ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΟΥΜΕΡΑ

Το βίντεο δείχνει το τοπ τεν, τα δέκα πιο εντυπωσιακά αυτοσχέδια όπλα, ανάμεσα τους όπλα λέιζερ και ηλεκτρομαγνητικά κανόνια. Αυτά τα φτιαξαν ερασιτέχνες σπίτι τους. Το βίντεο αφιερώνεται σε παράγοντες του χώρου μας με περίεργες απόψεις περί των νόμιμων όπλων που κατέχουν οι κυνηγοί με άδεια.

Αξιόπιστη πηγή μου μετέφερε συζήτηση με ηγετικούς παράγοντες του χώρου μας. Το θέμα τα όπλα, συγκεκριμένα ο αριθμός που μπορεί να κατέχει ο πολίτης.

“Γιατί πάνω από ένα; Ενα είναι αρκετό. Αυτός είναι ο στόχος” φέρεται να δήλωσε ένας παράγοντας με τον δεύτερο να επαυξάνει.

Γιατί ένα; Γιατί όχι ΚΑΝΕΝΑ! Να το κάνουμε όπως τα  ενοικιαζόμενα λειόκαννα Αργεντινή μεριά όπου οι επισκέπτες κυνηγοί, για να αποφύγουν τις δυσκολίες διεθνούς αερομεταφοράς, ενοικιάζουν καραμπίνες από τα αγροκτήματα. Τα όπλα θα είναι κρατικά, θα φυλάσσονται σε κεντρικές αποθήκες. Το πρωί της ημέρας που θα κυνηγήσεις θα φτάνεις στην αποθήκη θα σκανάρουν το μικροτσίπ που θα έχεις εμφυτευμένο στο βραχίονα και θα σου δίνουν το όπλο συν 25 φυσίγγια.

Μετά το κυνήγι θα επανέρχεσαι για την παράδοση του όπλου, των ριγμένων καλύκων και των άριχτων φυσιγγίων. Και έτσι λύνετα το θέμα πόσα όπλα. Ούτε ένα, και τελειώσαμε! Παστρικά και γρήγορα.

Βέβαια δεν νοείται τόσο μεγάλο κρατικό στοκ όπλων χωρίς μια κάποια ομοιογένεια. Επιβάλλεται η οικονομία κλίμακος εδώ. Και επειδή εξυπακούεται ότι όταν όπλα θα δίνονται σε κάθε καρυδιάς καρύδι, και όταν η συντήρηση και η αποθήκευση θα είναι στα χέρια ανειδίκευτων εργατών, τα όπλα πρέπει να είναι απλά και σκληροτράχειλα.

Μονόκαννα όλα, και όλα τα ίδια, με το ίδιο μήκος κάννης και ίδιο τσοκάρισμα. Πλαστικά κοντάκια για γρήγορο πλύσιμο και απολύμανση μετά την ενοικίαση και λύθηκε και το τεχνικό μέρος του θέματος.

Για όσους έχουν ιδιαίτερα μέτρα, θα υπάρχει πρόνοια, θα  επιτρέπεται να κολλήσουν κάποιο φελλό ή κάτι σαν το κιτ της Bear Tooth για να φέρουν το κοντάκι στοιχειωδώς στα μέτρα τους. Κατά την επιστροφή θα υποχρεούνται να καθαρίσουν το κοντάκι από κόλλες κλπ.

Πολύ θα ήθελα να δω τα μούτρα αυτών που προτείνουν τόσο επιπόλαια ότι τους κατέβει στο κεφάλι, καθώς θα στήνονται και αυτοί στην ουρά τέσσερις το πρωί για ενοικίαση ενός μονόκαννου. Και θα ήθελα πολύ να δω ποια “μέσα” θα σκαρφίζονταν για παράκαμψη της ουράς και ντελίβερυ του τουφεκιού στο σπίτι. Κάτι όπως την διεκπεραίωση της άδειας δηλαδή, που οι έξυπνοι δεν πατάνε στο σύλλογο. Η άδεια πάει και έρχεται εξπρές. Οπως βέβαια θα σκαρφίζονται και τρόπους κτήσης φιλωδρήματος οι υπάλληλοι των αποθηκών.

Αν δεν “πέσεις” θα παίρνεις τον χότζα με την σπασμένη βελόνα και το ραγισμένο κοντάκι. Αν είσαι εντάξει πελάτης και κάνεις τα δωράκια σου θα παίρνεις το τσίλικο. Μονόκαννα όλα μεν, αλλά υπάρχουν μονόκαννα και μονόκαννα, κάτι όπως τα προνομιούχα οικόπεδα.

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για τους ισοπεδωτικούς.