ΜΗ ΔΙΟΠΤΡΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ;

Η κοντή αυτή “διόπτρα” δεν είναι διόπτρα με την κλασσική έννοια της λέξης. Κατασκευάζεται από την Sightmark (www.sightmark.com) και χρησιμοποιείται για να προσφέρει χαμηλή μεγέθυνση της τάξης του Χ3 σε ήδη εγκατεστημένα συστήματα σκόπευσης με κουκίδα, τα λεγόμενα red dot.

Η χρήση του πολλαπλασιαστή είναι εύκολη, αφού εγκαθίσταται σε όπλα με ράγα με απλές βίδες, δεν χρειάζεται δηλαδή βάση διόπτρας. Επίσης έχει άξονα και με μια κίνηση μετατοπίζειτα στα πλάγια και έτσι αφήνει ελεύθερο το σκοπευτικό πεδίο με τα εγκατεστημνένα σκοπευτικά του όπλου.

Σε τι θα χρησίμευε στα δικά μας κυνήγια; Απλά θα πρόσφερε μια πιο καθαρή εικόνα στο κυνήγι αγριόχοιρου, και έτσι θα μείωνε δραστικά τα ατυχήματα τύπου “τον πήρα για θήραμα και έριξα”. Η Χ3 μεγέθυνση καθαρίζει αμέσως το οπτικό πεδίο, αυξάνει την φωτεινότητα και ευκρίνεια της εικάονας και δεν αφήνει αμφιβολία για το ακριβώς στοχεύει το όπλο.

Βέβαια, για να επιτραπεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει πρώτα να ανοίξουν τα μυαλά των αρμοδίων που βλέπουν κάθε οπτικό βοήθημα ως πολλαπλασιατή βεληνεκούς, κάτι που παραβαίνει τους νόμους της Φυσικής, και βέβαια θα πρέπει να δεχτούν ως νόμιμα σκοπευτικά τα όργανα με την κουκίδα. Να σημειωθεί ότι η κουκίδα δεν παρέχει καμία μεγέθυνση, απλά προβάλλει στο στόχο μια κόκκινη κουκίδα. Ωστόσο στην τεχνοφοβική Ελλάδα η κουκίδα έχει αποκτήσει μυθικές σκοπευτικές ιδιότητες και έχει απαγορευτεί για γενική χρήση, χρειάζεται ειδική άδεια και αυτή μόνο για σκοπευτικά όπλα.