικονομολόγος με διάθεση να λύσει την απορία, η προσφορά του είναι ευπρόσδεκτη.

ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ERIC CLAPTON

O Eric Clapton, κιθαρίστας των Cream και γκουρού της Ροκ μουσικής πουλά την συλλογή του από αγγλικά δίκαννα ύψιστης ποιότητας. δείτε μέρος της συλλογής του εδώ: http://www.holtandcompany.co.uk/ στις σελίδες του οίκου δημοπρασιών Holt’s.

Η δημοπρασία θα γίνει στις 11 Δεκεμβρίου και αναμένεται να πιάσει 500 000 λίρες Αγγλίας. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Κλάπτον η πώληση γίνεται για να αδειάσει χώρο στο δωμάτιο των όπλων του για κάποια νέα όπλα που έχει παραγγείλει αλλά δεν διευκρινίζει ποιά είναι αυτά.

ΕΞΟΜΟΙΩΤΕΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ

Στο διαδικτυακό χώρο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας της Δανίας λειτουργεί αυτός ο εξομοιωτής σκοποβολής για την εξάσκηση των κυνηγών ζαρκαδιού:

http://jaegerflash.pro.dir.dk/jagtskolen/talme.asp

Και στη Σουηδία, όπου επιτρέπεται το κυνήγι του ζαρκαδιού, αγριόχοιρου, αρκούδας και άλκης λειτουργεί αυτός ο εξομοιωτής:

http://www.jagareforbundet.se/webbjaktskolan

Και τέλος, στη Φινλανδία υπάρχει αυτός ο εξοιμοιωτής:

http://www.metsastajaliitto.fi

Λέτε όλες αυτές οι χώρες να έχουν πρόβλημα τρομοκρατίας επειδή επιτρέπουν τους εξομοιωτές σκοποβολής, και μάλιστα σε χώρους ημικρατικών οργανώσεων; Μη ξεχνάτε ότι στην Ελλάδα απαγορεύτηκαν, με σύμπραξη των αρμοδίων του σκοπευτικού χώρου και μερικών λειτουργών του υπουργείου δημόσιας τάξης, για πρόληψη της τρομοκρατίας.

FABARM NOBILE- ΠΛΑΓΙΟ ΜΕ ΕΡΓΚΑΛ

Η Fabarm έχει αρχίσει τις παραδόσεις παγκοσμίως του μοντέλου Nobile που είναι μια παραλλαγή του Beta πλαγιόκαννου αλλά με βάση από Εργκάλ αντί για ατσάλι.

Πρόκειται για καινοτομία που ανατρέπει την μέχρι τώρα άποψη ότι το Εργκάλ δεν είναι αρκετά ανθεκτικό για χρήση σε πλαγιόκαννα. Το Nobile αντέχει, έχοντας περάσει από την εθελοντική δοκιμή των 1620 πιέσεων αντί για την κανονική μάγκνουμ δοκιμή στις 1370 πιέσεις.

ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ

Το κέντρο βάρους στην αγορά των καλών και πανάκριβων χειροποίητων όπλων έχει μεταφερθεί από την Αμερική και τα Εμιράτα στην Ρωσσία και την ανατολική Ευρώπη, λένε οι κατασκευαστές.

Και να μην το λέγανε θα το ξέραμε, διότι φαίνεται από το στυλ διακόσμησης όπλων που έχει εμφανιστεί εδώ και μερικά χρόνια. Το εμαγιέ σε όπλα, οι παραστάσεις με γυμνές κυρίες, το έντονο ανάγλυφο σκάλισμα με ζώα της τούνδρας, όλα δείχνουν τα γούστα των αγοραστών και την καταγωγή τους.

Το εμαγιέ είναι ιδιαίτερα προσφιλές διότι ήταν η τεχνική του κοσμηματοποιού των τσάρων, του Faberge. Με εμαγιέ διακοσμούσε ο Faberge τα περιβόητα πασχαλινά αυγά που έδινε ο Τσάρος ως δώρα. Αυτή την τεχνική εφαρμόζουν τώρα στα πολύ ακριβά δίκαννα τους οι Ιταλοί κατασκευαστές.

Leave a Reply