ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 325

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΟΥ

Κύριε Κυπρίδημε, σας γράφω για να με βοηθήσετε με ένα μαχαίρι που άνηκε στον πατέρα μου. Προσπάθησα να βρω την μάρκα του αλλά δεν μπόρεσα. Το μαχαίρι είναι full tang με λάμα μήκους 27,5 εκατοστών, το υλικό στην λαβή δεν ξέρω από τι είναι. Σας επισυνάπτω κάποιες φωτογραφίες από το μαχαίρι, και την θήκη του με το λογότυπο της εταίριας και την ονομασία της, την οποία όμως δεν μπορώ να διαβάσω. Θα εκτιμουσα ότι πληροφορία θα μπορούσατε να μου δώσετε για την εταιρία του μαχαιριού. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
Με εκτίμηση
Κωνσταντίνος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το μαχαίρι σας έχει λαβή από κάποιο είδος συνθετικού φίλντισι. Το σχήμα της λάμας και το μέγεθος το κατατάσσουν στα σύγχρονα Bowie.

Η στάμπα στη θήκη δεν είναι αναγνώσιμη στις φωτογραφίες. Το βασικό στοιχείο είναι η απουσία σφραγίδας κατασκευαστή και τύπου ατσαλιού στη λάμα. Οι καλοί κατασκευαστές καθώς και όσοι φτιάχνουν χειροποίητα μαχαίρια σφραγίζουν τη λάμα με τα αρχικά τους και με τον τύπο ατσαλιού τόσο για πληροφόρηση του κατόχου όσο και για μελλοντικές επισκευές που τυχόν γίνουν. Στην επισκευή η γνώση του τύπου ατσαλιού ειναι ζωτικής σημασίας.

ΚΟΝΤΑΚΙ RAFAELLO 123

Σας παρακαλω κυριε Νικιτα πειτε αν μπορειτε το κοντακι της rafaelo 123 τι τυπου ειναι .Και αν ειναι ισιο πως ακριβως επωμιζετε σας παρακαλω Ευχαριστω!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το κοντάκι της Rafaello έχει πιστολοειδή λαβή όπως τα περισσότερα Benelli και συνοδεύεται από κολλάρα ρύθμισης των κλίσεων. Είναι απλή η διαδικασία τοποθέτησης των κατάλληλων κολλάρων ώστε να έχετε την κάθετη και πλάγια κλίση που βολεύει εσάς και τον τρόπου που επωμίζετε.

BERETTA A400 LITE

Κύριε Νικήτα καλησπέρα και συγχαρητήρια για το έργο που κάνετε απαντώντας σε όλους τους φίλους κυνηγούς σχετικά με τις απορίες τους θα ήθελα την γνώμη σας για την beretta a400 light θέλω να την παρω για το κυνήγι του αγριογούρουνου και μόνο θα ήθελα την γνώμη σας για αυτο εδω το οπλο για αυτο το συγκεκριμένο κυνήγι.. σας ευχαριστω πολυ!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Bretta είναι και η αξιοπιστία είναι εγυημένη. Ωστόσο η ίδια εταιρεία η Beretta έχει και άλλα μοντέλα που θα πρέπει να συγκριθούν με την Α400 Lite, όπως για παράδειγμα η 391 με κάννη Slug καθώς και την Α300 με κάννη 61 εκατοστών.

ΟΠΛΟ TED WILLIAMS

Καλησπέρα! Ηθελα να μάθω κάποιες πληροφορίες σχετικά με το παρακάτω όπλο Ted Williams M300 καθώς έχει επέλθει στην κατοχή μου πρόσφατα.. Σας ευχαριστώ από καρδιάς!
Α.Μ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Στο όπλο σας θα δείτε και το όνομα Sears and Roebuck που ήταν η εταιρεία που κατείχε το εμπορικό όνομα Ted Williams. Η Sears ήταν κατάστημα πωλήσεων στο Σικάγο που έκανε και πωλήσεις με κατάλογο.

Ολα τα όπλα της Sears έχουν εμπορικά ονόματα και η εταιρεία δεν κατασκεύαζε όπλα, τα παράγγελνε σε άλλες εταιρείες.

Η καραμπίνα Ted Willimas 300 κατασκευαζόταν από την Winchester κατά πάσα πιθανότητα και ήταν μια έκδοση του μοντέλου 1400 Winchester με χαμηλότερης ποιότητας ξύλα και χαμηλότερο φινίρισμα στα μεταλλικά μέρη.

ΠΑΛΙΟ ΚΟΚΟΡΟΤΟΥΦΕΚΟ

dav

dav

Καλημέρα λέγομαι Χρήστος και έχω ένα κοκοροτουφεκο από τον παππού μου που το έχει από τον πατέρα του. Δεν κυνηγάω αλλά το όπλο το χρησιμοποιούσε ο παππούς μου μαζί με ένα Browning που κράτησε ο αδερφός μου. Η άδεια αναφέρει steyr αριθμός 13.θα ήθελα αν είναι δυνατόν στοιχεία διαθεσιμα μάρκα έτος κατασκευής κτλ.
Ευχαριστώ εκ των πρωτερων

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Δεν είναι δυνατόν να διαβαστούν οι σφραγίδες του όπλου στις φωτογραφίες. Η βάσεη έχει ένα ενισχυτικο νεύρο στο πλάι που ειναι χαρακτηριστικό δείγμα της ολουργικής πρακτικής της κεντρικής Ευρώπης, κάτι που ενισχύει την ένδειξη στην άδεια ότι είναι Steyr από Αυστρία.

Η Steyr κατασκεύαζε πλαγιόκαννα στις αρχές του 20ου αιώνα και το δικό σας μάλλον ανήκει σε αυτή την εποχή. Αργότερα η εταιρεία επικεντρώθηκε κυρίως σε ραβδωτά και στρατιωτικά όπλα.

Δυστυχώς το όπλο έχει περάσει κακουχίες και η κατάσταση του τώρα ειναι φτωχή. Είναι σημαντικό για την ασφάλεια σας να το εξετάσει οπλουργός και να κρίνει αν είναι σφαλές για χρήση.

ΠΙΣΤΟΝΙ Α350

Κ.ΝΙΚΗΤΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ ΒΕΡΕΤΤΑ Α350 WILL BOAR.ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ..ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΙΣΤΟΝΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η Α350 WILL BOAR ΜΕ ΤΗΝ BERETTA Α400 XPLOR UNICO KICK OFF ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΙΣΤΟΝΙ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Δεν θυμάμαι το μέγεθος του πιστονιού της 350 σε σύγκριση με την Α400. Είστε βέβαιος ότι υπάρχει διαφορά; Από ότι παρατήρησα η 350 βασίζεται στην Α400 με την διαφορά της μεγάλης αποθήκης φυσιγγίων που είναι πλεονέκτημα θεωρητικό και μόνο αφού η μέγιστη επιτρεπόμενη χωρητικότητα είναι τρία φυσίγγια.

COGSWELL AND HARRISSON AVANT TOUT

Καλησπέρα σας ..

Έχω στη κατοχή μου το όπλο μάρκας 4496 cogswell & Harrison πλαγιοκαννο με κάννες δαμασκινες. Το μήκος του είναι 73,5. Στη κάτω μεριά του όπλου υπάρχουν χαραγμένοι οι αριθμοί 24787. Και στις δυο κάννες έχει το έμβλημα της Κορωνάς ενω στη κάτω μέρια από το έμβλημα το γράμμα v. Επίσης έχουν τη σφραγίδα nitro proof 1, 1/3 oz maximum και υπάρχει ακόμα ένα σήμα που γράφει μέσα 12c και δίπλα chock . Τέλος, από τη πάνω μεριά στο κέντρο της καννις υπάρχει αριθμός 1 και με μικρά γράμματα cogswell & Harrison ltd the avant tout hi new bond st & 226 strand London.

Με τα πιο πάνω που σας έγραψα θα ήθελα να μάθω αν μπορώ να το πάρω για κυνήγι και τη άξια έχει . Το όπλο βρίσκεται σε άριστη κατάσταση .

Σας ευχαριστώ πολύ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το μοντέλο Avant Tout ήταν το κορυφαίο μοντέλο με σύστημα Ανσον-Ντήλυ (μισές φωτιές) της Cogswell and Harrisson.

Ο αριθμός 1 δείχνει ότι το όπλο κατσκευάστηκε σε ζευγάρι. Δηλαδή κατασκευάστηκαν δύο πανομοιότητα όπλα που έφεραν αριθμό 1 και 2. Το ζευγάρι χρησιμποιείτο με τη βοήθεια γεμιστή σε στατικά αγγλικά κυνήγια όπου ρίχνονταν πολλά φυσίγγια.

ΟΙ σφραγίδες δείχνουν ότι η κατσκευή του είναι μεταξύ 1925 και 1954. Η ένδειξη 1 3/8 είναι για την μέγιστη γόμωση σκαγίων που μπορεί να δεχτεί και αντιστοιχεί με κανονική δοκιμή σήμερα.

Η αξία ενός Avant Tout σε καλή κατάσταση στην διεθνή αγορά κυμαίνεται μεταξύ 2000 και 3000 Ευρώ.