ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 324

ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ

Συνέχεια απο ερωτήσεις 323
Νικήτα καλησπέρα σου στελνω ακριβός το σημείο σκοπευσης και ακριβός που πηγαν οι τουφεκιές και ποσες ήταν.
Στη φωτογραφία με τον κύκλο που έχει 1 τουφεκιά και στον άλλο κύκλο που εχει 2 τουφεκιές έριξα με κλειστα ματια. Στις 6 τουφεκιες εβλεπα το κέντρο του πίνακα το ιδιο εκανα και στον αλλο πίνακα με τις 5 εβλεπα το κεντρο του πινακα και δεν σημαδευα.
Ενταξει στις 3 ηταν λογικό να φύγω αφού ειχα κλείσει τα ματια μου αλλωστε ποιός κυνηγάει με κλειστα ματια;
Σε ευχαριστω

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Α μπράβο, τώρα βλέπουμε τι γίνεται!

Το γεγονός ότι απανωτές βολές, αυτές που ρίχτηκαν με τα μάτια ανοικτά, πήγαν στο ίδιο σημείο, κάτω και αριστερά, δείχνει ότι το κοντάκι θέλει σήκωμα και μετατόπιση προς τα δεξιά, δηλαδή θέλει λιγότερη κάθετη κλίση και περισσότερη πλάγια κλίση (cast off).

Πόσο μετατόπιση; Κρίνοντας την κλίμακα θα έλεγα ότι οι βολές πήγαν 20 εκατοστά κάτω και 15 εκατοστά αριστερά. άρα μιλάμε για ανύψωση 12 χιλιοστών και πλάγια κλίση συν 10 χιλιοστά προς τα δεξιά. Καλό είναι αυτά να γίνουν σταδιακά και να επιβεβαιώνονται με βολές στον πίνακα και με ένα ευδιάκριτο σημείο σκόπευση στον πίνακα. Αλλιώς προτείνεται το όπλο σε συγκεκριμένο στόχο και αλλιώς στο “κέντρο του πίνακα” γενικά.

Οι βολές που έγιναν με τα μάτια κλειστά δείχνουν ότι η απόκλιση αριστερά και κάτω επενεργεί ακόμη και με τα μάτια κλειστά, άρα επιβεβαιώνει την δκόρθωση προς τα πάνω και δεξιά.

ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΟΥΠΕΡΠΟΖΕ

Γειά σας κύριε Νικήτα.
Θα ήθελα να σας ρωτησω αν γίνεται να βάλω στο σουπερ ποζε μου (baikal ij27) κλισιοσκοπιο και ακη για βολές με μονοβολα. Αλλα οποτε θελω να τα αφαιρω παλι απο το όπλο. Γινεται; Αν ναι που μπορώ να βρω; Ευχαριστώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ναι υπάρχουν σκοπευτικά όπως αυτά της φωτογραφίας που είτε βιδώνουν είτε κρατιούνται στη ρίγα με μαγνήτες.

Ειναι αποτελεσματικά σκοπευτικά εφόσον γίνουν δοκιμές και ρυθμιστούν σωστά με τα φυσίγγια που θα ρίχνετε.

Σχεδόν όλες οι εταιρείες που κατασκευάζουν σκόπευτρα, όπως οι HiViz, Truglo και άλλες προσφέρουν τέτοια σκοπευτικά και θα πρέπει να υπάρχουν σε καταστήματα που πουλούν τα προϊόντα τους.

ΔΙΚΑΝΝΟ COCKERILL

καλημερα, εχω ενα cock erill βελγιου αλλα δεν μπορω να βρω πουθενα τι μοντελο ειναι και τι αξια μπωρει να εχει αν μπωρεις να με βοηθησεις θα σου ημουν υποχρεος επισυναπτω φωτογραφιες ελπιζω να ειναι καθαρες.
εχω και ενα holland and holland kai ena pipper πιστευεις υπαρχει αγορα για ενα ακριβο οπλο η δεν αξιζει αυτη την εποχη να κανω καποια κινηση, καποιο εξιδυκευμενο μαγαζι θα μπορουσε να μου βρει καποιον αγοραστη?
ευχαριστω καλημερα Μπαχουρος Γιαννης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η Cockerill είναι από τα κορυφαία ονόματα στα βελγικά όπλα, αυτή μαζί με τις Lebeau Courally, Brankaert και Francotte είναι οι κορυφαίες εταιρείες.

Στις φωτογραφίες το όπλο φαίνεται ότι είναι ένα όπλο με μισές φωτιές, ασφάλεια στο πλάι τύπου Greener, κάννες κολλημένες με χελιδονοουρά και κοίλη ρίγα. Το πρόβλημα είναι η κατάσταση του, έχει έντονα σημάδια αμελούς συντήρησης και είναι σε κρίσιμο σημείο, αν δεν συνητηρθεί σύντομα και αφεθεί η οξείδωση να προχωρήσει τότε θα “δαγκώσει” την επιφάνεια του μετάλλου και η ζημιά θα είναι μόνιμη.

Επειδή είναι όπλο ποιότητας συστήνεται μια αυτοψία από εκτιμητές όπως ο κύριος Χατζιώτης (210-6138049) ή ο κύριος Παπατσαρούχας (2106445581).