ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 332

ΠΛΑΓΙΟΚΑΝΝΟ ΓΙΑ ΛΑΓΟ

Χαίρετε κύριε Κυπρίδημε για άλλη μία φορά. Θα ήθελα τα φώτα σας για την αγορά πλαγιόκαννου (για το κυνήγι του λαγού κυρίως), αφού στην ελληνική αγορά η ποικιλία τους είναι μικρή, ενώ η χρηματική τους διαφορά μεγάλη. Εκτός από τα φτηνά Baikal, μπορεί κάποιος να βρει με τα διπλάσια λεφτά το Zabala Berri/Vencedor και από εκεί και πέρα η άβυσσος…
Ποια η γνώμη σας για το Fabarm Classis; Η ιδέα αγοράς ενός Baikal και βελτίωσης του στον ΄΄Ήφαιστο¨, πόσο ελκυστική θα έπρεπε να είναι, αναφορικά με τη σχέση τιμής/απόδοσης σε σχέση με το σαφώς ακριβότερο Fabarm;
Σας ευχαριστώ για άλλη μία φορά.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βλητικά δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του διασκευασμένου Baikal και του Classis ή άλλου όπλου με σωστά διαμορφωμένα τσοκ. Το θέμα της βλητικής έχει αναλυθεί σε άλλες αναρτήσεις μαζί με την κάλυψη της δουλειάς των Journee, Lowry, Jones.

Από εμπειρία μπορώ να πω ότι το διασκευασμένο Baikal θα είναι πιο ελαφρύ και καλοζυγισμένο από το Classis. Ωστόσο το Classis έχει δοκιμή στις 1600 πιέσεις, μια εθελοντική δοκιμή που επιλέγει η Fabarm για τα όπλα της. Επίσης το Classis προσφέρεται με τσοκάκια κάτι που δεν ισχύει για το Baikal και έτσι είναι πιο προαρμόσιμο για κάθε κυνήγι.

Η τιμή των Classis ήταν κάποτε 3000 Ευρώ, από τότε έχουν γίνει μειώσεις και δεν ξέρω σήμερα πόσο τιμάται. Το Baikal είναι στα μισά περίπου χρήματα και αυτό είναι σημαντικό πλεονέκτημα.

SIREARMS TRAP

Αγαπητέ Κύριε Νικήτα

Πρόκειται να αγοράσω ένα όπλο μάρκας SIREARMS μοντέλο TRAP. Προσπάθησα να βρω μερικές πληροφορίες για το όπλο αυτό προσπαθώντας να εκτιμήσω την αξία του αλλά είναι δύσκολο.
Οι πληροφορίες για την SIREARMS στο διαδίκτυο είναι ελάχιστες. Θα ήθελα να μου δώσετε πληροφορίες για το όπλο αυτό και αν είναι δυνατόν να κάνετε μια εκτίμηση (όσο μπορείτε μέσα από τις φωτογραφίες) για την αξία του. Το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα παρότι έχει αγοραστεί το 1984.

Ευχαριστώ πολύ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η Sirearms είναι γνωστή εμπορική εταιρεία στις ΗΠΑ. Τα περισσότερα λειόκαννα που φέρουν το όνομα της κατασκευάζονται εκτός ΗΠΑ για λογαριασμό της, συνήθως από ιταλικές εταιρείες. Οι σφραγίδες δοκιμής θα δείξουν που ακριβώς κατασκευάστηκε και τις λοιπές λεπτομέρειες του όπλου. Στις φωτογραφίες δεν φαίνονται καθαρά οι σφραγίδες. Η σιλουέτα του όπλου όμως δείχνει προς Ιταλία μεριά.

Η ονομασία του μοντέλου ως Trap, είναι λίγο περίεργη καθώς έχει δύο σκανδάλες ενώ τα σκοπευτικά σουπερποζέ που προορίζονται για αθλήματα οπως το Τραπ, Σκητ, Σπόρτινγκ και άλλα στην συντριπτική πλειονότητα είναι μονοσκάνδαλα. Προφανώς πρόκειται για εμπορική σκέψη του εισαγωγέα Sirearms.

ΠΙΕΣΕΙΣ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ

Κ.ΝΙΚΗΤΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

1) ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟ ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ (ΜΑΡΚΕΣ) ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΣ ΙΔΙΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ?
Π.Χ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΡΚΕΣ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ ΤΩΝ 32 ΓΡ. ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΕΣΕΙΣ 600 BAR ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΟΧΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΝ ΛΟΓΟ.

2) ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΣ ΕΜΠΛΟΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ.ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ Η ΤΟ ΟΠΛΟ?

https://www.youtube.com/watch?v=DKnxnFFlHqE (ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ 4:20 ΛΕΠΤΑ)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Οχι δεν είναι δυνατό για όλα τα φυσίγγια της ίδιας γόμωσης να έχουν τις ίδιες πιέσεις. Ακόμα και φυσίγγια του ίδιου κατακευαστή, από το ίδιο κουτί των 25 δεν έχουν τις ίδιες πιέσεις, υπάρχει μια αυξομείωση από φυσίγγι σε φυσίγγι. Επίσης κάθε υλικό του φυσιγγίου, καψύλλι, τάπα, πυρίτιδα, κάλυκας, καθώς και το τρόπος γόμωσης και το είδος και πίεση κλεισίματος επηρεάζουν τις πιέσεις.

Στο βίντεο φαίνεται ότι τα φυσίγγια με βάρος βλήματος κάτω των 28 γραμμαρίων δεν δουλεύουν την καραμπίνα. Δεν φταίει ούτε το όπλο ούτε τα φυσίγγια, απλά οι γομώσεις αυτές δεν μεταφέρουν αρκετή κινητική ενέργεια στο κλείστρο ώστε να συμπιέσει το ελατήριο επανάταξης. Ενδέχεται αυτά τα φυσίγγια να είναι εξαιρετικά σε ένα όπλο κλειστής λειτουργείας όπως πχ ένα δίκαννο ή μονόκαννο.

ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΝΝΟ JB

Κύριε Νικήτα καλησπέρα σας! Είναι ενα δικανο πλαγιοκανο στο οποίο αναγράφεται κανονικα ο αριθμός βάσης-καννης που είναι ίδιος, ωστόσο όσον αφορά το εργοστάσιο κατασκευής του, το μόνο που υπάρχει στην βάση του ειναι ενα συμβολο-κύκλος και μεσα σ’αυτόν τα γράμματα JB και στην καννη αναγράφεται MADE IN SPAIN. Το JB μας παραπέμπει στον κατασκευαστή του όπλου? Ευχαριστω εκ των προτέρων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Τα αρχικά JB είχαν δηλωθεί στο εμπορικο επιμελητήριο της πόλης Eibar από την εταιρεία Jorge Bascaran, βιοτεχνία όπλων. Δεν είναι απόλυτα βέβαιο αλλά οι πιθανότητες είναι ότι το όπλο σας είναι αυτής της βιοτεχνίας.

ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙΛΟΓΕΑ LANBER

Την Καλησπέρα μου Κε Νικήτα !!!! Κωτουλας Στέφανος Πέπλο Εβρου Έχω χάσει στο κυνήγι τον επιλογεα κάννης απο το σούπερ ποζε Lanber mod 2077 και σε επικοινωνια με τον αντιπρόσωπο (Γιαλιτάκης) μου στέλνει το ανταλλακτικό θα μπορούσα να το βάλω μόνος μου ? Είναι δύσκολο? Υπάρχει καποιο φωτογραφικό αρχείο του συστηματος σκανδάλης η βίντεο να το δώ πως είναι τοποθετημένο για να μπορώ να το δουλέψω ?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Δεν είναι δύσκολη δουλειά για οπλουργό, αλλά επειδή αφορά την ασφάλεια και πρόκειται για εξάρτημα που έχει ψιλό πίρο και λεπτοδουλειά, καλύτερα είναι να ανατεθεί σε οπλουργό που ξέρει από μονές σκανδάλες.

ΔΙΚΑΝΝΟ MASQUILIER

Εχω απο τον πατερα μου ενα δεικανο masguilier Λιεγγης με καννες siemens.Eιναι της δεκαετιας του 50 περιπου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η μάρκα Masquilier είναι γνωστή και τα δίκαννα της εταιρείας εκτιμούνται ιδιαίτερα. Ωστόσο η αξία ενός μεταχειρισμένου εξαρτάται όχι μόνο από τον κατασκευαστή και το μοντέλο αλλά και την κατάσταση που βρίσκεται τώρα. Επειδή είναι διάσημη μάρκα καλό είναι να το δει από κοντά οπλουργός που ειδικεύεται στα δίκαννα, απευθυνθείτε στο οπλουργείο Ηφαιστος για μια εκτίμηση.

ΜΟΝΟΒΟΛΑ ΣΕ ΚΑΝΝΕΣ BACKBORED

Γεια σας.Θα μπορούσατε να μου πειτε 2 λογια για τα μονοβολα σε back bored κανες ?Διαβασα προσφατα σε σαιτ της DUPLEKS ότι τα μονοβολα της δεν ενδυκνεινται για τέτοιες κανες.Εχω μια.SX4 και κυνηγαω γουρούνια.Μπορω να χρησιμοποιησω hexolit 32?Ευχαριστω εκ των προτερων

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η Dduplek στην ιστοσελίδα της συστήνει τα συγκεκριμένα μονόβολα για κάννες λείες και ραβδωτές και για όλα τα τσοκαρίσματα αλλά δεν τα προτείνει για κάννες με διευρυμένο αυλό. Προφανώς κάτι θα έδειξαν οι δοκιμές στο εργοστάσιο που τα καθιστά ακατάλληλα.

Αυτό που δεν λέει η εταιρεία είναι από πια διάμετρο κάννης και πάνω θεωρεί τις κάννες ως διευρυμένες. Ούτε η Winchester αναφέρει την διάμετρο της Backbored κάννης της.

Η πιο πρακτική λύση είναι η επιλογή μολυβένιων μονόβολων που δίνουν καλό γκρουπάρισμα βολών από την κάννη σας.

ΜΟΝΟΚΑΝΝΟ ΔΙΠΛΩΤΟ

Κύριε Νικήτα καλησπέρα !πρόσφατα βρήκα στο υπόγειο ενα μονοκανο όπλο του προπάππου μου μήπως ξέρετε περί τινος πρόκειται?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το μονόκαννο σας είναι ιταλικό, με σύστημα που του επιτρέπει να «διπλώσει» για εύκολη μεταφορά. Αρκετοί Ιταλοί κατασκευαστές έχουν κατασκευάσει αυτό τον τύπο μονόκαννου.

Το συγκεκριμένο έχει ταλαιπωρηθεί από οξείδωση και καλό είναι να το δει οπλουργός πριν ρίξει. Ενδέχεται η οξείδωση να έχει «δαγκώσει» την κάννη εσωτερικά και εξωτερικά και να έχει δημιουργήσει σημεία με λεπτά τοιχώματα.

ΜΟΝΟΚΑΝΝΟ BAIKAL ΚΑΙ ΔΡΑΜΙΑ

κυριε κυπριδημο γεια σας.
στο μονοκανο baikail με κανη full choke ειναι ασφαλες να ριχνουμε δραμια;
η συμπεριφορα τους ειναι αναλογη με των υπολοιπων φυσιγγιων ή υπαρχει κινδυνος για την κανη αρα και για την δικη μας ασφαλεια;
θα μπορουσατε να προτεινετε καποιες μαρκες που θα μπορουσα να χρησιμοποιησω τα δραμια με ασφαλεια;
υπαρχει η γενικη εντυπωση πως τα δραμια απο αμερικανικες εταιριες εχουν χαμηλοτερη ανακρουση και καλυτερες κατανομες.
ποια ειναι η γνωμη σας;
ευχαριστω πολυ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εφόσον τα δράμια ή τα μονόβολα είναι μολυβένια μπορούν να περάσουν χωρίς πρόβλημα από το φουλ τσοκ.

Τα αμερικανικά φυσίγγια κατασκευάζονται βάσει προδιαγραφών της SAAMI και όντως λειτουργούν σε χαμηλότερες πιέσεις αλλά αυτό αφορά τα μάγκνουμ φυσίγγια τους. Στα κανονικά μη μάγκνουμ φυσίγγια οι πιέσεις είναι στα ίδια επίπεδα με τα ευρωπαϊκά.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΟΝΤΑΚΙΟΥ

Χαιρεται κ.Νικητα
Εχω μπερδευτει λιγο με το τι ειναι πραγματικα πιο καλο για να συντηρησουμε το κοντακι ενος οπλου,το οποιο τελικα ειναι το Α κ το Ω της επιτυχιας μας.

Με ενδιαφερει η μεγιστη προστασια κ οχι η εμφανιση. Ειναι καλυτερο το βερνικι απο το λινελαιο ή το αντιθετο;

Ποια ειναι τα θετικα κ ποια τα αρνητικα της καθε επιλογης;

Διαβασα πως το βερνικι εγκλωβιζει την υγρασια μεσα στο κοντακι, αν γινει εμποτισμος πριν το βερνικι για να κλισουν οι ποροι του ξυλου θα εξαλειφθει το προβλημα εγκλοβισμου της υγρασιας;
Ποιος τυπος βερνικιου ειναι ο καλυτερος;( τυπος με διαλυτη;με διαλυτη νερου;με φυσικα ελαια κ κερι; ).

Ευχαριστω πολυ για την πολυτιμη βοηθεια σας

Συμπληρωματικο μηνυμα:
Ειναι τοσα πολλα τα βερνικια στην αγορα που εχω μπερδευτει:
Υπαρχουν τα εξης:
-Βερνικι εμποτισμου πολυουρεθανης με βαση το νερο κ με βαση τον διαλυτη ( ποια η διαφορα; )
-Βερνικι θαλασσης
-Βερνικι ξυλου πολυουρεθανης με διαλυτη
-Συντηρητικο ξυλου με διαλυτη
-Συντηρητικο λαδι εμποτισμου με βαση το νερο
-Προστατευτικο ξυλου με διαλυτη
-Λαδι εμποτισμου με διαλυτη κ φυσικα ελαια με κερι
-Λαδι εμποτισμου πολυουρεθανης

*Ποια η διαφορα οταν το 1 εχει βαση το νερο κ το αλλο βαση διαλυτη;
*Ποια η διαφορα του απλου βερνικιου απο το βερνικι εμποτισμου;
*Ποια η διαφορα συντηρητικου με διαλυτη απο λαδι με βαση το νερο;
*Ποια η διαφορα στο λαδι εμποτισμου με διαλυτη,φυσικα ελαια κ κερι απο το λαδι με πολυουρεθανη;

Ξερω πως αυτο που ζητω ειναι γνωσεις για επαγγελματιες ξυλων-επιπλων, αλλα κ οι δικες σας γνωσεις καλυπτουν 1 ευρη φασμα σε οτι σχετιζεται με τα λειοκανα κ σας θετω τα ερωτηματα.
Σας ευχαριστω κ παλι για τον χρονο σας κ τις γνωσεις που μας μεταδιδεται.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Μιλάμε για συντήρηση ή φινίρισμα κοντακιού; Για συντήρηση σε ήδη φινιρισμένο κοντάκι αρκεί πέρασμα με κερί μια δυο φορές το χρόνο.

Για φινίρισμα κοντακιών η πιο έγκυρη πηγή είναι τα πειράματα του αμερικανικού τμήματος δασών που έχουμε αναφέρει στο παρελθόν. Περιληπτικά: φινιρίσματα που επικάθονται στην επιφάνεια και σφραγίζουν το ξύλο σε ένα κέλυφος, πχ εποξικές ρητίνες είναι τα πιο αποτελεματικά. Μετά ακολουθούν βερνίκια και τελευταία σε προστασία είναι τα λάδια όπως λινέλαιο, τηκ, και άλλα.

Αλλά… κανένα φινίρισμα δεν έχει την ευχάριστη υφή του λινέλαιου.

Αν το ζητουμενο όμως είναι η μέγιστη προστασία και δεν ενδιαφέρει το αισθητικό αποτέλεσμα τότε τα βερνίκια θαλάσσης κυριαρχούν αφού κατασκευάζονται για τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Το θέμα είναι μεγάλο και όντως αν κανείς θέλει να εμβαθύνει θα πρέπει να απευθυνθεί σε χημικό μηχανικό.

ΑΓΝΩΣΤΟ ΔΙΚΑΝΝΟ

Καλησπερα κ. Κυπριδημε. Κληρονόμησα από τον πατέρα μου το εξής όπλο που σας επισυνάπτω. Επειδή δεν έχω καμία σχέση με τα όπλα μήπως θα μπορούσατε να μου δώσετε πληροφορίες για αυτό καθώς και την αξία που έχει. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Πρόκειται για τυπικό κοκοροτούφεκο της μεταπολεμικής εποχής που χαρακτήριζε την μεσαίας ποιότητας παραγωγή κυνηγετικών όπλων της Ιταλίας. Τα χαρακτηριστικά είναι σχεδόν σε όλα όμοια: κάννες με σύνδεση χελιδονοουράς, περαστό κλειδί, φωτιές τύπου Back Action, κοντάκι ντεμί πιστολέ, κάννες 70 εκ. με τσοκ ντεμί και φουλ.

Το συγκεκριμένο κατασκευάστηκε το 1961. Η σφραγίδα του κατασκευαστή είναι αυτή που φέρει τα γράμματα FA TA BR και μάλλον ερμηνεύεται ως Fabbrica Tanfoglio Brescia. Βέβαια στην άδεια κοτσάρανε ότι ο κατασκευαστής είναι ο PSF Finito!!! Αυτή είναι σφραγίδα δοκιμής και σημαίνει Polvere Sensa Fumo (άκαπνη πυρίτιδα) και το Finito ότι το όπλο δοκιμάστηκε τελειωμένο. Αυτά γίνονται όταν η έπαρση οδηγεί αρμόδιους να δηλώνουν ότι κατέχουν πλήρες αρχείο με ΟΛΟΥΣ τους κατασκευαστές λειόκαννων όπλων παγκοσμίως!

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΡ27

Χαιρεται,
Κυριε Νικητα χρειαζομαι κ παλι την πολυτιμη βοηθεια των γνωσεων σας.
Στο δικαννο ( πιο συγκεκριμενα στο baikal mp 27m ) ποια σημεια χρειαζεται να λιπαινονται παντα καλα;
π.χ. τα κλειδια,τα συρταρια ( αν δεν κανω λαθος ) κλπ αν μου δειχνατε με καποια φωτογραφια τα συγκεκριμενα σημεια θα με διευκολυναται αρκετα
Επισης η καλυτερη λιπανση γι’ αυτα τα σημεια ειναι με:
λιπαντικο κανης,
με λαδι μηχανης αυτοκινητου,
με γρασσο για οπλα ή
γρασσο για μηχανηματα; ( λογω αγροτικων εργασιων εχω διαθεσιμο γρασσο για τρακτερ κ γενικα για μηχανηματα, μηπως ειναι καλυτερο απο αυτο των οπλων που βρισκονται σε σωληναρια ή τα «ειδικα» για τα οπλα ειναι πιο λεπτα ή εχουν αλλη επεξεργασια κ τα κανουν πιο καταλληλα για τα οπλα; )
Μου αρεσει να προσεχω κ να συντηρω οσο καλυτερα μπορω τα αντικειμενα που αγαπω,γι’ αυτο εχω κ τοσες απορριες
Ευχαριστω εκ των προτερων

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η υπόθεση είναι απλή. Μετά από κάθε έξοδο στην ύπαιθρο, ακόμη και αν δεν έχει ρίξει ένα φυσίγγι το όπλο, καθαρίζονται τα σημεία τριβής και μπαίνει νέο γράσσο. Τα σημεία αυτά είναι ο πίρος των καννών, τα κλειδιά, το συρτάρι, η πάπια εκεί που ακουμπά τη βάση. Το καλύτερο γράσσο για αυτή τη δουλειά είναι το μολυβδούχο (ότι έχει όνομα που αρχίζει με Moly). Ο λόγος για νέο γρασσάρισμα είναι ότι η σκόνη από τον αέρα μαζεύεται στα σημεία αυτά και μαζί με το παλιό γράσσο γίνεται σμυρίδι.

Στον μηχανισμό βάζουμε λεπτόρευστο λάδι που δεν πήζει με το κρύο ή την πάροδο του χρόνου. Λεπτόρευστα λάδια όπως το Remoil, G96, CRC, και άλλα είναι κατάλληλα, όχι λάδια μηχανής. Αυτή η λίπανση γίνεται μια φορά το χρόνο.

ΠΑΛΙΟ ΒΕΛΓΙΚΟ ΔΙΚΑΝΝΟ

ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΝΟ. ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΕΛΓΙΚΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΜΑΡΚΑ ΤΟΥ , ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Από την φωτογραφία του προφίλ δεν βγαίνει συημπέρασμα για κατασκευαστή, δοκιμή κλπ. Θα πρέπει να φαίνονται οι σφραγίδες δοκιμής στο κάτω μέρος των καννών καθώς και τόνομα του κατασκευαστή στη ρίγα ή αλλού.

ΤΣΟΚ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΣΕ ΠΟΖΕ

Κύριε Κυπρίδημο χρησιμοποιώ ένα τσοκ διασποράς briley σε ένα ποζέ winchester, μόνο που προεξέχει από την άλλη κατά 2 εκατοστά. Στην άλλη χρησιμοποιώ εσωτερικό invector plus. Υπάρχει κάποιο ζήτημα σε αυτό; Ευχαριστώ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Δεν υπάρχει πρόβλημα στην χρήση των τσοκ όπως τα έχετε στην φωτογραφία. Μια παρατήρηση μόνο, το μέρος του τσοκ που εξέχει στην πάνω κάννη ενδέχεται να υποστεί αλλοίωση της βαφής του από τις βολές τις κάτω κάννης. Η όποια μεταβολή θα αφορά την εμφάνιση και όχι την ασφάλεια του τσοκ.

ΦΟΝΟΣ ΤΣΟΠΑΝΟΣΚΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Καλημέρα Νικήτα. Σήμερα πρωί πρωί στις ειδήσεις είπαν ότι ένας σκότωσε ψυχρά ένα τσομπανόσκυλο. Η εκφωνήτρια της ΕΡΤ, αναφερόμενη στο δράστη διερωτήθηκε: «Σκέψου τι θα έκανε σε άνθρωπο;». Δηλαδή ιεραρχεί το σκυλί πάνω απ’ τον άνθρωπο… Τελικά η ηλιθιότητά της, στα μάτια μου τουλάχιστον, τοποθετήθηκε ψηλότερα απ’την είδηση.

Stamatis

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αν ο φόνος του σκύλου ήταν εν θερμώ θα ήταν διαφορετικό το σχόλιο; Βάλθηκαν να μας τρελάνουν και να δείτε που θα τα καταφέρουν.