ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Υπάλληλος που διετέλεσε ρόλο “εθνικού σημείου επαφής” με την Ευρωπαϊκή Ενωση σε θέματα κλιματικής αλλαγής και περιβάλλοντος, φέρεται να πήρε την θέση με πλαστά πτυχία. Και μάλιστα δούλεψε στην εν λόγω θέση για δύο χρόνια, προφανώς ικανοποιητικά αφού το θέμα δεν προέκυψε από πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων αλλά από έλεγχο των τίτλων σπουδών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο ο εν λόγω υπάλληλος κατέθεσε πλαστά ή ελλιπή πτυχία σπουδών, μέχρι και διδακτορικό, για να πάρει αυτή τη θέση.

Αλλά για να λέμε και τα πράγματα ως έχουν. Τι διαφορά κάνει σε ένα θέμα όπως η κλιματική αλλαγή, η κατοχή ή μη τίτλου σπουδών; Σε ένα χώρο όπου δήθεν έγκριτοι επιστήμονες δημοσιεύουν μελέτες που λένε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες οδηγουν σε αυξημένη εγκληματικότητα και κανείς δεν κάνει μιαν απλή σύγκριση Σικάγου και Σιγκαπούρης, τι διαφορά κάνουν οι τίτλοι σπουδών;

Και μετά είχαμε το άλλο, την Οπερα της Σχολής Καλών Τεχνών. Με χρηματοδότηση απο το ταμείο ΕΣΠΑ, και στον άξονα Προτεραιότητας 02- Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής, του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Αττική” η Σχολή πήρε 405 000 Ευρώ για ανεβάσει Οπερα.

Κάποιος ή κάποιοι παρέλαβαν και ενέκριναν την αίτηση. Αυτός ίσως θα έπρεπε να κληθεί να απαντήσει για το πως συνδέεται η οποιαδήποτε Οπερα με την αειφόρο ανάπτυξη και να μας δείξει ανάλογες ενέργειες από άλλες χώρες της ΕΕ.

Leave a Reply