ΟΧΙ ΓΙΑ ΡΑΓΙΑΔΕΣ

Το βιντεάκι δείχνει τοξοβολία ανοικτού πεδίου στην Ελλάδα. Το άθλημα είναι ελεύθερο σε ότι αφορά την επιλογή χώρου και στην ηλικία συμμετοχής. Συμμετέχουν ενήλικες και παιδιά και καλά κάνουν. Αθλημα είναι.

Το αεροβόλο ανοικτού πεδίου είναι πανομοιότυπο με την τοξοβολία ανοικτού πεδίου. Η διαφορά είναι ότι αντί για τόξα και βέλη χρησιμοποιούνται αεροβόλα και βλήματα βάρους μερικών γραμμαρίων.

Στο άθλημα αεροβόλου ανοικτού πεδίου βρίσκουμε απέναντι μας την πολιτεία, που δεν αφήνει την χρήση αεροβόλων εκτός σκοπευτηρίων. Η Σκοπευτική Ομοσπονδία θέλει να υιοθετήσει το αεροβόλο ανοικτού πεδίου για να φέρει κόσμο στην σκοποβολή.

Το κόλλημα, πέρα από τα σκοπευτήρια, είναι η διόπτρα. Γίνεται προσπάθεια να βρεθεί κάποια νομική φόρμουλα ώστε το αεροβόλο (που δεν θέλει άδεια) να μπορεί να φέρει διόπτρα χωρίς άδεια και αυτή. Και εκεί είναι το μεγάλο κόλλημα, διότι η διόπτρα, με υπουργική γνωμάτευση, «πολλαπλασιάζει» το βεληνεκές των όπλων και η Φυσική της Ε’ Δημοτικού πάει περίπατο.

Καλά ρε παιδιά, μας δουλεύετε! Δείτε την διατρητικότητα ενός βέλους από τόξο μόλις 20 κιλών δύναμης που περνά ένα μπλόκ βαλλιστικής ζελατίνης πέρα πέρα!

Και κάπου μέσα στο βίντεο μαθαίνουμε ότι τα βέλη διαπερνούν τα αλεξίσφαιρα γιλέκα. Και εμείς συζητάμε για τις διόπτρες στα αεροβόλα και πασχίζουμε να βρούμε νομική φόρμουλα για να διαξάγουμε ένα αγώνισμα που είναι παντελώς ελεύθερο σε ΟΛΟ τον υπόλοιπο κόσμο με εξαίρεση την Ινδία και την Ελλάδα.

Και δείτε εδώ τι σημαίνει αεροβόλο ανοικτού πεδίου και συγκρίνετε την δυνητική επικινδυνότητα με τα τόξα. Το βίντεο δείχνει στιγμιότυπα από το διεθνές πρωτάθλημα 2012 στην Πορτογαλία:

Πόσο κινδύνευσε η δημόσια ασφάλεια της Πορτογαλίας από την χρήση διόπτρας από όλους τους σκοπευτές; Καθόλου βέβαια, ρητορικό το ερώτημα.

Και εδώ είναι η Ανα Περέιρα, πρωταθλήτρια Ανοικτού Πεδίου. Το αεροβόλο της, αν ήταν στην Ελλάδα, θα την έβαζε φυλακή μερικά χρόνια λόγω διόπτρας, Σημειολογικά σημαντικά είναι το Αυστριακό αεροβόλο, η Γερμανική διόπτρα, τα Αγγλικά βλήματα. Ολη η Ευρωπαϊκή Ενωση φτιάχνει και εμπορεύεται τα αεροβολικά αξεσουάρ που εδώ κατατρέχονται.

Αυτά βλέπεις και αηδιάζεις με την τυπολατρεία μας, την κοντόφθαλμη προσέγγιση που αρνήθηκε την διεξαγωγή του διεθνούς πρωταθλήματος στην Ελλάδα το 2004, την επιμονή σε δοξασίες περί διόπτρας και τόσα άλλα.

Αν δεν μας άρεσε το δούλεμα θα τους λέγαμε για την σκοποβολή τους και τον γρύλλο τους. Αλλά μας αρέσει το δούλεμα και προσποιούμαστε ότι θα γίνουμε Ευρωπαίοι, αντί να κάτσουμε στα οθωμανικά αυγά μας και να καταπιούμε το γεγονός ότι αυτά τα σπορ και χόμπι δεν είναι για ραγιάδες.

Αφήστε μια απάντηση