ΜΠΟΡΕΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΠΑΛΙΑ ΔΙΚΑΝΝΑ;

Η πιο ακριβή επισκευή που μπορεί να υποστεί ένα δίκαννο όπλο είναι η κατασκευή και εφαρμογή νέων καννών.

Οι τιμές είναι ενδεικτικές: σε όπλα Browning η χρέωση είναι ίση με το 80 τοις εκατό της αξίας του αντίστοιχου καινούργιου όπλου. Στην Αγγλία η συνήθης χρέωση είναι 10 000 Ευρώ και αναμονή δύο χρόνια. Με τέτοιες τιμές λογικό είναι να σκέφτεται κανείς εναλλακτικές λύσεις.

Τις προάλλες διάβαζα και έβλεπα την διαδικασία που εμπνεύστηκε ένας μοντελιστής χομπίστας για να φτιάξει ιπτάμενο μοντέλο του παλιού αγγλικόυ μαχητικού Buccaneer. Πρώτα σχεδίασε τα τμήματα σε σύστημα ηλεκτρονικής σχεδίασης με το πρόγραμμα Rhino. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε το τρισδιάστατο σχέδιο, το σχέδιο και όχι το αντικείμενο, ως πρωτότυπο και από αυτό σχεδίασε καλούπια στα οποία έριξε αφρώδη στυρήνη και έφτιαξε το μοντέλο του.

Στην περίπτωση του παλιού όπλου έχουμε δύο πιθανές πηγές δεδομένων: την βάση και τις παλιές κάννες. Τα καίρια σημεία, δηλαδή τα επίπεδα της βάσης, ο καθρέφτης, οι οπές των βελόνων και άλλα, μπορούν να σαρωθούν με τα νέα μηχανήματα 3D Scanning και να δώσουν ακριβέστατες διαστάσεις. Κάνοντας το αντίστροφο από ότι έκανε ο μοντελιστής, ξεκινώντας δηλαδή από το σχέδιο της βάσης, (που παίζει ρόλο καλουπιού κατά μια έννοια), μπορούμε να εξάγουμε τις διαστάσεις για το παραγόμενο του καλουπιού, τις κάννες.

Η αρχική φωτογραφία δείχνει το συγκεκριμένο μονομπλόκ το οποίο μετά φτιάχτηκε από πλαστικό.

Από το σχέδιο των καννών που θα προκύψει είναι σχετικά απλή υπόθεση να μεταφερθούν τα δεδομένα σε μια φρέζα CNC και να κατασκευαστεί ένα μονομπλόκ καννών.

Εδώ προσφέρω την προσωπική μου εμπειρία. Από ένα ομοίωμα βάσης πάρθηκαν οι διαστάσεις για να κατασκευαστεί ένα ομοίωμα μονομπλόκ για το πειραματικό εξώσφυρο δίκαννο που περιγράφεται εδώ: http://oplognosia.com/?p=1886. Η δουλειά έγινε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Το μονομπλόκ ταίριαξε στη βάση τέλεια. Με ελάχιστη δουλειά στο χέρι, δουλειά μισής ώρας, κλείδωσε το συρτάρι και κούμπωσε το μονομπλόκ στη βάση.

Τονίζεται το μονομπλόκ. Αυτό το σύστημα κατασκευής καννών είναι το πιο προσαρμόσιμο στην κατασκευή με σύγχρονα συστήματα. Το σχετικά μικρών διαστάσεων μονομπλόκ μπορεί να κρατηθεί από μια μέγγενη και να δουλευτεί με κοπτικά από όλες τις πλευρές. Για να γίνει το ίδιο με ένα ζεευγάρι συνδεδεμένων καννών ντεμιμπλόκ θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος, ειδικές βάσεις και το κόστος θα είναι ανάλογο.

Από παλιό κατάλογο της Beretta, πρωτοπόρου στην ιοθέτησητου μονομπλόκ στα δίκαννα της, βλέπουμε λεπτομέρειες της κατασκευής.

Οι πουρίστες θα κλωτσήσουν στην ιδέα καννών μονομπλόκ σε αγγλικά όπλα ύψιστης ποιότητας. Για αυτούς μόνο κάννες ντεμιμπλόκ κολλημένες στο χέρι, με την παλιά μέθοδο της μπρουντζοκόλλησης και εν συνεχεία εφαρμοσμένες με καπνό είναι αποδεκτή δουλειά. Ισως να έχουν δίκιο, αλλά για να το “διεκιδικήσουν” θα πρέπει να ακουμπήσουν δέκα χιλιάδες ευρώ!

Ημικατεργασμένο μονομπλόκ προοριζόμενο για κάννες Manufrance Robust. Είναι προφανές από τις διαστάσεις ότι το μονομπλόκ δουλεύεται πιο εύκολα από ολόκληρες κάννες σε μια μηχανή CNC.

Η ιδέα ενός Holland με κάννες μονομπλόκ από πιστοποιημένο ατσάλι Boehler Super Blitz, τριπλάσια αντοχής από το αγγλικό και ουσιαστικά ανοξείδωτο, δεν χαλά τους πιο πρακτικά σκεπτόμενους, ότι και να λένε οι πουρίστες.

Αν τώρα υπολογίσουμε ότι ένα Holland χωρίς κάννες, ή με κάννες εκτός δοκιμής και κατεστραμμένες μπορεί να βρεθεί σε πολύ χαμηλή τιμή, και το κόστος νέων καννών με το σύστημα που περιγράφεται παραπάνω είναι γύρω στις 3000 Ευρώ τότε η περίπτωση αποκτά γενικότερο ενδιαφέρον. Ειδικά όταν σκεφτούμε ότι η τιμή ενός καινούργιου Holland αρχίζει από τις 65000 Ευρώ.

Η ανακαίνιση παλαιών συλλεκτικών όπλων με σύγχρονες μεθόδους έχει ήδη αρχίσε. Η εταιρεία Atkin, Grant and Lang στην Αγγλία προσφέρει ανακατασκευασμένα όπλα στην μισή περίπου τιμή των καινούργιων. Η ιστοσελίδα της εταιρείας είναι ενδιαφέρουσα: https://www.agl-uk.com/gun-making/refurbished-agl-guns

Στα συλλεκτικά αυτοκίνητα η μέθοδος έχει γίνει πια ρουτίνα και ανταλλακτικά για παλιά και εξαιρετικά πολύτιμα Bugatti, Hispano Suiza και άλλα κατασκευάζονται από το μηδέν και δίνουν νέα ζωή σε αυτά τα παλιά αριστουργήματα.

Σε αυτό το βίντεο ο γνωστός Αμερικανός κωμικός και συλλέκτης αυτοκινήτων Jay Leno παρουσιάζει την μέθοδο κατασκευής ανταλλακτικών παλαιών αυτοκινήτων


Η απόσταση από το καπάκι βαλβίδων ενός αυτοκινήτου του 1930 μέχρι τις κάννες ενός όπλου της ίδιας ηλικίας δεν είναι μεγάλη.