ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 336

BAIKAL ΤΩΝ 850 ΕΥΡΩ

Αγαπητέ κ. Κυπρίδημε,

Εχω δει σε οπλοπωλείο μεταχειρισμένο Baikal μοντέλο ΙΖ58 με τιμή 850 Ευρώ. Το καινούργιο αντίστοιχο μοντέλο, το 43 πωλείται από την Κύργιας ΑΕ σε τιμή των Ευρώ.

Επίσης έχω βρει το όπλο που σας αποστέλλω σε φωτογραφία σε αγγλική ιστοσελίδα να πωλείται στις 130 λίρες μεταχειρισμένο.

Η ερώτηση μου αφορά την συλλεκτική αξία του 58 που βρήκα στην Ελλάδα, για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω το όνομα του καταστήματος. Μου είπαν ότι το συγκεκριμένο όπλο είναι κάποιας περιορισμένης σειρά παραγωγής και αυτό εξηγεί την τιμή. Υπήρχαν τέτοιες περιορισμένες σειρές στα Baikal; Πως διακρίνονται από τα κοινά μοντέλα; Από ότι είδα και μπόρεσα να κρίνω δεν υπάρχει καμία διαφορά από το όπλο της φωτογραφίας που πήρα από την ιστοσελίδα του Αγγλου (ιδιώτη) πωλητή.

Σας ευχαριστώ

Κ.Σ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ποιοτική, βασικά χειροποίητη, παραγωγή της Baikal περιλαμβάνει μοντέλα με τα αρχικά ΜΨ και είναι όντως αξιόλογα όπλα ικανά να σταθούν δίπλα στα καλύτερα αγγλικά, ιταλικά και άλλα όπλα.

Στα κοινά λειόκαννα, όπως τα μοντέλα 58, 43 και 27 υπάρχουν διαφορές από έκδοση σε έκδοση αλλά μέχρι τώρα δεν έχω συναντήσει εκδόσεις με φίνίρισμα στο χέρι ή διαφοροποιημένες λόγω περιορισμένης παραγωγής. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Ζητήστε περισσότερα στοιχεία, αν όντως είναι μοντέλο 58 ειδικής σειρά θα πρέπει να συνοδεύεται από κάποιο εργοστασιακό πιστοποιητικό που να το βεβαιώνει.

Στην ιστοσελία της Κύργιας ΑΕ που εισάγει τα Baikal οι τιμές του αντίστοιχου τρέχοντος μοντέλου 43 κυμαίνονται από 454 έως 718 Ευρώ.