ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

Μηχανισμός του BSA Single XII, εφεύρεση του Baker, δείτε πόσες δουλειές κάνει ένα ελικοειδές ελατήριο.

Το άρθρο για την αμφίβολης αξίας επιλογή ελατηρίου V στο αγγλικό πιστόλι Webley and Scott ώθησε τον αναγνώστη Δημήτρη Σ. σε διαμαρτυρία.

“Ενα ελατήριο V όπως χρησιμοποιείται στο δίκαννο Purdey εκτελεί πολλαπλά καθήκοντα, όπως: οπλίζει τη σφύρα, παρέχει αυτόματη ανάσυρση, ωθεί τις κάννες όταν ξεκλειδώσει το συρταρωτό κλειδί. Κανένα ελικοειδές ελατήριο δεν κάνει τόσα πράγματα.”

Οπα! Μην προτρέχουμε λόγω ενθουσιασμού με ένα συγκεκριμένο δίκαννο, το Purdey. Υπάρχουν ελικοειδή ελατήρια με πολλαπλό ρόλο και μάλιστα σε φθηνά όπλα που μπορούσε να αγοράσει ένας κοινός θνητός με πέντε λίρες, αντί τις εκατό που κόστιζε το Purdey την εποχή που πατενταρίστηκε το φτηνό όπλο.

Πρόκειται για τον μηχανισμό του μονόκαννου BSA Single XII, εφεύρεση του William Baker. Με ένα ελατήριο το συγκεκριμένο όπλο ενεργοποιεί την σφύρα, προσφέρει αυτόματη ανάσυρση και ενεργοποιεί την σχαστηρία. Το ίδιο σύστημα εφαρμόστηκε και σε δίκαννα.

Σχεδιαγράμματα από την αίτηση για ευρεσιτεχνία (πατέντα) του Baker το 1916 για μηχανισμό όπου ένα ελατήριο προσφέρει αυτόματο άνοιγμα και όπλιση.

Επίσης του Baker, είναι ένα άλλο συστημα που με ένα ελατήριο, ελικοειδές πάντα, προσφέρει αυτόματη όπλιση όπως στο Purdey, καθώς και υποβοήθηση του ανοίγματος του όπλου. Είναι σύστημα που μεταφέρει την αρχή λειτουργείας του Lancaser 12-20, και αυτό πατέντα του Baker, αντικαθιστώντας το ελατήριο V με ελικοειδές.

Η προτίμηση στα ελικοειδή ελατήρια δεν είναι “αμερικανιά” όπως γράφει ο αναγνώστης στο κείμενο του. Ο Baker δεν ήταν Αμερικάνος, ήταν καθαρόαιμος Αγγλος, αλλά δεν ήταν Λονδρέζος. Επαρχιώτης ήταν και ασχολείτο τόσο με την κατασκευή μηχανισμών όπλων και με άλλα μηχανικά προϊόντα, όπως κλειδαριές και άλλα. Δεν είχε το “κασέ” για να αρέσει στην υψηλή κοινωνία και αυτή η τάση ταξικής προτίμησης είναι κάτι που στιγμάτισε ο επίσης Αγγλος Γκαφ Τόμας σε γραπτά του αφήνοντας αιχμές για έναν άλλο Αγγλο, τον Burrard, και την χωρίς ανάλυση προτίμηση του τελευταίου στους Λονδρέζους κατασκευαστές.

Σίγουρα εντυπωσιάζουν οι επιλογές των “μεγάλων” κατασκευαστών, αλλά ο εντυπωσιασμός δεν μπορεί να καλύψει μερικές φτωχές σχεδιαστικές επιλογές. Και το ελατήριο V παντού είναι μια ένδειξη σχεδιαστικής φτώχειας, για να μην πούμε κάτι πιο βαρύ.