ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ

ΔΙΚΑΝΝΟ ΑΕΡΟΒΟΛΟ PCP

Στον κόσμο της οπλοκατασκευής το πιο δύσκολο πράγμα θεωρείται η κατασκευή ενός λειτουργικού ραβδωτού δίκαννου. Οταν λοιπόν ένας ερασιτέχνης κατασκευάει ένα άρτιο, όμορφο, λειτουργικό δίκαννο ΑΕΡΟΒΟΛΟ, τότε ο πήχυς για τους επαγγελματίες ανεβαίνει κάποια σκαλιά.

Ο ερασιτέχνης με το κωδικό όνομα PCP είναι Σλοβένος. Προφανώς έχει γνώσεις μηχανουργού αν κρίνουμε από την ποιότητα της δουλειάς που επιδικνύει στον ιστότοπο του. Εχει όμως και γούστο στα όπλα όταν κρίνουμε από την εξαιρετικά κομψή σιλουτέτα του δίκαννου του.

Τι είναι το κατασκεύασμα του; Ενα αεροβόλο προσυμπιεσμένου αέρα με δύο κάννες, διαμετρήματος 5,5. Αν εξαιρέσουμε το σύστημα προώθησης, τον αέρα, τα λοιπά μέρη του όπλου ακολουθούν την παραδοσιακή κατασκευή ενός σπαστού ραβδωτού δίκαννου. Αυτό και μόνο καθιστά το συγκεκριμένο αεροβόλο μοναδικό παγκοσμίως και ίσως και ιστορικά. Επίσης αξιόλογο κατόρθωμα είναι η απόκρυψη του ρεζερβουάρ αέρα ώστε να διατηρείται η σιλουέτα του αεροβόλου που παραπέμπει στα κομψά ραβδωτά δίκαννα του 19ου αιώνα.

Η ρύθμιση των καννών ενός ραβδωτού δίκαννου ώστε να στέλνει τα βλήματα στο ίδιο σημείο σκόπευσης σε συγκεκριμένες αποστάσεις είναι δύσκολη υπόθεση, δουλειά εξειδικευμένου τεχνίτη, του ρυθμιστή καννών. Οτι αυτή η δουλειά έγινε από ερασιτέχνη δείχνει το μέγεθος της επιτυχίας του PCP.

περισσότερα θα δείτε στις ιστοσελίδες του ίδιου του κατασκευαστή εδώ:

http://www.homegunsmith.com/cgi-bin/ib3/ikonboard.cgi?s=686024e6529416ccedc788152d52f1cf;act=ST;f=102;t=22132;st=0

Leave a Reply