ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΝΕΙΣ…

Τα βίντεο οπλουργικής με τον πρόσχαρο Larry Potterfield της εταιρείας Midway USA δεν δίνουν την πλήρη εικόνα του ανδρός και του πνεύματος με το οποίο δημιούργησε και διοικεί την επιχείρηση του.

Το ζεύγος Potterfield έχει δώσει περισσότερα από 37 εκατομμύρια δολλάρια σε φιλανθρωπικά και φιλοαθλητικά ιδρύματα μέχρι τώρα. Επίσης το μισό ετήσιο εισόδημα τους πηγαίνει σε φιλανθρωπικούς, φιλοαθλητικούς και περιβαλλοντικούς σκοπούς.

Μιλώντας στο βίντεο η Brenda Potterfield λέει για την φιλοσοφία βοήθειας προς σχολικές σκοπευτικές ομάδες: “κάποιος που είναι κοντός για να παίξει μπάσκετ, ή μικρόσωμος για το ποδόσφαιρο, μπορεί να επιδοθεί στην σκοποβολή και να αισθανθεί τη χαρά του συμμετοχικού αθλητισμού”. Εκτός από τον αθλητισμό το ζεύγος χρηματοδοτεί οργανώσεις και κινήματα που σκοπό έχουν την διατήρηση και αύξηση θηραμάτων καθώς και άλλες οργανώσεις εκτός του χώρου του κυνηγίου και της σκοποβολής.

Αυτά στην πατρίδα του αδίστακτου καπιταλισμού. Κοιτάξτε γύρω σας για μικρά έστω παρόμοια έργα στην Ευρώπη της αλληλεγγύης. Το πλησιέστερο είναι ο Βρετανικός Οργανισμός Θηραματοπονίας, το Game Conservancy, που δημιουργήθηκε από την εταιρεία φυσιγγίων Eley. Πιο κοντά, στην καθ’ημάς ανατολή τα παραδείγματα λιγοστεύουν δραματικά.