«ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΟΥ»

Αυτή ήταν η διαπίστωση της Joanne Barnaby, Καναδή από αυτόχθονη φυλή, όταν βγήκε να μαζέψει μανιτάρια και βρέθηκα αντιμέτωπη με ένα πεινασμένο λύκο.

Δείτε το ρεπορτάζ εδώ: https://www.yahoo.com/?ilc=8

Περιληπτικά, το δράμα άρχισε όταν ο σκύλος της Barnaby, ο Joey, άρχισε να γρυλίζει όταν τους πλησίασε ένας μοναχικός λύκος. Αοπλη η Barnaby αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει, ξανά και ξανά. Ξαφνικά κατάλαβε ότι ο λύκος πίεζε αυτήν και το σκυλί της ελπίζοντας να τους αποκόψει από τον δρόμο και να τους χωρίσει, ώστε να έχει έναν αντίπαλο αντί για δύο.

Η περιοχή του Καναδά που έγινε το συμβάν είναι από τις πιο ερημικές του κόσμου, μια τεράστια επαρχία μεγέθους όσο η μισή Ευρώπη.

Εξαντλημένη, αποκομμένη από το δρόμο, χωρίς φαγητό και με τσιμπήματα χιλιάδων κουνουπιών η Barnaby δεν τα έβαλε κάτω. Οταν άκουσε μια αρκούδα και το αρκουδάκι της να πλησιάζουν έβαλε τον εαυτό της μεταξύ της αρκούδας και του παιδιού της. Η ελπίδα της ήταν οτι η αρκούδα θα κυνηγούσε τον λύκο, ως τον πιο άμεσο κίνδυνο για το αρκουδάκι, και έτσι και έγινε.

Η περίπτωση είναι μια ακόμη υπενθύμιση ότι οι λύκοι ενίοτε επιτίθενται σε ανθρώπους. Και ότι ένας «περίπατος» στη φύση απαιτεί την κατάλληλη προετοιμασία όσο ακίνδυνος και αν φαίνεται.