ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ

Το αεροβόλο αυτό είναι το Diana 27 που κατασκευαζόταν προπολεμικά.

Δεν είναι δυνατό. Σε σύγκριση με τα σημερινά αεροβόλα που βγάζουν 300 μέτρα “για πλάκα” το μοντέλο 27 είναι νάνος, η ταχύτητα του με το ζόρι φτάνει τα 170 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Ομως είναι ισορροπημένο αεροβόλο και δεν έχει κανένα περιττό στοιχείο.

Αν έχετε ένα μοντέλο 27 προς πώληση, ή αν ξέρετε κάποιον που θέλει να πουλήσει, κάντε ένα email.

Μιας και είμαστε στο θέμα παλιών αεροβόλων και αγορών, μην αγνοείτε τα σκοπευτικά αεροβόλα μιας συμπίεσης.

Τα αεροβόλα μιας συμπίεσης γεμίζουν με μια τρομπαρισιά. Αυτό σημαίνει ότι σε έναν αγώνα 60 βολών, συν 15 δοκιμαστικών, ο σκοπευτής καλείτο να συμπιέσει τον μοχλό ισάριθμες φορές. Ηταν γραφτό αυτό το σύστημα να μην επιβιώσει μετά την εμφάνιση των αεροβόλων προσυμπιεσμένου αέρα που επιτρέπουν την ολοκλήρωση του αγώνα χωρίς τρομπαρισιές και κόπο.

Walther LGR, το πρώτο σκοπευτικό αεροβόλο τουφέκι μιας συμπίεσης. Ξεπερασμένο σήμερα για αθλητική χρήση, παραμένει ένα απολαυστικό αεροβόλο για τον χομπίστα.

Αρκετά από αυτά τα αεροβόλα της μιας συμπίεσης έφτασαν στην Ελλάδα στην δεκαετία του 1990. Κάπου θα βρίσκονται παραμελημένα σε ντουλάπες και αποθήκες.

Για ψυχαγωγική σκοποβολή τα αεροβόλα μιας συμπίεσης είναι ιδανικά. Μη έχοντας ελατήρια και άλλα κινούμενα μέρη ανακαινίζονται με ελάχιστα έξοδα. Οντας εξ ορισμού σκοπευτικά προσφέρουν εξαιρετική ακρίβεια. Δεν έχουν κραδασμούς ούτε κάνουν θόρυβο και έτσι επιτρέπουν την άνετη προπόνηση σε λογικές αποστάσεις (μέχρι 20 μέτρα). Σαφώς δεν είναι “μάγκνουμ” και δεν θα φτάσουν τα 50 μέτρα, αλλά είναι ποιοτικά όπλα που προσφέρουν μοναδική σκοπευτική απόλαυση. Εχετε τα υπόψη λοιπόν.

Leave a Reply