ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 314

ΠΑΛΙΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΟΚΟΡΟΤΟΥΦΕΚΟ

Καλημέρα ναι έχετε δίκιο κ Νικήτα
Σας στέλνω αυτές τις φωτό αν μπορείτε να με βοηθήσετε
Ευχαριστώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το κοκοροτούφεκο σας είναι χαρακτηριστικό δείγμα της μεταπολεμικής παραγωγής των ιταλικών βιοτεχνιών. Εχει φωτιές τύπου Backa action, με το ελατήριο πίσω από τον κόκορα, τρίτο περαστό κλειδί, και πολλά είχαν κάννες Krupp.

Η κατασκευή αυτών των όπλων άρχισε το 1945 και πήγε μέχρι την δεκαετία του 1970 οπόταν οι μικροί Ιταλοί κατασκευαστές στράφηκαν προς το σουπερποζέ εγκαταλείποντας το κοκοροτούφεκο.

Αν και δεν έχει συλλεκτική αξία, παραμένει ένα ανθεκτικό και χρήσιμο όπλο κατάλληλο για όλα τα ελληνικά κυνήγια, εφόσον είναι μηχανικά γερό.
BENELLI PASION ΣΚΑΝΔΑΛΟΘΗΚΗ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Κ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ Κ ΝΙΚΗΤΑ.
ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΜΙΑ BENELLI SL 80 PASION . ΦΕΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ. ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟΝ ΠΙΡΟ. ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ; ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΟΙΩΣΩ; ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΖΟΥΜΠΑ;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ…!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η Pasion έχει έναν πίρο. Αν είναι δύσκολη η αφαίρεση του αυτό μάλλον θα οφείλεται σε πηγμένα λάδια που έχουν εισρεύσει στην εγκοπή στη μέση του πίρου. Στάξτε μερικές σταγόνες διεισδυτικό λάδι ή WD40 και αφήστε το να ενεργήσει μερικά λεπτά. Κτυπήστε ελαφρά με ένα ζουμπά από ορείχαλκο, όχι ατσάλινι διότι θα ξεβάψει τον πίρο. Δεν είναι σημαντικό πρόβλημα, είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε όλα τα όπλα όταν το λάδι πήζει σε βίδες ή πίρους.

AKKAR ALTAY

ΧΑΙΡΕΤΕ ΑΓΑΠΗΤΕ κ.ΚΥΠΡΙΔΗΜΟ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΕΤΕ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΕΝΑ ΑΥΤΟΓΕΜΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΣΙΧΛΑΣ, ΜΑΡΚΑΣ CHURCHILL. ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΚΚΑR ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ALTAY ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΕΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ FABARM MOD ITALIA. ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΥΝ.ΟΠΛΑ ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ AKKAR ΩΣ ΕΤΑΙΡΙΑ-ΦΗΜΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Δεν έτυχε να δω από κοντά τις καραμπίνες Akkar. Στο Διαδίκτυο υπάρχουν παρουσιάσεις από κατόχους της καραμπίνας που είναι στην πλειονότητα θετικές. Τα τούρκικα όπλα γενικά είναι αντιγραφές ιταλικών προτύπων με κάποια εξοικονόμηση κόστους σε ότι αφορά την μηχανουργική κατεργασία και το φινίρισμα των μεταλλικών μερών. Το βασικό βέβαια είναι ότι στην Τουρκία δεν λειτουργεί Τράπεζα Δοκιμών και τα όπλα τους δοκιμάζονται στα εργοστάσια.

ΚΡΑΤΗΜΑ ΔΙΚΑΝΝΟΥ

Κύριε Νικήτα σας χαιρετίζω. Θέλω να σας απευθύνω ερώτηση σχετικά με το σωστό κράτημα του υποφυλακτηρα των δικανων. Στο s/p το αριστερό χέρι ( για δεξιόχειρες) κρατά την πάπια του όπλου με δείκτη αντίχειρα από τη μία μεριά και τα άλλα να αγκαλιάζουν από κάτω. Το έχω δει και σε δικιά σας φωτογραφία. Το πλαγιοκαννο έχω δει να πιάνουν τις κάνες αγκαλιάζοντας τις τελειως. Είναι σωστή αυτή η μέθοδος; Δεν μειώνει την ορατότητα; Δεν αφήνει πολλά κατάλοιπα από τα χέρια και στις κάνες; Προσωπικά βέβαια φοράω χειμώνα καλοκαίρι γάντι ακόμα και για να ακουμπήσω το ποζέ μου αλλά θα ήθελα κάποιο σχόλιο ή φωτογραφίες αν σας είναι εύκολο
Μετά Τιμής
Γ Χ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Στο βιβλίο του για την σκοποβολή με λειόκαννο ο μεγάλος οπλοκατασκευαστής Lancaster έγραψε “το αριστερό χέρι σκοτώνει” διότι αυτό προτείνει τα στόμια προς το στόχο. Αυτή η ρήση αποτελεί και το θεμέλιο της αγγλικής σχολής σκοποβολής και συνιστά το αριστερό χέρι να είναι όσο το δυνατό πιο κοντά στον κεντρικό άξονα των καννών.

Τα παραπάνω εξηγούν την επιλογή του κρατήματος του σουπερποζέ με τον δείκτη τεντωμένο προς το στόχο, ακουμπισμένο στην αριστερή μεριά της πάπιας. Ο δείκτης “δείχνει” το στόχο, τουλάχιστον αυτό ελπίζω!

Στο πλαγιόκαννο η αγγλική άποψη πάντα, είναι το χέρι να κρατά τις κάννες μπροστά από την πάπια, με τον αντίχειρα στη μια μεριά, τα δάχτυλα στην απέναντι μεριά πάνω στο μέταλλο των καννών. Δεν αγκαλιάζονται οι κάννες περιμετρικά ώστε να εμποδίζεται η σκόπευση.

Στην φωτογραφία κρατώ το πλαγιόκαννο μου με μια “μικτή” λαβή, το χέρι δεν έχει επεκταθεί μπροστά από την πάπια, είναι στο λεπτό μπροστινό σημείο της πάπιας, τα δάχτυλα είναι δεξιά-αριστερά των καννών, και ο δείκτης απλώνεται προς το εμπρός στην κάτω ρίγα. Η αγγλική πρακτική της πλήρους πρότασης του αριστερού βραχίονα δεν με βολεύει διότι δημιουργεί μια τάση που τραβά τις κάννες αριστερά. Αυτό ίσως να οφείλεται σε προσωπικό μυϊκό θέμα, αλλά στη θέση που δείχνει η φωτογραφία το κράτημα είναι άνετο και επιτρέπει ελεύθερη κίνηση των καννών δεξιά-αριστερά και κάπως πιο γρήγορη επώμιση.

MAXUS ¨Η SX3

Καλησπέρα σας θέλω να σας ρωτήσω για καραμπίνα!!!
Θέλω να αγοράσω η την browning maxus η την Winchester sx3!!
Ποια είναι η άποψη σας για αυτά τα δυο όπλα;
Και ποια είναι τ υπέρ και τα κατά;
Συγκεκριμένα ήθελα να μάθω και για τα δυο όπλα πληροφορίες!!

Στάλθηκε από το iPhone μου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Οι διαφορές είναι ελάχιστες. Τα δύο όπλα έχουν όμοια σχεδίαση, κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο, άρα η επιλογή μεταξύ τους θα βασιστεί στις λίγες επιμέρους διαφορές και στο ποιο από τα δύο σας βολεύει καλύτερα. Στις δοκιμές που κάναμε βρήκα το Maxus πιο βολικό λόγω του κουμπιού αποσυναρμολόγησης αντί του βιδωτού πώματος. Πρόκειται όμως για πολύ μικρή λεπτομέρεια που δεν επηρεάζει την γενική χρήση της καραμπίνας.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ

Nικήτα γεια σου και πάλι!

Εάν ένα αλληλεπίθετο δίκαννο, έχει υποστεί 2 – 3 συμπιεστικές παραμορφώσεις (πάρα πολύ μικρά “βαθουλώματα”, αποτέλεσμα σκληρού ξένου σώματος μεταξύ μονομπλόκ καννών και βάσης, κατά το κλείσιμο/δέσιμο/κούμπωμα) στο εσωτερικό της βάσης του, κινδυνεύει από ρήξη μετά από συσσωρευμένες, πολυάριθμες πυροδοτήσεις και πολλά χρόνια σκληρής αλλά λελογισμένης χρήσης…; Μήπως άραγε, είναι κάτι το αμελητέο…;

Ευχαριστώ πάρα πολύ! Να ‘σαι πάντα καλά Νικήτα!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Κάθε όπλο που πάει στο βουνό κάποτε θα μαζέψει κάποιο μικροαντικείμενο, χαλίκι, άμμο, κλαδάκι κλπ, που θα παγιδευτεί. Κατά το κλείσιμο με αυτό το πράγμα θα αφήσει κάποια μικροαμυχή. Δεν είναι πρόβλημα που θα επηρεάσει την λειτουργικότητα του όπλου.

Στο σκοπευτήριο της Καισαριανής είχαμε ένα παλιό Browning B25 που χρησιμοποιούσαμε οι αρχάριοι καθώς και οι έμπειροι που δεν είχαν φέρει όπλο. Μια μέρα έριχνα με αυτό το όπλο (το παρατσούκλι που το δόθηκε δεν είναι κόσμιο) και δεν έκλεινε εύκολα. Μετά από δύο τρία γερά κλεισίματα το καλοκοίταξα και ανάμεσα σε κάννες και κλειδιά βρήκα ένα καψύλλι πιεσμένο σαν χαλκομανία, και τα ανάλογα σημάδια στις κάννες και τη βάση. Αφαιρέθηκε το “εμπόδιο” και το όπλο συνέχισε να ρίχνει μια χαρά. Νομίζω ότι ακόμα υπάρχει και ακόμα ρίχνει το συγκεκριμένο Browning στη Μαλακάσα.

ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΓΟΜΩΣΗ

Νικήτα γεια σου και καλή Σαρακοστή!

Κατ’ αρχάς, σε ευχαριστώ θερμά για τις ακριβείς, εμπεριστατωμένες και σαφέστατες αποκρίσεις που μου γράφεις!

Θα μου επιτρέψεις, σε παρακαλώ, μία ερώτηση με 2 σκέλη αυτή τη φορά…:

Πρώτον, μεταξύ του Β725 και του F16 στις κυνηγετικές τους εκδόσεις, πoιο προκρίνεις…; Λάβε υπ’ όψιν και ότι το Β725 είναι αισθητά φθηνότερο…!

Δεύτερον, έχω διαβάσει για τα πλεονεκτήματα της “τετράγωνης” γόμωσης των 28 ή 24 γραμμαρίων… Αυτές οι γομώσεις παρουσιάζουν μία σαφώς κοντότερη άτρακτο σκαγιών… Τελικά όμως Νικήτα, είναι όντως πλεονέκτημα αυτό για τον μέσο κυνηγό (και όχι για τον ικανό σκοπευτή), ή μήπως, έχει ανάγκη ο μέσος κυνηγός από μία μακρύτερη άτρακτο με περισσότερα σκάγια που θα του δώσει μία βαρύτερη γόμωση, 32 – 34 γραμμαρίων…; Για να το θέσω αλλιώς: θεωρητικά, η τετράγωνη γόμωση υπερέχει βλητικά. Μήπως όμως, χρειάζεται και μεγαλύτερη σκοπευτική δεινότητα από αυτήν ενός μέσου κυνηγού για να αποδειχθεί η αρετή της αυτή και στην πράξη, που είναι το ζητούμενο…; Ή άραγε, η τετράγωνη γόμωση των μικρών σκοπευτικών γομώσεων ωφελεί στην πράξη, έτσι κι αλλιώς, με την βλητική της υπεροχή, ακόμη και τους “μέτριους” σκοπευτές/κυνηγούς…;

Σε ευχαριστώ πολύ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Μια ματιά με το ψαχτήρι για άρθρα με τη λέξη Jones θα βγάλει πράμα!

Ο Jones, καθώς και οι Lowry και Journee, μας έλυσαν το πρόβλημα της “καλής τουφεκιάς”. Εν συντομία δεν υπάρχει “καλή” τουφεκιά. Τα σκάγια κατανέμονται στον πίνακα με τον ίδιο τρόπο σε κάθε απόσταση, με κάθε μορφή τσοκ, ήτοι το 60 περίπου τοις εκατό των σκαγίων συγκεντρώνεται στο κεντρικό 1/3 του συνολικού ανοίγματος. Ναι, το συνολικό άνοιγμα διαφέρει ανάλογα με το τσοκ και την απόσταση, αλλά ο κανόνας κατανομής παραμένει, 60% στο κεντρικό 1/3. Και αυτό γίνεται και στις τετράγωνες γομώσεις!

Με αυτό το στοιχείο υπόψη, η καλή τουφεκιά είναι αυτή που δεν έχει ίχνη συσσωματώσεων ή συγκολλήσεων σκαγίων (ουρίτσες, περιδέραια κλπ), και αρκετή ταχύτητα για να έχουν τα σκάγια αρκετή κινητική ενέργεια. Αρκετή δεν σημαίνει μεγάλη ή υπερβολική ταχύτητα.

Πάμε τώρα στην άτρακτο. Η πιο μακρυά άτρακτος που έχω διαβάσει είχε μήκος 14 πόδια, δηλαδή χοντρικά 4,30 μέτρα.

Ας υποθέσουμε ότι μια φάσσα με ταχύτητα πτήσης 80 χιλιομέτρων ανά ώρα βρίσκεται στην αρχή αυτής της μακρύτατης ατράκτου. Η άτρακτος τρέχει με 350 μέτρα ανά δευτερόλεπτο, θα περάσει όλη από ένα σημείο σε ένα εκατοστό του δευτερολέπτου. Σε αυτό το χρόνο, 1/100″ η φάσσα θα έχει διανύσει 22 εκατοστά. Μάλλον δεν θα ξεφύγει αλώβητη!

Αξίζει να τονιστεί ξανά ότι η σκοπευτική επάρκεια είναι άπειρα πιο σημαντική από όποιες βλητικές δοξασίες.

ΠΑΛΙΑ Α-5

Γεια σας κύριε Νικήτα θα ήθελα να ρωτήσω τι χρονολογία είναι μια browning A5 light 12 gauge με σειριακό αριθμό 68G40828 το όπλο είναι καινούργιο μιας και ανήκε στον Παπού ο οποίος το είχε φέρει από Αμερική αλλά μετά από λίγο καιρό πέθανε και δεν χρησιμοποιήθηκε,επίσης τη αξία έχει τώρα αυτό το όπλο; και τέλος μετά το θάνατο του παππού και έχοντας μια γυναίκα και δυο παιδιά ο παπους πως μπορεί να μεταβιβαστεί σε εμένα μιας και διαθήκη δεν υπήρχε παρά μια άδεια του δασαρχείου του 75 ευχαριστώ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η καραμπίνα κατασκευάστηκε το 1957. Οπως λέτε έχει μείνει ουσιαστικά άριχτη και αυτό της δίνει μια αυξημένη αξία, υπολογίστε γύρω στα 1200 Ευρώ.

Εφόσον δεν υπάρχει άδεια κατοχής παρά μόνο χαρτί του δασαρχείου θα γίνει αίτηση ωσάν το όπλο να είναι αδήλωτο, με τα γνωστά δικαιολογητικά, πχ χαρτί γιατρού κλπ.

THUNDER Ή MATRIX

Καλησπερα κ. Κυπριδημε θα ηθελα τις γνώσεις σας, θελω να αγοράσω καραμπίνα επαναληπτική μια οικονομική, η χρήση που θα κάνω ειναι καποιες φορες σκοπευτήριο δισκάκια ή σταθερό στόχο. Εχω “βαλει” στο μάτι μια hatsan escort BM ή Matrix thunder, η οποια ειναι ημιαυτόματη.
Θα μπορούσατε να μου πείτε την γνωμη σας παρακαλώ?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η Hatsan είναι από τις ποι γωνστές τουρκικές εταιρείες, όσα όπλα της έχω δει ήταν κλοφτιαγμένα και με προσεγωμένο φινίρισμα. Το θέμα εδώ είναι η επιλογή μεταξύ επαναληπτικού και αυτογεμούς. Το επαναληπτικό χράπα χρούπα έχει κατά 95 τοις εκατό τα ίδια τμήματα με το αυτόματο, αλλά είναι σημαντικά πιο φτηνό, είναι δηλαδή η καλύτερη αγορά. Αλλά, η χρήση του επαναληπτικού απαιτεί προπόνηση και εξοικείωση, είχαμε πρόσφατο άρθρο, που λίγοι θα κάνουν με τελικό αποτέλεσμα να απογοητεύονται από την αργοπορία στη χρήση και να καταλήγουν να πουλούν το επαναληπτικό και να πηγαίνουν στο αυτόματο. Προσωπικα΄θα επέλεγα την επαναληπτική, αλλά γνωρίζω ότι η πλειονότητα των κυνηγών βολεύονται καλύτερα με το αυτόματο.

ΠΑΛΙΟ ΒΕΛΓΙΚΟ ΔΙΚΑΝΝΟ

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ. Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΠΛΑΓΙΟΚΑΝΟ ΔΙΚΑΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΤHΡΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΑΡΚΑ ΟΠΛΟΥ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΒΕΛΓΙΟ ΟΠΩΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΗ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ ΚΑΘΩΣ & ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ 40141. ΕΨΑΞΑ ΣΤΟ ΟΠΛΟ ΜΗΠΩΣ ΒΡΩ ΜΑΡΚΑ & ΤΑ ΜΟΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΕΙΝΑΙ : Ε / L G ΣΕ ΚΥΚΛΟ ΜΕΣΑ & ΜΙΑ ΚΩΡΩΝΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ( ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΚΛΑΣΜΑΤΟΣ ΟΠΟΥ ΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Ε & ΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ L G ) & ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑΚΙ ΣΑΝ ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ . ΔΙΠΛΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΚΛΑΣΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΗΤΗ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ & ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ P.V.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΤΟ ΟΠΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΙΜΟ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ , Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΠΛΟΥ.
Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ 80 ΧΡΟΝΩΝ. ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ & ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ ΚΑΤΟΧΟ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ & ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΑΤΕ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Είναι δυνατό να εξετάσει οπλουργός το όπλο και να σας δώσει γραπτή βεβαίωση για τον κατασκευαστή. Αυτή η βεβαίωση είναι δεκτή από την αστυνομία και τότε μπορεί να γίνει η μεταβίβαση.

Α-5 MAGNUM

ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΗΤΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΩ ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΛ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΡΟWNING AUTO 5 MAGNUM,MADE IN BELGIUM POY ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ.ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ MAGNUM ΚΑΙ ΟΧΙ MAGNUM TWELVE.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΟΝΤΕΛΩΝ.ΤΟ ΟΠΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟ ΤΟ 72 ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 32 ΙΝΤΣΕΣ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΣΤΟΥΣ ΚΩΝΟΥΣ ΣΥΝΑΡΜΟΓΗΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η μάγκνουμ έκδοση κατασκευαζόταν στο Βέλγιο από το 1958 έως το 1976 όταν η παραγωγή πήγε στην Ιαπωνία. Η ονομασία του μοντέλου ήταν Magnum, υπήρχε άλλο μοντέλο με την ονομασία Light Twelve και ίσως αυτό να δημουργεί κάποια σύγχυση.

Στην βιβλιογραφία δεν αναφέρονται διαφορές στους κώνους. Η θαλάμη της Magnum είναι βέβαια 76 χιλιοστών με ανάλογο κώνο. Διαφορά βάρους σίγουρα υπάρχει διότι η κάννη είναι μάγκνουμ και επίσης λόγω του αξημένου μήκους.