ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΠΛΑΓΙΟΚΑΝΝΟ

Ισχυρό στην συγκεκριμένη περίπτωση εννοεί ανθεκτικό στις πιέσεις που παράγονται στις κάννες του και καταπονούν την βάση. Πρόκειται για το πρώτο 600 Nitro Express ραβδωτό δίκαννο. Το κατασκεύασε η διάσημη για τα ραβδωτά της W.J.Jeffery.

Η διαφήμιση με την οποία η εταιρεία παρουσίασε το δίκαννο της στην αγγλική αγορά προβληματίζει όσους μελετούμε το κυνηγετικό όπλο. Μια γρήγορη ματιά στο συγκεκριμένο δίκαννο είναι αποκαλυπτική.

Πρόκειται για όπλο με ΜΙΣΕΣ φωτιές, με μηχανισμό Ανσον-Ντήλυ, και με μοχλό ανοίγματος από κάτω. Πριν δούμε αυτά ας δούμε τις δυνάμεις που καλείτο να αντέξει αυτό το πλαγιόκαννο.

Το φυσίγγι 600 Nitro Express έχει διάμετρο βλήματος 0,600 της ίντσας δηλαδή 15,7 χιλιοστά και μήκος 76 χιλιοστά. Το βλήμα ζυγίζει 56 γραμμάρια, προωθείτο (στην αρχική του μορφή) από 110 κόκκους (grains) κορδίτη και ανέπτυσσε ενέργεια 7990 ποδολιβρών. Η πίεση στη θαλάμη ανερχόταν στα 40 000 Psi, δηλαδή 2818 κιλά ανά τετραγωνικό εκατοστό.

Συγκρίνετε τα παραπάνω με ένα μάγκνουμ μονόβολο 12άρι που αναπτύσσει πιέσεις 1050 κιλά ανά τετραγωνικό εκατοστό, έχει ενέργεια 1700 ποδολιβρών διάμετρο βλήματος 0,729 της ίντσας για να πάρετε μιαν ιδέα της δύναμης του 600 Nitro.

Με εμβαδόν πατούρας του κάλυκα 3,3 εκατοστά σημαίνει ότι σε κάθε βολή η βάση του όπλου δεχόταν πίεση που υπερέβαινε τα 9000 κιλά (3,3 επί 2818). Για να συγκρατήσει αυτές τις δυνάμεις η W.J. Jeffery επέλεξε βάση με μισές φωτιές που όπως έλεγαν και λένε οι ειδικοί είναι ασθενέστερη από την βάση με ολόκληρες φωτιές.

Βέβαια δεν ήταν βάση διαστάσεων λειόκαννου. Ξέρουμε ότι τα δίκαννα αυτά έφταναν σε βάρος τα δέκα κιλά, άρα η βάση ήταν ανάλογα ανθεκτική και με διαστάσεις που άφηναν αρκετό ατσάλι εκεί που έπρεπε, δηλαδή κάτω από τον καθρέφτη και στα πλαϊνά της βάσης.

Αν και η συζήτηση περί αντοχής εστιάζεται συνήθως στο ατσάλι το θέμα αφορά και το κοντάκι. Η οπισθοδρόμηση του όπλου, το κλώτσημα, μοιραία περνά και μέσα στο ξύλο και μέσω του ξύλου καταλήγει στον ώμο του χειριστή. Το κοντάκι ενός όπλου με μισές φωτιές προσφέρει περισσότερο ξύλο στην πρώτη γραμμή, εκεί που συναντά το μέταλλο από ότι το όπλο με ολόκληρες φωτιές. Στις ολόκληρες φωτιές αφαιρείται πολύ ξύλο για να εφαρμόσουν οι φωτιές στο κοντάκι. Είναι γνωστή η τάση των όπλων με ολόκλερες φωτιές, ειδικά μερικών αμερικάνικων, να ραγίζουν το κοντάκι πίσω από τις φωτιές, στην αρχή της λαβής. Ενα τέτοιο ράγισμα σε ένα 600 Ntro Express θα είχε ολέθριες συνέπειες.

Το δεύτερο αξιοσημείωτο σημείο είναι η επιλογή του μοχλού ανοίγματος. Αντί την παραδοσιακή πεταλούδα η Jeffery επέλεξε τον μοχλό που πατιέται προς τα κάτω. Στο κείμενο της διαφήμισης τονίζεται το μηχανικό πλεονέκτημα που προσφέρει ο μοχλός και έτσι μπορεί να ξεπεράσει τυχόν αντιστάσεις που δημιουργούνται από σκόνες κλπ που παγιδεύονται στο κλειδί.

Ισως να παίζει ρόλο και η αφαίρεση μετάλλου που επιβάλλει η επιλογή της πεταλούδας. Η πεταλούδα περιστρέφει έναν κάθετο άξονα που διαπερνά τη βάση. Η υποδοχή του άξονα είναι ακριβώς πίσω από τον καθρέφτη. Σε ένα λειόκαννο που λειτουργεί σε πιέσεις 600 έως 900 κιλών ανά τετραγωνικό εκατοστό η αφαίρεση μετάλλου πίσω από τον καθρέφτη δεν παίζει ρόλο. Σε ένα 600 Nitro μάλλον παίζει!

Αν εξαιρέσουμε τις διαστάσεις, οι επιλογές που καθιστούσαν αυτό το Jeffery ανθεκτικό είναι εφαρμόσιμες και στα λειόκαννα. Οχι μόνο είναι εφαρμόσιμές, αλλά σε ότι αφορά τον μοχλό ανοίγματος θα μείωναν το κόστος παραγωγής. Ωστόσο δεν βλέπουμε πολλά λειόκαννα με μοχλό ανοίγματος από κάτω και αυτό μάλλον οφείλεται στις λεπτομέρειες χρήσης. Η χρηστικότητα του μοχλού προφανώς εξαρτάται από το είδος χρήσης. Ο μοναχικός κυνηγός στην Αφρική θα έβρισκε τον μοχλό από κάτω βολικό, ο τζέντλεμαν που κυνηγούσε φασιανούς με ένα ζευγάρι δίκαννων δεν άνοιγε το όπλο του μόνος του και η βολικότητα του μοχλού του ήταν αδιάφορη.