ΔΑΣΟΚΗΠΟΙ, ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΤΑ ΜΜΕ

 

Στην Οπλογνωσία, και πιο πριν στο Εθνος Κυνήγι και ακόμα πιο πριν στο Κυνήγι και Σκοποβολή έγραφα για τους Δασόκηπους, για την καλλιέργεια χωρίς άρωση και άλλα οικολογικά θέματα.

Εδώ ένα δείγμα γραφής για τους Δασόκηπους από το 2011:

Εκπληκτος χθές Κυριακή 2 Απριλίου 2017 είδα τετράστηλο άρθρο στην Καθημερινή για τους Δασόκηπους. Μια τόσο παλιά ιδέα, που εφαρμόζεται από πραγματικούς οικολόγους εδώ και δεκαετίες, αναφέρεται λες και είναι η ειδησάρα της χρονιάς.

Μαθαίνουμε επίσης ότι υπάρχει και «εφευρέτης» των Δασόκηπων. Η εφευρέτης μάλιστα θα συμμετάσχει στο πρώτο παγκόσμιο Φόρουμ για τον Ανθρωπο που διεξάγεται στους Δελφούς.

Οσοι δουλέψαμε στον ημερήσιο τύπου, γνωστοί και ως εφημεριδατζήδες στο επάγγελμα, (αναφέρομαι στη θητεία μου στην εφημερίδα Athens News από το 1979), ξέρουμε πως ένα θέμα ξαφνικά γίνεται «είδηση». Συχνά η εμφάνιση εξαρτάται από το ποιος οργανώνει κάτι, από τα δελτία τύπου που προσφέρει και την ευκολία που αυτά μετατρέπονται σε άρθρο.

Συμβάλλει βέβαια και η έλλειψη γνώσεων αυτών που μη γνωρίζοντας το θέμα είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν εφευρέτες ενώ περιφρονούν τους πραγματικούς πρωτοπόρους. Οπως τον Αυστραλό Λώτον, που αφιέρωσε μια ζωή στο θέμα, στους Δασόκηπους, αλλά χωρίς την κατάλληλη προώθση έμειναν στην αφάνεια.

Είναι κακό που προβάλλονται οι Δασόκηποι στα ΜΜΕ; Οχι βέβαια, το κακό είναι ότι μπορούσαν να είχαν προβληθεί πολλά χρόνια πριν, και να προλάβουν την κρίση στη γεωργία μας, αντί να προσφέρονται τώρα ως ασπιρίνη σε ελέφαντα.