ΓΑΛΛΙΑ, ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ

Ο κύριος Μυριτζής μου πέρασε την είδηση ότι δημοσκόπηση στη Γαλλία δείχνει το 84 τοις εκατό των ερωτηθέντων να είναι εναντίον του κυνηγίου.

Το αποτέλεσμα, εξηγεί ο κύριος Μυριτζής, μάλλον συνδέεται με τα δεκαοκτώ θανατηφόρα κυνηγετικά ατυχήματα που συνέβησαν φέτος στην «σύμμαχο» χώρα. Εχοντας δε υπόψη της αντικυνηγετικές διαθέσεις του νέου προέδρου Μακρόν τα πράγματα φαίνονται σκούρα. Ο κύριος Μυριτζής αναφέρει ότι ενώ ανησυχούν για τα 18 κυνηγετικά θύματα οι Γάλλοι αδιαφορούν για τους 3000 νεκρούς σε τροχαία.

Ανάμεσα στις ειδήσεις της περασμένης εβδομάδας ήταν μια που αφορούσε την πρωτοπορία των Γάλλων στην ανάπτυξη λογισμικού και μια για την πρόοδο στα αυτο-οδηγουμενα αυτοκίνητα.

Πόση προσπάθεια απαιτεί η ανάπτυξη λογισμικού που «κόβει» την ταχύτητα στα επιτρεπόμενα όρια αναρωτιέται κανείς. Τι πιο απλό από το να χαμηλώνει η ταχύτητα του αυτοκινήτου αυτόματα ώστε να συμβαδίζει με τα όρια που ισχύουν σε κάθε δρόμο! Σαφώς ένας τέτοιος ηλεκτρονικός «κόφτης» είναι πιο απλό έργο από την αυτόματη οδήγηση ενός αυτοκινήτου, και είναι εφαρμόσιμο ΤΩΡΑ, σώζει ζωές ΤΩΡΑ, όχι σε βάθος χρόνου.

Γιατί δεν το κάνουν οι λογισμικά ανεπτυγμένοι Γάλλοι που τόσο κόπτονται για τους 18 κυνηγούς θύματα ατυχημάτων;

Οχι μόνο δεν το κάνουν αλλά αφήνουν την αυτοκινητοβιομηχανία τους να παράγει πιο δυνατά και γρήγορα αυτοκίνητα κάθε χρόνο. Τι πιο απλό, αν δεν μπορούν να εφαρμόσουν λογισμικό «κόφτη», από το να απαγορεύσουν την πώληση αυτοκινήτων που ξεπερνούν το ανώτατο εθνικό όριο ταχύτητας. Το βίντεο δείχνει αυτοκίνητα με ανώτατη ταχύτητα 400 και βάλε χιλιόμετρα ανά ώρα, όταν το ανώτατο εθνικό όριο είναι 130 χιλιόμετρα με στεγνό καιρό!

Το μέτρο ακούγεται τραβηγμένο, όχι όμως πιο παράλογο από την πρόταση Μακρόν να απαγορεύσει το κυνήγι τις Κυριακές διότι είναι οι ημέρες μετα περισσότερα ατυχήματα!

Η πρόταση Μακρόν θυμίζει την ατάκα ενός συμμαθητή σε μάθημα ιστορίας στην Αγγλία. Το θέμα ήταν ο υπερπληθυσμός του πλανήτη και ο συμμαθητής και φίλος Bill Flowers πρότεινε ως αντίμετρο την παύση κατασκευής διπλών κρεβατιών. Το ξέσπασμα στην τάξη το αφήνω στην φαντασία σας.