Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΗΤΤΗΤΗ

Το νεαρό ζευγάρι Monalisa Perez και Ricardo Ruiz III (Αμερικανοί) ήθελαν να εντυπωσιάσουν και να αυξήσουν την ακροαματικότητα του καναλιού τους στο Youtube, εξ ου και σκαρφίστηκαν ένα θεαματικό τρικ:

η Μοναλίσα να πυροβολήσει τον Ρικάρντο από απόσταση 30 εκατοστών, με πιστόλι Desert Eagle διαμετρήματος 0,50 ενώ αυτός θα κρατούσε ως ασπίδα μια εγκυλοπαίδεια στο στήθος του. Υποθέτουμε ότι ο Ρικάρντο ήταν βέβαιος ότι το χοντρό βιβλίο θα κρατούσε την σφαίρα.

Οπερ και εγένετο με τριάντα θεατές παρόντες.

Η σφαίρα 0,50 που είναι ικανή να διαπεράσει τούβλινο τοίχο έκανε το αναμενόμενο. Πέρασε την εγκυκλοπαίδεια και σκότωσε τον Ρικάρντο τον Τρίτο. Η Μοναλίσα κατέληξε στο δικαστήριο και προχθές καταδικάστηκε για φόνο εξ αμελείας. Θα εκτίσει ποινή έξη μηνών με μερική αναστολή.

Το πιστόλι ανήκε στον μακαρίτη, και γεννάται το ερώτημα: δεν το έριξε ποτέ ο άνθρωπος να δει τη δύναμη του διαμετρήματος 0,50;

Δεν άκουσε ποτέ την Αριστοτελική ρήση «δια του πειράματος το αποτέλεσμα» και να ρίξει μια έστω βολή σε χοντρό βιβλίο για να πάρει μιαν ιδέα για το τι θα γίνει; Προφανώς όχι. Στο κυνηγητό των κλικ όλα ξεχάστηκαν.

Το εν λόγω ζεύγος δεν είναι οι μόνοι που επιδίδονται σε χαζομάρες με όπλα. Το βίντεο που ακολουθεί έχει και άλλα δείγματα ανθρώπων που αγνοούν την Αριστοτελική ρήση. Θαυμάστε τους: