ΑΝΤΙΣΠΙΣΙΣΜΟΣ, ΠΑΛΙΟ ΝΕΟ ΦΡΟΥΤΟ

Αντισπισισμός, από το αγγλικό και εξίσου κακόηχο Antispeciesism που πρωτοφάνηκε στην Αμερική πριν τρεις δεκαετίες και είχε ξεχαστεί μέχρι την εμφάνιση του στην Ελλάδα.

Αγγλιστί Species είναι λατινογενής λέξη για το βιολογικό είδος. Speciesism είναι η ιδεολογία που διακρίνει μεταξύ ειδών, Antispeciesism είναι η αντίθεση (να που φτάσαμε στην μαρξιστική διάσταση θέση-αντίθεση!). Πρώτη χρήση του όρου έκαναν μέλη της αμερικανικής PETA (Ανθρωποι για την Ηθική Αντιμετώπιση των Ζώων). Οταν πρωτοφάνηκε στην Ελλάδα η λέξη, από την Αντικυνηγετική Πρωτοβουλία, έγινε σωστή μετάφραση και κρίθηκε ως δόκιμος όρος η λέξη «ειδισμός».

Προσέξτε πως δεν ενδιαφέρει τους αντισπισιστές η καταπίεση ενός ζωικού είδους από άλλο ζωικό είδος, πχ δεν τρέχουν να καταδικάσουν τον μυρμηγκοφάγο και να συμπαρασταθούν στα μυρμήγκια. Η μόνη τους έννοια είναι ο άνθρωπος να μην υπερέχει κανενός άλλου ζώου. Εντεχνα βέβαια η λέξη ζώο στην δική τους αργκό δεν περιλαμβάνει ενοχλητικά είδη, πχ κατσαρίδες, μύγες, κουνούπια, αρουραίους. Προφανώς επειδή δεν θα αργήσουν να σε εγκαταλείψουν οι «οικολογικοί συντάκτες» αν αρχίσεις να συμπαραστέκεσαι σε κοριούς και ποντίκια.

Ετσι η μόνη δράση είναι κατά ανθρώπων που κρίνονται σπισιστές (ειδιστές). Η δε μορφή της δράσης δείχνει και το αληθινό κίνητρο που είναι ο ωμός σαδισμός. Διαβάστε τις χαιρέκακες δηλώσεις και δείτε την ηδονή τους στον πόνο των θυμάτων τους.

Για να χαρεί όμως ο σαδιστής χρειάζεται και ο αντίστοιχος μαζοχιστής. Εκεί είναι η λύση του θέματος. Μην την πάθουμε ξανά όπως την δεκαετία του 1980.