ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΣΧΟΛΙΑ – ΙΟΥΝΙΟΣ 2016

Ποιο λέτε να είναι πιο διατρητικό, ένα μονόβολο 12άρι ή ένα καμάκι από ψαροτούφεκο;

Αν δούμε την σορεία νόμων και περιορισμών κατά των πυροβόλων όπλων θα συμπεραίναμε ότι το πυροβόλο όπλο είναι το πιο διατρητικό.

Το βιντεοσκοπικό ντοκουμέντο λέει άλλα. Το καμάκι του ψαροτούφεκου διαπερνά πολλαπλάσιο υλικό από ότι το μονόβολο από την ίδια απόσταση βολής.

Σκεφτείτε ότι το ψαροτούφεκο αγοράζεται, κατέχεται, μεταφέρεται και χρησιμοποιείται χωρίς καμία άδεια και βέβαια χωρίς κανένα χαρτί γιατρού.

ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΟΥ ΤΟΥΤΑΝΧΑΜΟΝ

Αγαπητέ κ.Νικήτα.

Με αφορμή το 45άρι πολυτελείας , σου στέλνω και το στιλέτο του Τουταγχαμών κατασκευασμένο απο μετεωρίτη επίσης.

Την εποχή του Τουταγχαμών φυσικά και δεν υπήρχε τεχνογνωσία χύτευσης ανοξείδωτου (σιδηρονικελιούχου κράματος) άρα μοναδικό συμπέρασμα είναι η χρήση μεταλεύματος μετεωρίτη για την κατασκευή αυτού του ανοξείδωτου μαχαιριού..

Με εκτίμηση

Κουκούλης Παναγιώτης.

Οταν διάβασα το κείμενο μου ήλθε μια αστεία σκέψη: πως γράφεται το ΙΝΟΧ με ιερογλυφικά!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΟΥΠΕΡ

Οι πιο μανιώδεις αγοραστές μαχαιριών δεν είναι οι κυνηγοί, ούτε οι συλλέκτες, ούτε οι διάφοροι τύποι tactical.

Πιο ενθουσιώδεις χρήστες και αγοραστές μαχαιριών είναι οι καλοί μάγειροι. Τονίζεται το καλοί, διότι οι αδιάφοροι μάλλον δεν επενδύουν στην δουλειά τους.

Αυτό επειδή το κόψιμο των τροφών επηρεάζει το μαγείρεμα τους, την γεύση τους καθώς και την τελική εμφάνιση στο πιάτο.

Η πιο ανεπτυγμένη βιομηχανία μαχαιριών για επαγγελματίες μάγειρες βρίσκεται στην Ιαπωνία. Το μαχαίρι που βλέπετε στο βίντεο θεωρείται κορυφαίο προϊόν της ιαπωνικής μαχαιροβιομηχανίας.

Και ένα για τους πολιτικούς μας που ψάχνουν την ανάπτυξη με το κερί. Αμέσως μετά τον πόλεμο η μαχαιροβιομηχανία της Ιαπωνίας βρισκόταν σε επίπεδο φολκορικό, όπως και η δική μας τοπική βιοτεχνία μαχαιριών σήμερα. Ευτύχισε, ή μάλλον οργανώθηκε, η βιοτεχνία και έγινε βιομηχανία και κατέκτησε τον κόσμο της επαγγελματικής μαγειρικής, ενώ η τεχνογνωσία επεκτάθηκε και στα ψαλλίδια και κάθε είδος κοπτικού εργαλείου χειρός.