ΕΞΥΠΝΟ ΓΚΑΤΖΕΤΑΚΙ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΠΩΜΙΣΗ

To Ribeye κρατιέται με μαγνήτη στο στόμιο, ενώ έχει και ιμάντα ασφαλείας.

Μια παλιά μέθοδος “ξηράς” προπόνησης για την σωστή επώμιση είναι η επώμιση στον καθρέφτη. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι ο καθρέφτης είναι σε ένα σημείο και ένα μόνιμο ύψος στον τοίχο και δεν επιτρέπει βολές σε διαφορετιές κλίσειςς, πχ προς το έδαφος όπως γίνεται σε κυνήγι τριχωτού ή ρουαγιάλ.

Αυτό το πρόβλημα ήλθε να λύσει το καθρεφτάκι που κολλά στο στόμιο της κάννης με μαγνήτη και έτσι επιτρέπει την προπόνηση σε κάθε πιθανή κατεύθυνση του όπλου. Η διαδικασία είναι απλή: ο καθρέφτης ασφαλίζεται στην κάννη με το ειδιδκό κορδόνι, για ασφάλεια αν πέσει από το όπλο. Ο καθρέφτης ευθυγραμμίζεται με την ρίγα και αρχίζει η προπόνηση.

To Ribeye προσφέρει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, εφαρμόζει σε όλα τα όπλα, μονόκαννα, πλαγιόκαννα και σουπερποζέ.

Το ζητούμενο είναι ο σκοπευτής να βλέπει το μάτι του στον καθρέφτη με κάθε επώμιση. Αν το μάτι του δεν είναι κεντραρισμένο στον καθρέφτη τότε θα ξέρει προς ποια κατεύθυνση έχει τοποθετηθεί και μπορεί να κάνει την απαιτούμενη διόρθωση σε επόμενες επωμίσεις.

Η συσκευή είναι εξαιρετικής ποιότητας, με εγγυημένη ευθυγράμμιση το καθρέφτη, από σωστό οπτικά γυαλί, πάνω στην ανοξείδωτη βάση. Η δε βάση είναι λειασμένη όπως ένα χειρουργικό εργαλείο. Αυτή η λείανση είναι και το μοναδικό μειονέκτημα του κατά τα άλλα εξαιρετικού αυτού γκάτζετ: όντας λειασμένη γλιστρά στο στόμιο. Η διόρθωση είναι απλή, ένα κομμάτι παλιάς σαμπρέλας ποδηλάτου πάνω από το μαγνητικό μέρος δρα σαν φρένο και κρατά τον καθρέφτη σταθερό στο στόμιο. Κατασκευή επιτρέπει την χρήση του καθρέφτη σε μονόκαννα, πλαγιόκαννα σουπερποζέ όλων των διαμετρημάτων.

Ενα κομμάτι σαμπρέλας ποδηλάτου κάνει το Ribeye αντιολισθητικό!

 

Με τη σαμπρέλα στο μαγνητικό μέρος το Ribeye μένει σταθερό ακόμα και σε απότομες επωμίσεις.

Το γκάτζετ προσφέρεται απο τους εφευρέτες του στην ιστοσελίδα:

http://www.ribeyeshootingaid.com/shooting-links.html