ΚΥΠΡΟΣ – ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΛΑΓΟΙ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΔΙΚΕΣ

Στη χώρα με την μεγαλύτερη πυκνότητα πέρδικας τσούκαρ στον κόσμο παρατηρείται αύξηση της πέρδικας! Αυτή είναι η πληροφορία που μας έρχεται μέσω του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων. Ιδού το πλήρες ρεπορτάζ:

Μειωμένος είναι κάπως ο αριθμός των λαγών φέτος σε σύγκριση με πέρσι, ωστόσο τα περδίκια είναι κάπως αυξημένα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πάμπος Πιττοκοπίτης πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου και Διατήρησης ʼγριας Ζωής – Τμήμα Πάφου.

Σύμφωνα με στοιχεία που κατέγραψε η Ομοσπονδία Κυνηγίου Τμήμα Πάφου σε σύνολο 117 κυνηγών που έγινε ο έλεγχος μέχρι τις 11:00 το πρωί, χτυπήθηκαν στην Επαρχία Πάφου τρεις λαγοί, εκατό περδίκια και τριανταδύο φάσες.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Πιττοκοπίτης ανέφερε πως από τον αριθμό αυτό διαφαίνεται ότι οι λαγοί είναι κάπως μειωμένοι σε σύγκριση με πέρσι ωστόσο παρατήρησε τα περδίκια είναι κάπως αυξημένα.

Ο κ. Πιττοκοπίτης σημείωσε πως οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ ευνοϊκές στην επαρχία Πάφου και δεν σημειώθηκαν βροχές αφού ήταν καλοκαιρία.

Το έδαφος πρόσθεσε, ήταν βατό και δεν υπήρξε οποιαδήποτε αναφορά για οποιαδήποτε ατυχήματα μέχρι στιγμής .

Ευχήθηκε ακόμη όπως κυλήσει και η επόμενη ημέρα της πρώτης κυνηγετικής εξόρμησης χωρίς ατυχήματα.

Οπως είπε, στην επαρχία Πάφου εξέδραμαν περίπου 5.000 με 6.000 χιλιάδες κυνηγοί.

Η κυνηγετική περίοδος για το κυνήγι της πέρδικας και του λαγού ξεκίνησε σήμερα και θα συνεχίσει Τετάρτη και Κυριακή μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου με σύνολο εξορμήσεων 17.

Ο κ. Πιττοκοπίτης κάλεσε τους κυνηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα θέματα ασφάλειας, να αποφύγουν οποιαδήποτε ατυχήματα, να σέβονται τις ξένες περιουσίες, το φυσικό περιβάλλον, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα θέματα των πυρκαγιών, να γνωρίζουν που εξορμούν, να κυνηγούν τα είδη που επιτρέπεται στους αριθμούς που επιτρέπεται και να έχουν ανανεώσει την άδεια κυνηγίου τους.

Υπενθύμισε τέλος πως το κότα είναι μέχρι τέσσερα περδίκια, μία φραγκολίνα και ένας λαγός.

Leave a Reply