ΖΩΟΦΙΛΗ ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ

Η 22χρονη Bethany Lynn Stevens σκοτώθηκε από τα δύο μεγαλόσωμα πιτμπούλ σκυλιά της τα οποία είχε μεγαλώσει από κουτάβια.

Στις 17 Δεκεμβρίου η άτυχη κοπέλα βγήκε στο δάσος με τα δύο σκυλιά. Λίγες ωρες αργότερα αστυνομικοί της κομητείας Γκούτσλαντ της Βιρτζίνια την βρήκαν κατασπαραγμένη και τα δύο πιτμπούλ να φυλάνε το σώμα της. Η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαίωσε ότι τα τραύματα είχαν προκληθεί από τα σκυλιά.

Σχεδόν κάθε φορά που δημοσιεύεται πληροφορία για επίθεση σκύλων σε ανθρώπους μια ομάδα μισανθρώπων σχολιαστών αρχίζει το γνωστό τροπάριο «δεν φταίνε οι σκύλοι φταίνε οι άνθρωποι ιδιοκτήτες». Οι συνήθεις κατηγορίες είναι ότι οι ιδιοκτήτες δεν φρόντιζαν τα σκυλιά ή τα εκπαίδευαν για κυνομαχίες και άλλα που σκαρφίζονται οι μισάνθρωποι. Το ίδιο έγινε με την είδηση για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση οι συγγενείς και γείτονες της κοπέλας δηλώνουν ότι φρόντιζε τα σκυλιά της, τα έβγαζε περίπατο στο δάσος καθημερινά, και τα είχε μεγαλώσει από κουτάβια. Η κοπέλα δεν είχε σχέση με κυνομαχίες.

Κάποτε θα γίνει κατανοητό ότι η δημιουργία φυλής που συνδυάζει την αντιδραστικότητα του τερριέ με σώμα μάστιφ δεν είναι σοφή πράξη!